kosmos je napisao/la:
po onome šta san ima svatit, ispada da se kolokviji i redovni ispiti neće dirat, nego će se osigurat jedna prostorija u kojoj ćemo moć imat pismeni dio ispita, a sve ostalo (tj usmeni dio i izgleda i konzultacije) će se moć održavat u kabinetima zasebnih profesora ako do danas...
i ovo je bilo na klimave noge, bila sam prije 2 dana na plenumu, onako informativno da vidim sta se dogada, moderator je izjavio uz podrsku nekolicine da ako se budu pisali ispiti da poziva svih da unutra upadnu, zvizdaju, bacaju papire, pjevaju i onemoguce ispit (sto je odmah izazvalo odobravanje vecine), onda su se dvije kolegice digle i rekle da se neki ispit vec pisao i da je na samom pocetku svih blokada receno da ce uvijek biti oslobodena jedna prostorija u kojoj ce se pisati ispiti i da su to isto izglasali na plenumu (isti oni ), moderatori nisu imali pojma, nije se znalo ko pije ko placa, pa je sve rezultiralo, pa ispricavamo se,nismo znali,mozete imati jednu ucionicu...da ne govorim da je prije toga rekao da studenti se moraju snaci i odgovarati ispite u profesora u kabinetu ili van prostora fakulteta....ja sam zato da se ubuduce statistika pise na sustipanu, a mozemo se dogovoriti da i informatiku pisemo u nekom internet kaficu ili svi na peristil sa laptopima, pa cemo hvatati signal od luxora....
nadalje, procitala sam txt da se u zagrebu dogodio incident u kojem su profesoricu fakulteta vukli za kosu....

na ov uopce nemam komentara, a 10 puta se u 20 recenica spominje da smo akademski gradani....
najsavrseniji dio svega mi je da znanje nije roba....apsolutno se ne slazem, znanje je roba...s njome se plasiras na trziste rada...i prema onome sto imas za ponudit tako ce ti i biti...takoder, svi pricaju o zelji za sto vecim znanjem i pruzanjem istog sto vecem broju ljudi, u potpunosti mi je kontradiktorno onda iste onemogucavati u stjecanju znanja, tj. u odlascima na predavanja....
bez daljnjeg sam za promjene, podrzavam prosvjede, aktivnost studenata, nesebican trud i onih koji su pri kraju ili vec i zavrsili studij i zele ostvariti nesto za one koji tek dolaze,sve mi je to super, ali mislim da je sada dosta, evo citam i da je predsjednik rekao da se ograduje od daljnjih blokada, bojim se da bi moglo na kraju cijele price bit krvi....(nije nepoznato da se mislim na plenumu u ponedjeljak cak prijetilo zavrtanjem glava i tucama) i takoder ispolitiziralo se...koliko god svi tvrdili da nije, samo se prica jel onaj koji je digao ruku iz hdz-a,jel onaj koji ne pljesce iz mladezi hsp-a, jel ovaj sta se zalaze iz sdp-a....
glas se cuo, vidjeli su oni koji su trebali vidjeti na sta je mladost ove drzave spremna i sa daljnjim blokadama ce se postici samo kontraefekt-prosvjednike ce poceti smatrati zgubidanima,borcima protiv vjetrenjaca i na kraju ce se "odraslima" zgadit i mogli bi ne dobiti i ono malo sto smo mogli dobiti....
eto...kad se opet izivciram ponovno cu se javiti....do tada....treba stati kad je naj, treba stati kad je najbolje....