Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 13 lip 2026 00:38.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 40  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 29 tra 2009 12:17 
Forumaš

Evo ovako,malo sam pročitala po postu i vidim da Staničićka pita većinom samo stvarno i obvezno pravo,a Šarac sve. posto planiram počet učit rim za 6. mjesec i nekako mi se čini lakse naštrebat napamet sve pa kod šarac nego samo ova 2 dijela pa da me staničićka sve živo ispila da objasnim zasto i kako je to tako(to me nekako plaši ;)) ...e pa sad zanima me jel ima bar nesto da ne moran učit,ak učim za Šarac iz ove njene knjige(Šarac,Lučić);jel mi samo ta knjiga dovoljna za izać na ispit kod nje i može li se(ako me slučajno strefi prof. Staničić na ispitu), proć kod nje ak sam samo iz Šarac učila??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 tra 2009 13:39 
Aktivan

diaboliq je napisao/la:
Staničić --- koju literaturu preferira?
Imam knjigu od Šarac, imam Romca, Margetića, Horvata i povrh svega Romčev "Rječnik Rimskog Prava".

Što je najmjerodavnije za prof. Staničić? (Ako se uzme u obzir navodni antagonizam između nje i prof. Šarac?)

uci po horvatu,ja sam isto po njemu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 tra 2009 14:10 
Veteran

diaboliq je napisao/la:
Staničić --- koju literaturu preferira?
Imam knjigu od Šarac, imam Romca, Margetića, Horvata i povrh svega Romčev "Rječnik Rimskog Prava".

Što je najmjerodavnije za prof. Staničić? (Ako se uzme u obzir navodni antagonizam između nje i prof. Šarac?)

Antagonizam nije navodan on je ogroman vjeruj mi.Uči po Horvatu ako izlaziš kod Staničićke.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 tra 2009 14:56 
Sega mega kul forumaš bez života

ok je i romac... ali da mislim da horvata preferira
stvar je u tome šta je knjiga od šarac skraćeni mix svega, pa ima nešto drugačijih definicija koje ova sinja i tako...
to je toliko između njih veliko, da nisu niti na istom katu... :lol:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 tra 2009 17:52 
Forumaš

a bili meni neko moga rec di se moze nabavit ta Horvatova knjiga??? znači...u biti... za staničićku se niti netriba kupovat knjiga od šarac?... :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 tra 2009 18:40 
Sega mega kul forumaš bez života

ne. ali meni osobno je bila korisna. doduše ja sam pročitala sve 3 knjige :lol:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 tra 2009 19:45 
Forumaš

:bow svaka čast na volji... al mene još uvik zanima odakle vama ta horvatova knjiga?!?! original, fotokopija, nešto?!? :popcorn:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 tra 2009 22:38 
Forumaš

jesi pitala u kopirnici priko puta faksa, vjerovatno ima kopija za kupit

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 tra 2009 11:23 
No life

odes u knjiznicu, uzmes knjigu za citat u citaoni, skoknes do kopirnice i oni ti kopiraju sta god hoces

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 svi 2009 19:40 
Aktivan

mala_s_prava_00 je napisao/la:
:bow svaka čast na volji... al mene još uvik zanima odakle vama ta horvatova knjiga?!?! original, fotokopija, nešto?!? :popcorn:

Ja imam original sa smeđim tvrdim koricama.. Kao da je iz 19. stoljeća :D:D:D
Horvat i je najbolja literatura (po meni), a učio sam stvarno iz svega (prebacio sam se sa PFR gdje smo kod Petranovićke morali učiti po Margetiću koji je ODVRATNO sistematiziran gdje smo morali znati i fusnote, dok je Romac bio dopunska (čitaj obvezna literatura). Ova knjiga od Šarac mi se čini poprilično površno napisanom.. Definicije su kao u Romcu, ali kao da su definirane preko volje.. tek toliko da se nešto promijeni.. Sad..

Anyways, postoji li kakva skripta, a koja je DOBRO sistematizirana?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 svi 2009 21:13 
Forumaš

koliko stranica ima horvat? čula sam da ima neka neloša skripta napisana po njemu ali nisam je tražila... ineću...samo ću iz njegove knjige...mislin da je to za staničićku i više nego dobro... :wink:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 svi 2009 21:02 
Forumaš

a moj player-u, zbilja ne znan šta bi ti rekla,ni ja ne volin te profe sa kojima nikad nisi sto posto siguran.... ja kontam bolje naučit Šarac pa kod nje izać bar znaš da izvan knjige neće pitat niš, nego ovako u Staničićke pa te ono izmuči da sve objašnjavaš

a valjda bude ko od starijih odg u dogledno vrime,a dotle kolega moj. . . :celebrate
:happpppppy

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 svi 2009 09:28 
Početnik

savjet starog iskusnog studenta..... ja sam polagala rim godinu dana kod stanicicke i uvijek bi me pitakla neko sranje jel bubreg stvar...sta je poljubac i to...ja i odgovorim al ne...nije ok odgovor....kad pita nesto i ti kazes sto pise u knjizi nije ok odg. sto znaci da ti ni neznas iz cega da ucis...ona pita samo stvarnmno i obvezno al se nadoveze na jos toga pa te moze i ispast nesto jos npr.iz statusnog il slicnbo...otisla sam u sarac....zena ludilo korektna ak si izvanredni student tim ti je malo lakse jer su pitanja laksa....otisla prvi put i prosla bez po frke... pitala me prvne poslove,vrste posjeda, neku pizdariju iz statusnog i to je to.... 2 odma upisala i rekla nje problem nista al osnovne stvari moras znat naravno da neces proc ak nesto osnovno neznas.... tako da je i lakse malo ako si izvanredan pitate zaista osnove.... moj savjet sarac

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 svi 2009 15:31 
Forumaš

waikiki_honolulu je napisao/la:
zanima me koliku važnost pridaje prof.Staničić definicijama koje imaju i latinski prijevod???muči me taj latinski samo tako.

i ne pridaje bash neku, ne triba te to mucit

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 svi 2009 17:41 
Forumaš

ladyvix je napisao/la:
pa vec sam vam rekla...citaj gore..
ahh al evo ponovo:
Sarac: 16,17,28,23,24,30.6 ; 1,2,8,9,15.7.
Stanicic: 15,21,30.6 ; 7,14,16.7

aaa.. sorry...a jos ja uvik vicen na ljude sta ne citaju prethodne postove.. :mrgreen:

hvala puno... i samo jos jedno pitanje, mozda je malo glupo ali ....usmeni odg. su mi nepoznata stvar jos uvik ...znaci..... di se odgovara, u nekoj predavaonici ili kod njih u kabinetu?

e..i kako ide ona stvar sa slusanjem ispita? koliko ljudi moze doc?

ovo me zanima jer... iznenadilo me iskreno malo kad je ispitivala u treci misec 2 ljudi na kolokviju isprid pune dvorane u trici :ajme ...ne bi mi bilo drago na taj nacin odgovarat....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 svi 2009 13:48 
Početnik

Ma tribaš naučiti sve, tako da ima pitanja ili nema isto ti je, pita cilu knjigu.
Biti će ludo na ispitnim rokovima, jedva čekam. :seewhy

:rambo

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 lip 2009 20:54 
Aktivan

žena je ok , popušija san na drugom kolokviju al sa zasluženim neznanjem imaš pitanja na onom zlu od fejsa saaaaasvim dovoljno.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lip 2009 21:04 
Početnik

Evo prijavia i ja 23.06. ispit, napokon, i sazna sam da će mi biti prof. Gorana Staničić na ispitu pa bi zamolio sve cijenjene kolege koji imaju iskustva u odgovaranju kod nje da mi kažu SVE što znaju. Od toga što najviše pita, iskustva, primjere pitanja pa do toga kakvu majicu da obučem. :looool Bio bih jako zahvalan svim aktivnim studentima što se tiče mog posta. :bow
Hvala unaprijed! :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 lip 2009 12:17 
Forumaš

Gaf, odgovori na sva tvoja pitanja su na ovih 10 str pa malo čituckaj... :cerek: ima dosta toga korisnog... :mig:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lip 2009 19:11 
Forumaš

diaboliq je napisao/la:
Gaf je napisao/la:
Na seminaru je profesorica rekla da će početi pitati od nasljednog prava, te da će svatko dobiti po jedno pitanje iz svakog dijela gradiva.
Eto, toliko da znate što vas čeka. :tenk

KOJA profesorica..? :oops:

prof. Sarac ... i mislin da se ovo odnosi samo na ljude koji ce polagat kolokvij (drugi dio) ovih dana u predroku, a ne na ispit - ispravite ako je drukcije

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lip 2009 22:03 
Početnik

Odnosi se na sve, i one koji polažu kolokvij i one koji polažu ispit.
Tako je rekla.
:thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 lip 2009 18:56 
Forumaš

LILIII je napisao/la:
može jedno pitanje... ako sam prijavila ispit za drugi dio roka,znači u 7 mjedec a na prvom dijelu roka ne mislim ni izlazit,da li mi mora profesorica upisat pad za prvi dio roka ili kako to ide

po mom dosadasnjem iskustvu, ne.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lip 2009 13:08 
Početnik

23.06 je prof. Staničić i nitko više. Danas sam bia u referadi i pita u vezi toga pa su mi rekli da nemogu dva profesora ispitivati isti dan, tj. da nikako nemože 23.06 biti i prof. Šarac i prof. Staničić.
A vas što izmišljate neka pravila pa ih ovdje objavljujete bi zamolio da se uozbiljite, ili potražite stručnu pomoć. :wh

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lip 2009 16:45 
Početnik

Ma ja bi svima preporučio da odu u čitaonicu na faksu i lijepo uzmu Horvata ili Romca ili obe knjige i usporede sa Šarac, Lučić te se uvjere da tu i nema neke prevelike razlike. Najveća razlika je u koricama. :devil

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lip 2009 10:25 
Forumaš

maria je napisao/la:
Jel mogu ucit iz knjige Sarac-Lucic buduci da je vec iman,a odgovara u Stanicicke???????
oce li Stanicicka primjetit...???
pleaseeeee odgooovoriteeeeeeee :ajme

ne vidin u cemu je problem.... ako ne zelis odgovarat u nje onda jednostavno odjavi i prijavi kod sarac -zna se kad je koja :mig:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lip 2009 12:32 
Aktivan

da al ne kontas,Ja zelim odg u Stanicic jer ima manje ucit,a iman Sarac knjiguu....!!

... :wh

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lip 2009 14:48 
Aktivan

a brale ti nauči pa nećeš imat problema čija je knjiga..čija je da je sa znanjem prolaziš a ne sa autorom knjige.
zanima me jeli sigurno staničić ima rok 30og?jer neko je prije navea da obe ispituju taj dan šta je nemoguće.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lip 2009 19:32 
Aktivan

šarac ti je 16 , 17 , 18 , 23 , 24 lipnja i 1 ,2, 8, 9 , 15 i 16. srpnja

a ostalo je stanicic
tako mi prija rekose....

a sta se tice knjige,misla san,buduci da se njih 2 mrze,pa zato nisam sigurna da li da ucim iz knjige Sarac,...
sta ako me bude pitala iz koje knjige san ucila i too...
oce li Stnicic primjetit...?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lip 2009 19:43 
Forumaš

maria je napisao/la:
da al ne kontas,Ja zelim odg u Stanicic jer ima manje ucit,a iman Sarac knjiguu....!!

ma sta se brines oko tih gluposti ....evo koliko ja vidim ovako nekako izgleda prica

sarac - pita svoju knjigu ...od pocetka do kraja, ako naucis sve prosla si !
stanicic -pita stvarno i obvezno pravo, uz milijun podpitanja, literatura razna (horvat,romac...)

vidin...ti bi sad i jedno i drugo na laksi nacin.... i ucila manje i da te pita manje :devil

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lip 2009 00:34 
Aktivan

jel može netko reć koliko se treba znat za proć kod šarac?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lip 2009 18:25 
Aktivan

Da li je prof. Staničić pristupačna po pitanju korespondencije e.mailom?
Mislio sam ići na ispit kod nje, dolazim iz Rijeke pa nemam baš mogućnost da joj dođem na konzultacije u četiri oka..
Treba li izbjegavati neka pitanja kod nje...? Postoji li neki pristup...? (znam, glupa pitanja i ovise od dana do dana vjerojatno, ali moram pitati..)

I još jedna bitna stvar -- njezin e.mail. Ako nije javan, može li mi ga netko poslati na private?

HVala :celebrate

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lip 2009 21:08 
Aktivan

anna 2 je napisao/la:
mene zanima mogu li ja ne doć na ispit kod prof. šarac 24.06. nego se pojavit 02.07.? naime, naučila sam stvarno i obvezno, ali nasljedno i uvod ne znam pa ne bi tila izlazit nego odgodit za zadnji dan prvog dijela roka...
i drugo, šta prof šarac najviše pita iz uvoda i nasljednog?
hvala na odg. :grin:

nasljedno te pita prvo i može te bilo šta potrefit

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lip 2009 23:46 
Forumaš

mozes se pojavit bilo koji njen datum, samo te pita kad si prijavila, nije problem. a nasljedno nauci jer te to prvo pita, mene potrefila oporuka, ali kao sto je vec termit88 reka moze bash bilo sta.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2009 18:07 
Početnik

možeš izać kad god hoćeš samo na dan kad ona ispitiva

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 lip 2009 12:15 
Aktivan

kakva je ovo sramota!!!pomicanje roka unazad???di to ima???tjedan dana učenja puno znači.uz sve to ljudi ne vise cili dan po forumu.evo ja san upravo sada sazna da je ispit bia jučer.šta sad?gubin rok bezveze. :tenk :rambo po'ed

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lip 2009 14:12 
Forumaš

gorana.stanicic@pravst.hr
imas sve mejlove na pravst.hr

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lip 2009 20:35 
Forumaš

ladyvix je napisao/la:
gorana.stanicic@pravst.hr
imas sve mejlove na pravst.hr

je..al prof. stanicic ti koliko cujen nije bas cesto na konz. i u vrime kad bi one morale bit...a neznan ni za mail... evo ti njen broj mob. koji je ostavila na vratima pa nazovi -to ti je najsigurnije 091-533-00-88

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 lip 2009 07:44 
Početnik

maria je napisao/la:

to manje ucit ti je samo kulisa.....meni je isto tako bilo i mucila sam se znajuci samo obvezno i stvarno a na kraju pita takva sranja da se dotakne svega i pov. ko bi reko ha' ZATO AKO SI IZVANREDNI MOJ SAVJET JE IDI U SARAC...A AK SI MUSKO U STANICICKE I UREDI SE. JER AK SI ZENSKO U NJE PILAT CE TE.... svatite ljudi to vam je trik kao manje treba ucit za stanicic...a ak ste izvanredni sarac ce ce vas pitati zaista samo osnove. mene pitala. pravni posao, suvl.,nesto osnovno iz statusnog i to je to ljudi i oporuku...ako ste izvan. iz naslj nauci samo oporuku, fideikomisi i josa ono nesto sto se sad nemogu sjetiti....to je to....sretno

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 lip 2009 12:36 
Forumaš

ja san izvanredni a prijavila kod staničić... :blackeye al šarac sa tin cjepidlačenjen oko definicije u rič naučene napamet iz njene knjige mi isto ide na živce... :devil

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 srp 2009 11:28 
Početnik

Položio sam Rimsko nakon 6. tog puta. 5 puta sam izlazio u stanicicke i nesto sam se posvadja s njom jer je tvrdila da sam reka da je posjed pravo. Kod nje vam je bitno da naucite ta dva pitanja sto izaberete i sve okolo po redu bitne stvari npr. su činidba,obveza,pravni učinak, pravni posao, posjed, stvar, vlasništvo, tužbe za stjecanje vlasništva,bitno je da slušate ispit da vidite kako izgleda! Mislim da je ona bolja za one koji logički zaključuju stvari nego za štrebere!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 40  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: