kosmos je napisao/la:
gle naljučeni slatkišu;
neman ja niš protiv ekipe kojoj želiš pomoć (među mnogim drugima), no ne pari li ti se malo preglupo (drugu rić nemogu ubacit a da nepogodim bit) ako netko želi da svima bude bolje, nenapadat ih, nego reć ˝radi šta i kako želiš, ako uspiješ-´bravo´, a ako ne, onda nekaj drugog˝ a ne apriori skakat ko zeko na pomisao da se netko bori za tebe a ti nemoš tu bit s njim (zbog obveza).
Ja nikome posebno ne želim "pomoć". Samo mi je želja da se rasprava vodi u konstruktivnom obliku, bez napadanja jednih i drugih. I jedni i drugi su iznijeli nekakve argumente, što je dokaz da priča ima 2 strane. Jer ako bi nam svima po tvom mišljenju bilo bolje, a imaš cca polovicu studenata koja nije načistu s tom idejom ( ili su skeptici ili su protiv iz nekog razloga), onda možda ipak imaju neke razloge zbog kojih smatraju da ta ideja neće dobro proći.
Citat:
Jer ako svi mi (ka ono) želimo imat besplatno školstvo, i ako smo svi mi altruisti i želimo da i drugi to imaju (kako da ne, neki bi ovdi prije sebi ruku otkinuli nego ju pružili drugom) u ćemu je onda problem? Zar se cila ta plemenita (a po nekima ovdi ispada-sotonizirana) ideja ruši oko činjenice da nije zacrtan program i nacrt proračuna kako će se to i izvest?
Još uvijek ne možemo reći da se ruši ideja. Nacrt proračuna ionako ne rade studenti, ali u cijeloj priči je najvažniji upravo "detalj" -kako to izvesti i hoće li u cijeloj priči oko izvođenja popušiti upravo studenti, sadašnji ili budući.
Ne možemo gledat samo u sadašnjosti, već pokušati proširiti vidike na buduće vrijeme i eventualne probleme koje bi besplatno školstvo donijelo. Mislim da je velikom broju studenata koji nisu uz štrajk upravo to izvor skepticizma. Ili im neke stvari možda nisu previše jasne. I ne možeš nikoga kriviti zbog toga.
Citat:
Ok onda, onda svaćan di san i s kin san na u ovom društvu...
Samo mi nije jasna jedna stvar, da li smo mi (ja jesam, a i neke izmnimke kojima skidam kapu) uopće svijesni gdje ovo sve polagano ide, gdje sve to vodi i hoćemo li biti tako grlati i sretni kada jednog dana dođemo do toga?
Poluhipotetsko pitanje, ali mislim da je većina svjesna. Ali svjesna je i da je školarina sedmina životnih troškova studenta u jednoj akademskoj godini. I da moraju raditi uz studij, a da na nekim fakuletima nije moguće izvesti vanredno studiranje. A tog se problema rijetko tko dotiče.
A on će postojati ma kolike školarine bile.