Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 28 tra 2026 03:34.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1138 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 29  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 26 sij 2010 19:28 
-Admin-

gandalfina je napisao/la:
više se isplati zaći na ispit jer pitanja bude više-manje ista... :ucenje :ucenje

U pola godine moga staza izlazenja na pismeni (i jos toliko skupljanja pitanja) ponovila se samo sesta smjernica EU par puta, al nikad isto pitanje iz nje, tako da za ovaj pismeni izjavit da su pitanja manje vise ista je u najmanju ruku... a ne znam sta bi rekla dan danas imam tikove od ovog ispita.
Pogledajte malo sami pitanja po ovom topicu pa cete vidit kako to izgleda.

Otidite do njega i pitajte oce li vam priznat, ja nisam izlazila na kolokvij, al znam ljude kojima je priznava polovicno gradivo prosle godine.
Koliko god vam je tezak kolokvij, tri puta ce vam bit gore sve skupa polozit.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 sij 2010 23:45 
Početnik

Ljudi ne odustajte od kolokvija..pa bar nas prisili na redovito učenje,a to nam neće škodit ni u kom slučaju, priznava on dio gradiva ili ne!!!:-) Sretno svima!!!

Citat:
II Ispit ( 02.02.) - obuhvaća 7. poglavlje iz priručnika ( str. 133 - 148)
III Ispit ( 16. 02.) - obuhvaća drugo poglavlje iz priručnika ( 31-66), i knjiga Hrvatski fiskalni sustav (str. 159-177
)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 sij 2010 14:10 
Aktivan

01012001 je napisao/la:
_____jel zna možda netko kako se računaju rokovi kod povrata u prijašnje stanje

imaš rok od 8 dana i od 3 miseca. ovi od 8 dana računaš: izlazak iz bolnice il šta već(pišeš taj datum, al počinješ računat/brojat od sutradan) + 8 dana,
ovaj od 3 miseca računaš: dostavljanje(isto pišeš taj dan al počinješ računat/brojat od sutradan) + 30 dana(žalbeni) + 3 miseca.

uvik počinješ brojat od sutradan, nema veze jel nedilja/neradni/praznik, al pazit ako zadnji dan pada u nedilju/neradni/praznik da pribaciš na prvi sljedeći radni dan

imat kalendarić sa sobon za računanje 8 i 30 dana.. eto :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 sij 2010 15:23 
Aktivan

zna li tko kako se računa ovaj žalbeni postupak? i koja su rješenja u ova dva primjera!?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 sij 2010 16:05 
Početnik

Redoslijed plaćanja: 1. KAMATE, 2.OVRHE, 3. POREZI, 4. NOVČANE KAZNE!
primjer 1. a,b)Žalbu ćemo usvojiti, nećemo je odbaciti jer je u roku.
b)Izreka novog rješenja bi glasila da s uplaćenih 40,000 kn otpisujemo 20000 kamata, 10,000 za troškove ovrhe,i posljednjih 10,000 djelomično otpisujemo porez. Znači bitno je da se otpisuje po pravilnom redoslijedu!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 sij 2010 16:08 
Aktivan

no name je napisao/la:
zna li tko kako se računa ovaj žalbeni postupak? i koja su rješenja u ova dva primjera!?

1. primjer
a) žalba se neće odbaciti jer je podnešena u zakonskom roku ( 30.10. + 30 dana = 29.11.2008. subota - pribacuje se za 1.12.2008. )
b) žalbu nećemo odbiti nego ćemo mu je usvojiti kao osnovanu
c) donosimo novo porezno rješenje. izreka glasi:
1. otpisat ćemo mu 20 000 kn kamata
2. otpisat ćemo mu 10 000 kn troškova ovrhe
3. otpisat ćemo mu 10 000 kn poreza

to je to. uvik ide 1. kamate, 2. ovrha, 3. porezi, 4. novčane kazne
drugi primjer mogu stavit posli rukometa :mrgreen: al ista je šema

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 sij 2010 20:32 
Aktivan

kiki-kiki je napisao/la:
zna li tko kako kod zastare poreza riješit primjer 6. i 9. ??

primjer 6.
od 1.1.2003. počinje teći zastara
1.1.2006. nastupa relativna zastara
1.1.2009. nastupa apsolutna
nema pravo na povrat poreza jer je postupak prekinuo tek 14.7.2006., a relativna je nastupila 1.1.2006.

primjer 9.
1. Ministarstvo financija Porezna uprava Područni ured Split Ispostava Sinj
2. 1.1.2003. zastara počinje 1.put teći, relativna nastupa 1.1.2006., apsolutna 1.1.2009.
3. nećemo mu dopustiti pravo na povrat poreza jer je zahtjev podnio 5.6.2006., a morao je do 1.1.2006.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 vel 2010 09:58 
Aktivan

yellow je napisao/la:
no name je napisao/la:

1. primjer
a) žalba se neće odbaciti jer je podnešena u zakonskom roku ( 30.10. + 30 dana = 29.11.2008. subota - pribacuje se za 1.12.2008. )
b) žalbu nećemo odbiti nego ćemo mu je usvojiti kao osnovanu
c) donosimo novo porezno rješenje. izreka glasi:
1. otpisat ćemo mu 20 000 kn kamata
2. otpisat ćemo mu 10 000 kn troškova ovrhe
3. otpisat ćemo mu 10 000 kn poreza

to je to. uvik ide 1. kamate, 2. ovrha, 3. porezi, 4. novčane kazne
drugi primjer mogu stavit posli rukometa :mrgreen: al ista je šema

Aha, hvala..nego u mene piše kao koliko još duguje pa mi nije jasno,ostane mu samo novčana kazna po ovome, ili se varam?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 vel 2010 10:21 
Aktivan

no name je napisao/la:
[

Aha, hvala..nego u mene piše kao koliko još duguje pa mi nije jasno,ostane mu samo novčana kazna po ovome, ili se varam?

meni ne piše da koliko još duguje. ako imamo isti primjer(rofl) onda duguje još 10000kn novčane kazne i 30000kn poreza

kad je sutra test? više ne znan jel mi reka u 2 il 4 ure.. znan da ima više grupa, al kad je prva?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 vel 2010 14:53 
Aktivan

anna 2 je napisao/la:
može li mi netko napisati odgovore na primjer 8 sa 146. str ., primjere 9 i 10 sa 147. str. i primjere 3, 4, 5 i 6 sa 148. str.
HVALA

ovo zajebaješ? xaxaxax
jer odgovor je - npr. ako u poreznom rješenju stoji ime ana, a treba stajati ime anna
rofl

primjer 9. sa 147. - ako bi porezna uprava dna analizom utvrđivala očinstvo. to je nadležnost suda, a ne poreznog tijela
primjer 10. - porezni obveznik je oslobođen plaćanja poreza na promet nekretnina i tako je utvrđeno u izreci poreznog rješenja, ali u obrazloženju stoji da nije dužan platiti porez prema zakonu o porezu na dobit umjesto prema zakonu o porezu na promet nekretnina

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 vel 2010 15:37 
Aktivan

148. str. primjer 3. - npr.porezno rješenje je donio daktilograf umjesto diplomiranog pravnika
primjer 4. - npr. ako bi izvršenje poreznog rješenja pravno ili stvarno bilo nemoguće( plati 1000kn poreza pa dotakni sunce)
primjer 5. - ako je porezno rješenje donijela porezna uprava u šibeniku umjesto porezna uprava u splitu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 vel 2010 20:19 
Aktivan

01012001 je napisao/la:
zna li možda netko odgovor na podrvrste mjesne nadležnosti pr. 1 i 2, kod zastare poreza pr. 10, povrat u prijašnje stanje pr. 2.

podvrste mjesne, 1.primjer - a) jer je na području grada splita nastao povod za službenu radnju poreznog tijela
2. primjer - svrsishodno je jer je ugrožena naplata poreza

zastara poreza, 10. primjer - 1.1.2005. počinje teći zastara, 1.1.2008. nastupa relativna,1.1.2011. nastupa apsolutna. nećemo mu dopustiti pravo na povrat jer je 11.6.2008. podnio zahtjev, a morao je do 1.1.2008.

povrat u prijašnje stanje, 2. primjer
- rok od 8 dana računa se 27.6.2008. + 8 dana = 5.7.2008. subota - pribacujemo za 7.7.2008.
- rok od 3 miseca računa se 8.5.2008. + 30dana(žalbeni rok) = 7.6.2008. subota - pribacujemo za 9.6.2008 + 3miseca = 9.9.2008.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 vel 2010 23:10 
Početnik

[quote="neka s prava"]jel zna neko koliko pitanja bude na ovom drugom testu i koji je omjer pitanja praktični dio-teorija?? pliiiiiizzzz[/quote

4 praktična zadatka

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 vel 2010 14:38 
Aktivan

munjaaa je napisao/la:
pozzdrav,nemam nikakvog iskustva s ovim ispitom,niti s materijom,u zagrebu sam ,tako da nemam priliku ni na predavanja ili konzultacije ići,niti znam nekog osobno tko sprema ovaj ispit :( ali htjela bi imat svu potrebnu literaturu i informacije,imam priručnik 2009.(u kojem se po novom nalazi praktični dio i sudska praksa),te iz fotokopirnice preko puta faxa kupila uvezene dijelove knjiga s popisa literature,skinula sam i pitanja s početka ovog foruma,mislim na naznačeni link,iščitavajući postove na forumu vidjela sam da se svašta još spominje,neka pitanja za generaciju 2007-2008 koja se nalaze na portalu,skripta teo miletić....da ne nabrajam,zanima ma me što je od svega toga još aktualno i važeće za učenje i pripremanje ispita,dali se pod profesorovim predavanjima podrazumjeva ovaj priručnik ili moram nabavit još nešto,dal moram nabavit sve zakone koji su na popisu ili je dovoljno znat ove članke navedene u priručniku,i najbitnije pitanje,trebam savjet odakle krenuti s učenjem?priručnik,knjiga od nikolića,HFS ili...?
+da li postoji na jednom mjestu navedeno što se sve više ne treba učit,vidjela sam na par mjesta da ne treba znati to i to poglavlje,pitanje itd.,pa neznam jel to sve ili...ima još nešto
+ako netko tko je ovo položio ili još polaže ima riješene vježbe dal bi to mogla fotokopirati od njega kad dođem u st?

bilo bi ti dobro poslati mail profesoru i pitati ga tako ćes biti najsigurnija.Prof je jako pristupačan i rado će ti pomoći. Nama zasad treba ovaj priručnik iz 2009-e i hfs, ostalo prof nije spominjao.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 vel 2010 19:07 
Početnik

Vježbe su ovo?
- Vježbe iz finacijskog prava
(http://www.nasciturus.com/skripte-i-isp ... /index.php)

A rješenja vježbi?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 vel 2010 15:08 
Aktivan

munjaaa je napisao/la:
pozzdrav,nemam nikakvog iskustva s ovim ispitom,niti s materijom,u zagrebu sam ,tako da nemam priliku ni na predavanja ili konzultacije ići,niti znam nekog osobno tko sprema ovaj ispit :( ali htjela bi imat svu potrebnu literaturu i informacije,imam priručnik 2009.(u kojem se po novom nalazi praktični dio i sudska praksa),te iz fotokopirnice preko puta faxa kupila uvezene dijelove knjiga s popisa literature,skinula sam i pitanja s početka ovog foruma,mislim na naznačeni link,iščitavajući postove na forumu vidjela sam da se svašta još spominje,neka pitanja za generaciju 2007-2008 koja se nalaze na portalu,skripta teo miletić....da ne nabrajam,zanima ma me što je od svega toga još aktualno i važeće za učenje i pripremanje ispita,dali se pod profesorovim predavanjima podrazumjeva ovaj priručnik ili moram nabavit još nešto,dal moram nabavit sve zakone koji su na popisu ili je dovoljno znat ove članke navedene u priručniku,i najbitnije pitanje,trebam savjet odakle krenuti s učenjem?priručnik,knjiga od nikolića,HFS ili...?
+da li postoji na jednom mjestu navedeno što se sve više ne treba učit,vidjela sam na par mjesta da ne treba znati to i to poglavlje,pitanje itd.,pa neznam jel to sve ili...ima još nešto
+ako netko tko je ovo položio ili još polaže ima riješene vježbe dal bi to mogla fotokopirati od njega kad dođem u st?

Nije baš jednostavno sve objasnit za financije, prof.puuno traži, iz raznih knjiga je gradivo, a traži do detalja...Najbolje ti je učit po onim pitanjima koje su stavili na skriptarnicu, iako ako pogledaš to ti i je cijelo gradivo do detalja:( Frend( isto sa foruma) i ja ti učimo u NSB-u skoro svaki dan od 18,30h, pa ako oćeš možeš doć s nama. On ti uči baš financijsko, a ja sam to dala zadnje, pa mi je još friško donekle ako mogu pomoć savjetima:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 vel 2010 17:19 
Početnik

matejka je napisao/la:
Daaaaj neka netko napiše pitanja sa ispita koji je bio 3.2 pliiiiiiiizzzzzz, puno bi mi značilo:-)))))))Hvalaaaa

upravni spor
djelomična nedjeljivost na razini dioničara
osnovica kod poreza na nasljedstvo i darove
zašto se fin usluge neoporezuju
porez po odbitku kod dobiti
proračunska planiranja 4 načina
odnos fin prava i trg prava i prava društva
ko može uskratit obavjest u poreznom postupku
zadaci su zastara i metoda izuzimanja

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 vel 2010 12:18 
Aktivan

yellow je napisao/la:
nakon ovog trećeg još bi triba ostat "samo" jedan test, onaj najveći? i ako i tog zadnjeg daš ne tribaš usmeno odgovarat nego je to to, proša si? ili?
pošto je dosad bilo lagano slutin zajeb :mrgreen:

ne, nego ako 3 prođeš ideš kod njega na usmeni još odgovarat nekoliko stranica i onda ako prođeš si proša kolokvij!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 vel 2010 10:54 
Aktivan

spajalica je napisao/la:
je samo taj kolokvij ukupni koji položiš te oslobađa od 10 pitanja u testu samo 2...pa ti procijeni

onda pari da je drugi kolokvij preopširan ako je iz toga 8 pitanja u testu! o bože..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 vel 2010 16:30 
No life

yellow je napisao/la:
ništa vas ne beren. kakav test nakon položenih kolokvija, kakvo oslobađanje(osin ako daš samo neke, a ne sve, pa ti taj dio prizna). ako prođeš svih 4 il 5 testova/kolokvija/kakoihvećzovete, od toga i taj zadnji ogromni koji većina, kako je neko reka, padne, oli nisi proša, priča gotova??
sad ide treći i koliko san ga čula ostaje još taj jedan najveći. pa da ne ispada da na sve to iden za ništa :mad:

ukratko:

imas ova 3 test pa usmeni. Ako prodes usmeni dobijes ocjenu iz kolokvija i time se oslobadas 20% gradiva.
poslje toga idu 4. i 5. test nakon kojih opet ides na usmeni pa ako prodes i to onda si rjesio ispit.

po mojoj odokativnoj procjeni ovih kolokvija od prosle godine:

1. test padne ca. 7% studenata
2. test padne ca. 4% studenata
3. test padne ca. 70% studenata
usmeni padne ca. 4% studenata

to je otprilike 30ak studenata
od tih 30 studenata

4. test padne ca. 20% studenata
5. test padne ca 75 % studenata
dakle na kraju ti ostaje 2,3 studenata koji sve uredno kolokviraju :mrgreen:

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 vel 2010 21:51 
No life

yellow je napisao/la:
nekistudent, fala. i astiisusa slika
pa ne mogu virovat. al ajde, opet je i ovo bar pinku lakše nego sve odjednon na ispitu. samo je zajeb propuštat druge ispite radi svih ovih testova, o tome se radi.. i čudi me jedino šta, kako ti kažeš, 70% ljudi padne ovaj sad 3. test. 55 strana se da naučit. aj, vidit ćemo.. fala

nije ti bitno gradivo, bitni su kriteriji koje postavi profesor. a u tom drugom testu profesor moze sastaviti takav test da ti uvali 3 nabrajanja po 5 tocaka pa ti sve to reproduciraj na testu...
Treba puno ucit za 3. test i jos puno puno vise za 4. i 5.
jedino tko se dobro uhvati ima realne sanse ovo kolokvirat, a tko ovaj ispit rjesi preko kolokvija napravio je velik posao sta se 2. godine tice

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 vel 2010 15:21 
Početnik

pošto se kroz forum spominju razni podaci,što treba a što ne treba učiti,može li netko tko je trenutno u toku s ovim predmetom reći točno što više ne treba učiti,ja sam na forumu našla da se kao više ne uči:
javni dug
fin.izravnavanje-no u priručniku ima 5strana o tome
nikolić 179-183str. fin.instrumenti u RH?
HFS 47-49str.-2 poreza koja su ukinuta
Fin.pravo i fin.znanost 225-241str.(mada je na početku foruma navedeno u popisu literature da treba)

eto molim nekoga tko zna i tko je upućen da me ispravi ili nadopuni(tek sam u počecima učenja ovog predmeta,pa bi htjela znati što učiti a što ne)+ako netko zna koja pitanja s onog popisa za generaciju 2007-2008 više također nisu aktualna
hvala
pozz:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 vel 2010 18:43 
Forumaš

10.02 pitanja na ispitu
1.razmjena obavijesti opširno objasnit
2. načelo jednostavnosti kako se očituje
3.vrste subjektivnog proračunskog prava
4. odnos financijskog prava i kaznenog i kaznenog procesnog prava
5. opunomoćenik(koje su mu ovlasti, kad prestaje punomoć...)
6. drugi dohodak objasnit
7. neki zadatak ne sjećam se točno
8. povrat u prijašnje stanje
9. porezna osnovica općenito kod svih poreza kako se računa
10. na koje se domovinske branitelje i članove njegove obitelji odnose porezna oslobođenja kod poreza na osobne automobile ostala motorna vozila plovila i zrakoplove

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 vel 2010 20:04 
Aktivan

yellow je napisao/la:
medolina je napisao/la:
za treci test/kolokvij - sta li je vec :) dio koji je iz hrv fiskalnog sustava, je li to dio koji imamo u skriptarnici? ovih nekih 14 stranica?

mislin da ne (osin zadnjih par strana di se spominje inspekcijski). jer tamo su sve porezi na kavu,pivo,i slične pizdarije, a mislin da to nemamo jer tribamo stranice 159-177,a koliko vidin u njima je inspekcijski nadzor i još nešto malo prije njega,fali mi par strana. može ko reć šta je na stranicama 159-162?

cek cek, a zar nije on taj "inspekcijski nadzor" zamijenio s ona dva svoja lista "porezni nadzor"? nista mi nije jasno, al sad kuzim da sam krivo ucila :cry: jel ima ko taj dio koji treba za kolokvij na kompu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 vel 2010 14:38 
Aktivan

yellow je napisao/la:
nakon ovog trećeg još bi triba ostat "samo" jedan test, onaj najveći? i ako i tog zadnjeg daš ne tribaš usmeno odgovarat nego je to to, proša si? ili?
pošto je dosad bilo lagano slutin zajeb :mrgreen:

treba se usmeno odgovarat....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 vel 2010 17:28 
-Admin-

*lolita* je napisao/la:
moze li mi netko reci kako glasi e-mail od prof. Šinkovića?
hitno je...

zoran.sinkovic@pravst.hr

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 vel 2010 12:42 
Aktivan

jel moze neko rec kako izgleda usmeni dio kolokvija, nakon ova 3 ispita?
sta najvise ispituje..i tako to..
hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 vel 2010 15:18 
No life

sanja1210 je napisao/la:
neupućena je napisao/la:
koliko ja znam bože te pitati bilo što, iz dijela gradiva prva dva testa...ako zapneš pomogne ti, dosta..ali uglavnom svi ovo kolokviraju usmeno, ako su pismeno riješili...ovo je jednostavniji dio gradiva

hvala :grin:
i samo jos jedno pitanje.. napisa je da je za usmeni potrebno gradivo 1. i 2. ispita.. 2. su kao bili zadaci..
jel mogu ocekivat da me onda pita npr. ona nabrajanja iz 3. testa? jer mi taj dio koji je napisa u obavijesti nije jasan..
jos jednom hvala..

obicno pita gradivo iz 1. i 3. testa.
ne sjecam se da je nekome dao zadatak na tom usmenom za kolokvij

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 vel 2010 23:41 
Početnik

da da, falila sam napisat...bez zadataka

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 vel 2010 13:24 
Početnik

pitanja 24.2

financijsko pravo kao znanstvena disciplina
ispavak odbitka pretporeza
kritike imovinskih poreza
prednosti i mane poreza na promet u proizvodnji
razlike u tretmanu kod nasljeđene i darovane imovine
načela inspekcijskog nadzora
teorije o proračunu
zdk metoda odbitka i drugi dohodak

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 vel 2010 15:32 
Forumaš

Evo ja napokon položila pismeni :grin:
A evo i pitanja od 2.grupe 24.2
-loše i dobre strane računskog i proračunskog načina planiranja
-postupak dokaznog sredstva i postupak s manjkom robe
-smanjenje porezne osnovice kod poreza na dobit
-uredba,naredba i odluka def.i pr.
-osnovni elementi pristojbe i def.
-usklađenje poreznih sustava
-porezna osnovica kod poreza na promet nekretnina
-zad.-drugi dohodak
-zad.-pretporez

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 vel 2010 15:56 
Početnik

Evo da napišem i ja koju digresiju...učila sam za ispit ukupno mjesec i 10 dana ali s prekidima...mislim da je najbitnije da ostvarite nekakav kontinuitet učenja od 20-tak dana...i to je dovoljno...Ispit se uvijek sastoji od 3 pitanja iz priručnika, 3 Nikolić,2 Jelčić i 2 zadatka...5 bodova stvarno nije problem skupit, ja sam izašla sad na kraju roka što znači na najteži test i prošla. Profesor uvažava sve što napišete, nije cjepidalka, ja sam pisala svojim riječima, od 11 nabrajanja napisala 8 i dobila puni bod,prema tome stvarno se može skupit dovoljno za prolaz. Naučite dobro zadatke i to vam je već 2 boda.
Usmeni stvarno bezveze: obnova postupka i samostalni dohodak (3 nabrajanja) i eto trice u indeks...

pozz

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 vel 2010 17:10 
Forumaš

Slažem sa sa techno girl, jedan od ljepših ispita, i kolegijalnijih profesora...Učila sam mjesec dana i dobila tri, pismeni ako naučiš nije problem jer su sva pitanja u okviru gradiva a na usmenom profesor pomaže, jako je korektan i jednaka pravila vrijede za sve...Tako da nema puno filozofije ako naučite prođete bez puno muke...Na pismenom sam također pisala svojim riječima i dobivala pune bodove, tako da stvarno nema panike oko ovog ispita, materija je malo teža ali sve u svemu ako naučite dobijete prolaznu ocjenu:-))))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 vel 2010 22:27 
Aktivan

po ovim riječima ispada da je predmet piece of cake! a ja sam se bome namučila s ovom materijom. znači, profesor i je uljudan i fin i drag mi, ali je ubojica dječjeg lica! :D ''samo mi još nabrojite ovo, pa sad ovo, aha i ono!'' da,da... potrošila sam sigurno 2.mj života na njega! ;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 vel 2010 16:19 
Aktivan

može li tko objasniti kako izgleda usmeni kolokvij? jel postavlja pitanja ili daje lekciju pa da pričamo šta znamo?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 vel 2010 19:35 
No life

uglavnom budu opisna pitanja ali dosta konkretna. dakle ne pita te bas lekciju ili podnaslov nego npr. neki pojam iz neke lekcije pa pricaj o tome. Zna pitat i nabrajanja a kod njih su isti kriteriji kao na pismenome, dakle moraju se znat 80ak posto minimalno da se odgovor prizna. S tim da ti profesor i pomaze koliko moze i daje ti vremena da razmislis.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 ožu 2010 15:44 
Aktivan

Bubać je napisao/la:
jel zna tko pitanja s danasnjeg usmenog kolokvija?

pita ti jedno pitanje iz prvog testa i jedno iz drugog! Danas je pitao financijsko-pravni odnos, izvanredne pravne lijekove, metode iz hfs-a, porezno pravo, ona nabrajanja iz stvarne nadležnosti...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ožu 2010 23:09 
Početnik

da li netko zna hoce li u ovoj godini ponovno biti moguće izac a prvi kolokvij?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ožu 2010 23:26 
Aktivan

Nece biti moguce.

slika

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 tra 2010 14:55 
Aktivan

cetvrti kolokvij su zadaci od 133. - 176. str u prirucniku..
a peti kolovij je teorija od 68. -132 u prirucniku + djelovi iz HFS, Nikolica i jos neke knjige.. ne znam tocno koje djelove treba naucit.. mislim da pise na pocetku foruma..nisam sigurna,.
receno je da ce 4.kolokvij bit krajem 4.mj a 5. odma za tjedan dana..pocetak 5.mj
:))

jel ko zna tocno kada se pise cetvrti, a kad peti kolokvij?
hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1138 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 29  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: