Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 28 tra 2026 19:56.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1138 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 29  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 19 ruj 2012 15:08 
Aktivan

fiskalni sustav stranica 77. pri vrhu!!!
:grin:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ruj 2012 13:49 
Početnik

pitanja danas: načelo jednostavnosti poreznog sustava, odlike doprinosa, 4 načina proračunskog planiranja kod načela točnosti, središnji ured šta radi, direktiva o spajanjima, nedostaci suparničkog sustava, šta spada u samostalne djelatnosti (detaljno o obrtu, slobodnim zanimanjima i poljoprivredi/šumarstvu), primjer za opcijsku kupnju dionica, 3 načina na koji porez plaćaju ovi s nekretninama iza 98' kod poreza na promet nekretnina (nemam pojma odakle je to izvuka, ako neko zna volia bi da mi objasni i napiše) i zadatak sa pretporezom (poduzetnik ima objekt od 500m2, koji se koristi za inženjerske, bankarske, zdravstvene, kulturne i porezno-savjetničke usluge, svi imaju po 100m2 pojedinačno..ima pretporez od 500 kuna..kako će se podijeliti taj pretporez? ja san stavia da se dijeli između inženjerskih i porezno-savjetničkih, al san se zeznia i napisa da bankarske ne spadaju u to, a mislim da spadaju..zbunilo me ono kod usluga koje se ne oporezuju sustavom PDV-a pa tamo piše bankarske, hrana i usluge kojih se korist rasprostire na širu društvenu zajednicu..valjda će bit dovoljno za prolaz..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ruj 2012 16:22 
Aktivan

pegulasti je napisao/la:
pitanja danas: načelo jednostavnosti poreznog sustava, odlike doprinosa, 4 načina proračunskog planiranja kod načela točnosti, središnji ured šta radi, direktiva o spajanjima, nedostaci suparničkog sustava, šta spada u samostalne djelatnosti (detaljno o obrtu, slobodnim zanimanjima i poljoprivredi/šumarstvu), primjer za opcijsku kupnju dionica, 3 načina na koji porez plaćaju ovi s nekretninama iza 98' kod poreza na promet nekretnina (nemam pojma odakle je to izvuka, ako neko zna volia bi da mi objasni i napiše) i zadatak sa pretporezom (poduzetnik ima objekt od 500m2, koji se koristi za inženjerske, bankarske, zdravstvene, kulturne i porezno-savjetničke usluge, svi imaju po 100m2 pojedinačno..ima pretporez od 500 kuna..kako će se podijeliti taj pretporez? ja san stavia da se dijeli između inženjerskih i porezno-savjetničkih, al san se zeznia i napisa da bankarske ne spadaju u to, a mislim da spadaju..zbunilo me ono kod usluga koje se ne oporezuju sustavom PDV-a pa tamo piše bankarske, hrana i usluge kojih se korist rasprostire na širu društvenu zajednicu..valjda će bit dovoljno za prolaz..

ova 3 načina na koji plaćaju pdv za isporuke građevina ti je fiskalni str 95.,što se tiče bankarskih to ti je oslobođenje u tuzemstvu i nije poduzetnička djelatnost str 67. u fiskalnom,ne spadaju,meni ispalo 200kn na kraju kao odgovor jer inzenjer i porezni savjetnik je poduzet. djelatnost.....mene muči gdje je ovaj primjer za opcijsku kupnju dionica,jel to u praktičnom djelu ovo u dohotku od kapitala???? jel on daje polovične bodove..nisam sigurna da cu proć baš :thumbsdown
reci mi koliko je tebi ispalo onda to skupa s bankarskim?? 300kn??
:please:

btw. kolega do mene je imao drugu grupu i ono čega se sjećam iz njegovog testa su dohodak od imovine,smjernica o roditelju i supsidijariji,jedno od načela proračuna ali ne znam koje nek netko dopuni,opcijska kupnja dionica i zadatak s pretporezom kao i u ovoj grupi.......dalje ne znam ispalit cu od ovog ispita :tenk

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ruj 2012 18:15 
Aktivan

kada su rezultati od danas? Kad je usmeni?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ruj 2012 19:31 
Aktivan

Sta su ti suparnicki sustavi???!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ruj 2012 22:03 
Početnik

di si našla ta 3 načina kod nekretnina iza 98 godine? on je napisa da je to kod poreza na promet nekretnina, znači od 138-150 strane u hfs-u a ja to nigdi ne vidin..
u zadatku san napisa da se pretporez dili na 250 kuna inženjeru i 250 kuna poreznom savjetniku..šta se tiče bankarskih usluga više nemam pojma..znam i 100% je da bankarske usluge spadaju načelno u one oslobođene oporezivanja PDV-om i u to sam bija siguran kad sam rješava zadatak (čak su nabrojane tamo ono pojedinačno kreditiranje, transakcije, reosiguranje i osiguranje i to) al u priručniku se opet spominju tamo na 74. i 75. strani di nabraja one puste usluge i to me sad zbunilo..nisam siguran, možda mi je čak i točno ipak, samo sam sam sebe satra..

šta se tiče opcijske kupnje vlastitih dionica to je tamo kod dohotka od kapitala i znam o tome i stopu i sve, al ne znam konkretno primjer..

sunceee@ rezultati su u ponediljak u podne, usmeni vjerojatno ili tada ili se vjerojatno moš dogovorit s njim neki drugi dan, šta se toga tiče stvarno je super
mala91@ suparnički sustav (ili slobodni/usporedni) ti je podsustav odvajanja ili vlastitih prihoda kod okomitog aktivnog financijskog izravnanja, šesto poglavlje priručnika ;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 ruj 2012 16:13 
Aktivan

al zar to ne ide 500 dijeljeno s 5 i dobiješ 100kn i onda tih 100 množiš sa onoliko koliko imas poduzetničkih djelatnosti a to su u ovom slučaju 2 u zadatku dakle 200kn??? ne kuzim ovih tvojih 2x po 250 ???? na onih 300 ima oslobođenje to se ne broji :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 ruj 2012 17:22 
Aktivan

beno84 je napisao/la:
al zar to ne ide 500 dijeljeno s 5 i dobiješ 100kn i onda tih 100 množiš sa onoliko koliko imas poduzetničkih djelatnosti a to su u ovom slučaju 2 u zadatku dakle 200kn??? ne kuzim ovih tvojih 2x po 250 ???? na onih 300 ima oslobođenje to se ne broji :)

I ja mislim da je ovako...Jel se mogu sta izvuc bodovi u profesora,jel bude uvid?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 ruj 2012 19:53 
Početnik

mislim da ste onda u pravu, ja nisan bia na predavanjima kad se radia taj zadatak pa nisan siguran..ja san mislia da će se dilit onda samo na onoliko koliko ima usluga, znači dvi su usluge koje imaju pravo na odbitak i porez se odbije pola od 500, znači 250 svakome..al vjerojatno je onda ovako kako vi kažete, to mi ima više logike

bude uvid al ne znan jel se može šta izvuć..on ti sam pokuša navuć šta više može, tu je stvarno korektan..ako ti on nije uspia navuć 5 bodova onda sumnjam da ćeš ga umolit da te pusti, al opet ko zna..
ja ću taman bit na granici, 4 bi mi tribala bit 100% točna, al nadam se pokupit bar još 1-2 sa strane..šta je najtužnije izgleda da bi mi zadatak bija dobar da nisan napisa tih 250kn..pitanje je bilo samo koje imaju pravo, a ne koliko..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2012 14:50 
Aktivan

bankarske su definitivno oslobođene i mislim da ti zadatak po tome nije točan,al vidiš ova tvoja podjela kuna mi ima logike,ako se tako dijeli onda mi je netočno :facep:
btw. jesi naša ono za pdv u fiskalnom,ona 3 načina? ja imam staro izdanje knjige,al uglavnom odgovor ti je u lekciji porez na promet nekretnina i to podnaslov Predmet oporezivanja.
:thumbsup
a ono od kapitala je u praktičnom dijelu priručnika kod dohotka od kapitala samo ne znam jel primjer treći ili četvrti,oba su rješena tako da to u biti i nije neki zadatak nego više treba kao objasniti...

94-102str je kod mene porez na promet nekretnina u hfs-u

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2012 17:28 
Početnik

hahaha neko je u krivu, meni tvoja podjela izgleda logično isto :grin:
nisan naša ta 3 primjera, iman knjigu iz 2010. piše tamo da se porez kod ovih iza 1.1.1998 plaća samo na vrijednost zemljišta i iznos naknade za komunalno uređenje zemljišta prema odluci mjerodavnih tijela, dok se na vrijednost novosagrađene građevine plaća PDV..to je na 144.str pod poreznim oslobođenjima..al nema nikakvih konkretnih načina, na 147. piše da će o tome biti riječi u dijelu koji se bavi novosagrađenim građevinama i njihovom oporezivanju PDV-om al posli se ništa ne spominje.. :gaaaah:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2012 17:32 
Aktivan

pegulasti je napisao/la:
hahaha neko je u krivu, meni tvoja podjela izgleda logično isto :grin:
nisan naša ta 3 primjera, iman knjigu iz 2010. piše tamo da se porez kod ovih iza 1.1.1998 plaća samo na vrijednost zemljišta i iznos naknade za komunalno uređenje zemljišta prema odluci mjerodavnih tijela, dok se na vrijednost novosagrađene građevine plaća PDV..to je na 144.str pod poreznim oslobođenjima..al nema nikakvih konkretnih načina, na 147. piše da će o tome biti riječi u dijelu koji se bavi novosagrađenim građevinama i njihovom oporezivanju PDV-om al posli se ništa ne spominje.. :gaaaah:

zajeb je u tome što u novim knjigama nekih stvari nema koje su u starima i obrnuto i sad nemam pojma kako i na koji način više učiti. zasto izdaje nove priručnike i daje mlađim kolegama nova izdanja knjiga a ispiti su mu po staroj literaturi? :rambo

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2012 17:38 
Početnik

neman pojma..mene je iznenadilo to pitanje, stvarno sam ili glup jer nisam to skužia (jer sam pročita to masu puta, i taj dio s pojedinačnim porezima i trošarinama znam stvarno dobro) ili se nešto zbrčkalo u toj literaturi..znam samo da ne znam odgovor na pitanje i dalje..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2012 17:45 
Aktivan

evo odgovora:- porezom na promet nekretnina ako stjecatelj nekretnine nije plaćeni pdv mogao odbiti kao pretporez
- PDV-om ako ga može odbiti kao pretporez,
-kombinacijom poreza na promet nekretnina i pdv-a ako je stjecatelj nekretnine mogao pdv odbiti kao pretporez samo za jedan dio njezine vrijednosti i u daljnjem prometu se pdv plaća samo za taj dio njene vrijednosti,a na preostalio dio se plaća porez na promet nekretnina

kod mene se to odnosi na nkretnine nakon 31.12.1997.

:celebrate

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2012 17:48 
Početnik

odlično :thumbsup samo mi reci di je to da nađem ukoliko nam literature nisu skroz drugačije

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2012 17:53 
Aktivan

kažem ti,meni je to stranica 95 fiskalnog. lekcija porez na promet nekretnina,podnaslov predmet oporezivanja :damnfunny

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2012 17:59 
Početnik

ja neman to nigdi al hvala ti na odgovoru ;) zapisa san ga u knjigu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2012 18:08 
Aktivan

Valjda ce bit malo blazi,nisu bas neka lagana pitanja bila

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 ruj 2012 09:36 
Forumaš

pegulasti je napisao/la:
mislim da ste onda u pravu, ja nisan bia na predavanjima kad se radia taj zadatak pa nisan siguran..ja san mislia da će se dilit onda samo na onoliko koliko ima usluga, znači dvi su usluge koje imaju pravo na odbitak i porez se odbije pola od 500, znači 250 svakome..al vjerojatno je onda ovako kako vi kažete, to mi ima više logike

bude uvid al ne znan jel se može šta izvuć..on ti sam pokuša navuć šta više može, tu je stvarno korektan..ako ti on nije uspia navuć 5 bodova onda sumnjam da ćeš ga umolit da te pusti, al opet ko zna..
ja ću taman bit na granici, 4 bi mi tribala bit 100% točna, al nadam se pokupit bar još 1-2 sa strane..šta je najtužnije izgleda da bi mi zadatak bija dobar da nisan napisa tih 250kn..pitanje je bilo samo koje imaju pravo, a ne koliko..

Kod tog zadatka nije uopce bit u brojevima i u izracunavanju. Bit je samo da mu objasnis koje od usluga imaju pravo na odbitak a koje nemaju i zasto!
Dakle recimo zdravstvene i kulturne nemaju jer su oslobodjene placanja pdv u tuzemstvu, a ostale imaju jer nisu oslobodjene i to je to. :mig:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 ruj 2012 10:22 
Aktivan

maja8810 je napisao/la:
pegulasti je napisao/la:

Kod tog zadatka nije uopce bit u brojevima i u izracunavanju. Bit je samo da mu objasnis koje od usluga imaju pravo na odbitak a koje nemaju i zasto!
Dakle recimo zdravstvene i kulturne nemaju jer su oslobodjene placanja pdv u tuzemstvu, a ostale imaju jer nisu oslobodjene i to je to. :mig:

Bankarske su isto oslobođene!

1.4.1. Porezna oslobođenja bez prava odbitka pretporeza (izuzeća)
Sva porezna oslobođenja u tuzemstvu koja su propisana stavkom 1. članka 11. hrvatskog Zakona o PDV-u su bez prava na odbitak pretporeza. To su:
1) najam stambenih prostorija,
2) usluge banaka, štedionica i štedno kreditnih organizacija, te društva osiguranja i reosiguranja,
3) priređivanje posebnih igara na sreću u igračnicama i automat klubovima, te klađenje,
4) usluge i isporuke dobara doktora medicine i stomatologije te medicinskih sestara i fizioterapeutskih tehničara te biokemijskih laboratorija koje pružaju u privatnoj praksi,
5) usluge liječenja u zdravstvenim ustanovama: domovima zdravlja, hitnoj medicinskoj pomoći, poliklinikama, općim i specijalnim bolnicama i klinikama kao i usluge liječenja koje pruža zdravstvena ustanova za njegu u kući, te isporuke dobara koje obave navedene ustanove,
6) usluge i isporuke dobara što ih obavljaju ustanove socijalne skrbi,
7) usluge i isporuke dobara ustanova za dječju skrb i skrb za mladež,
8) usluge i isporuke dobara predškolskih, osnovnih, srednjih i visokoškolskih ustanova, te ustanova učeničkog i studentskog standarda,
9) usluge i isporuke dobara vjerskih zajednica i ustanova,
10) usluge i isporuke dobara javnih ustanova u kulturi i to: muzeja, galerija, arhiva, knjižnica, kazališta, orkestara i drugih glazbeno scenskih te konzervatorskih, restauratorskih i ustanova za zaštitu spomenika kulture, te usluge i isporuke dobara samostalnih umjetnika i umjetničkih organizacija.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 ruj 2012 14:56 
Aktivan

novi_00 je napisao/la:
msm91 je napisao/la:
novi_00 je napisao/la:
moze li mi netko rec di se nalazi odgovor na pitanje Fin pravo kao znanstvena disciplina?

odmah na prvoj stranici priručnika...

hvala:)

nije prva nego 21. prvi vrhu u lekciji obilježja karakteristike financijskog prava :welcome

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 ruj 2012 09:33 
Aktivan

ajmoo, dajte pitanja s usmenog! hvala:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 ruj 2012 20:08 
Aktivan

Usmeni je u petak u 10:30 :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2012 21:07 
Početnik

kakav je na usmenom? hoće me odmah bacit ako neznam pitanje i koliko postavi pitanja,i je li ono što nismo napisali ili po kojem principu pita?? molim pomozite.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ruj 2012 09:05 
Aktivan

genije je napisao/la:
kakav je na usmenom? hoće me odmah bacit ako neznam pitanje i koliko postavi pitanja,i je li ono što nismo napisali ili po kojem principu pita?? molim pomozite.

Jesi ti isto sutra u 10:30 kod njega na usmenom kao i ja? Reci mi jel znaš jel ih ima dosta u petak i jel bilo u ponedjeljak puno ljudi?
Ja sam čula da nekad pita ono što ne znaš u pismenom,a nekad ono što mu padne na pamet iz literature,ali je navodno jako jako korektan na usmenom,uostalom kao i na pismenom,ako znaš proći ćeš,ako ne :gaaaah: :gaaaah:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ruj 2012 11:35 
Početnik

ja sam mislim u 11,ali svejedno neću izaći,ostavit ću za dekanski,ipak neznam baš dobro,a za ponedjeljak ti neznam jer mi je on to preko telefona rekao kada da dodjem.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 ruj 2012 15:14 
Aktivan

genije je napisao/la:

super ti je na usmenom---pita te ono šta si slabije na pismenom napisa (ne baš to pitanje, nego iz tog područja nešto). pita ti svakoga 3 pitanja---i pomaže maksimalno..i ne baca odma ako ne znaš.al triba se bar nešto znat.al uglavnom puno lakše od pismenog :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 lis 2012 09:19 
Aktivan

ferdinand je napisao/la:
genije je napisao/la:

super ti je na usmenom---pita te ono šta si slabije na pismenom napisa (ne baš to pitanje, nego iz tog područja nešto). pita ti svakoga 3 pitanja---i pomaže maksimalno..i ne baca odma ako ne znaš.al triba se bar nešto znat.al uglavnom puno lakše od pismenog :)

Nije istina da pita ono što nismo znali na pismenom pa čak ni iz tog područja,to ti je naprosto kako koga dopadne. Ja mu Nikolića uopće nisam napisala na pismenom,nijedno od 3 pitanja,a on na usmenom udrija ispitivat 4. cjelinu iz priručnika a ja nisam to ponavljala nego Nikolića upravo zato jer sam čula tu famoznu da pita šta se ne zna na pismenom i na usmenom naravno roknila,ali profesor je predivan i stvarno pomaže pa se usmenog nemojte bojati ako znate materiju,al treba ponavljati to je ključ svega jer gradivo je takvo da se s razumijevanjem naučiti ne može :visi:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 lis 2012 10:54 
Aktivan

Nisi znala jedno pitanje pa te vratia ili?Jel ti reka da dodes za par dana opet usmeni?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 lis 2012 14:37 
Aktivan

pita te prvo pitanje i ako ne znaš pita drugo i tad je kao ispit gotov,ali ima i da oba ne znaš pa te nastavi pitat u nadi da ćeš znat neko drugo,u svakom slučaju je fer i pomaže i izvlači iz tebe,započne sam odgovarat na pitanje da se ti sitiš. i nabrajalice ne pita do kraja nego par njih i prekine te,sve svojim iričima govoriš..isto tako me nije pita šta nisan znala iz pismenog

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 lis 2012 18:04 
Aktivan

Po koliko ih paralelno ispituje?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 lis 2012 18:23 
Aktivan

Prvi put kad san odgovarala bilo nas je troje,drugi put dvoje.svakoga posebno ispita

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 lis 2012 18:29 
Aktivan

Znas mozda kojim danima je profesor ovaj tjedan na faksu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 lis 2012 18:59 
Aktivan

Mislin da ga nema cili tjedan,tj doc ce samo jedan dan radi obrana..tako je bia reka kad ga je cura pitala moze li odgovarat prije dekanskog..ugl posalji mu mail,odgovorit ce sigurno

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 lis 2012 19:30 
Aktivan

Kada je onda usmeni za sve nas sto samo usmeno imamo odgovarat sada na dekanskom? Hvala ti na prijasnjim odgovorima

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2012 12:13 
Aktivan

E to stvarno ne znan,pretpostavljan da ce se moc odgovarat cili taj tjedan..posalji mu mail,uvik odgovori i to u roku par sati

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2012 12:19 
Aktivan

arwen08 je napisao/la:
E to stvarno ne znan,pretpostavljan da ce se moc odgovarat cili taj tjedan..posalji mu mail,uvik odgovori i to u roku par sati

ali ispit je samo 9og na studomatu...jel treba prijavljivat usmeni?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2012 12:53 
Aktivan

Ako je komu odg na mail neka napise za usmeni...thx

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2012 19:01 
Početnik

Molim vas može li itko napisati nove brojeve stranica HFS-a koje trebamo, te je li jelčićeva "fin.pravo i fin.znanost" još potrebna, pretpostavljam da je numeracija drugih materijala nepromijenjena. hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2012 19:02 
Aktivan

beno84 je napisao/la:
arwen08 je napisao/la:

ali ispit je samo 9og na studomatu...jel treba prijavljivat usmeni?

pa kad su svi ispiti na dekanskom roku 9.og..i tribaš prijavljivat, naravno..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1138 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 29  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: