Josephine je napisao/la:
Trenutno sam u fazi da sam skroz odustala od njih, pojma nema sta da radim, iako sam ih naucila recimo 80% za rok u cetvrti misec dosta toga sam zaboravila i stvarno nemam volje to sada ponavljat (frustriraju me do faze plakanja) a mogu ih i prinit za dogodine. KP moram dat jer inace necu upisat cilu trecu pa sam odlucila uvatit se samo njega. Sta ti mislis?
josephine, eo ja ću se ubacit,ako mogu....

....znaš da san s tim financijama na ti.....
financije su stvarno kompleksne, i zahtijevaju dosta ponavljanja, znači ne memoriziranja iz prve dan dva prije ispita, baš ponavljanja i ponavljanja.....znan da ti ih je puna kapa,al šta bi ja tribala reči:
Ja san ih izašla prvi put prošle godine u 4. mjesecu i to san naučila 20-tak strana nikolića, a kako mi je u istom ispitnom roku bilo i obiteljsko, financije san izašla tek tako da vidin kakav je ispit....i naravno, pala san i dala druge ispite i uvatila uvjet i krenila s financijama opet od 2-og miseca ove godine.....krivin Šinkija, jer nam otežava ispit s tolikom literaturom, koja je više ekonomska nego pravna, al u biti najviše krivin sebe jer ih nikad nisan naučila kako triba, a to sve zato jer su suhoparne pa nakon 20 dana učenja, pun ti ih je ku*ac,jel.....
moj ti je savjet da ne odustaneš...znam da si krenila s KP-om jer ima više bodova,ali ako si u toku s financijama (bar se nečeg sjećaš od onih 80 %), prisili se i ponavljaj ono šta si naučila, pa možeš izaći 1.7. (mislin da je to zadnji dan 1.dijela roka za financije)jer prof. ne broji izlaske tako da se ne moraš bojati eventualne komisije i sl.,nemaš šta izgubit, mogu te potrefit pitanja pa ćeš lako usmeni s njim dogovorit,ako ti triba više vrimena za ponovit.....etogac
evo još nekoliko savjeta svima onima koji možda planiraju to polagati:
-puno pomažu pitanja koja je Šinky dao za bolonjce, i sistematizirana su po poglavljima....pa kad krenete učiti zapisujte pitanja pokraj literature,jer je malo zbrčkano to što nije jedna knjiga nego 2 priručnika i još dio stranica iz one 3 knjige.......tako nečete kasnije, izgubiti puno vrimena na traženje di je koje pitanje.....i sve što je u ispitu u okviru je ith pitanja, to je sigurno!!
-nemojte bubati,a da ne kužite o čemu je rič, jer mene je to puno puta isfrustriralo pa san odustala ili pala ispit....bolje je pročitati neke stvari npr. u OPĆEM POREZNOM ZAKONU, nego u knjizi....
- mislin da triba svo gradivo proči jer koliko san uspila povatati na zadnjim rokovima daje pitanja iz svakog dijela:
NIKOLIĆ: 2, a ponekad i 3 pitanja
POVIJEST: može a i ne mora, ali ugl. 1 pitanje
POREZNI POSTUPAK: 1-2 pitanja
HFS: obavezno 1 pitanje (s tim da inspekcijski nadzor koji je u Hfs-u spada u porezni postupak, u onim njegovim pitanjima,tako da mogu biti 2 pitanja iz HFS-a jedno- insp.nadzor, a jedno-posebni porezi
PDV: 1, a ponekad i više
porez na dohodak i dobit-1-2
višestruko oporezivanje: na zadnja dva roka je da po jedno pitanje iz ovog dijale
eto, zato mislin da srića na ovom ispitu ne pali, već znanje...a mislin da on baš i ne voli kad mu se riješi striktno 5 pitanja za prolaz a ostale se ne nauči...jer svejedno triba sve znati na usmenom.....
ja izlazin ovo u sridu i naučila san sve osim poreza na dobit i dohodak, i super bi mi došlo još 5-6 dana više, al šta je tu je, Wish me luck......
ugl: mislin da san napisala mali roman o financijama, pa ako ovome nije misto tu , može se priseliti u vodić za 2. godinu....

mislim da je uvik lipo podijelit svoje iskustvo s drugima, nekome sigurno olakšaš......
kako bilo, treba se učit, a opet smo individue, pa tko zna...
nekome ovako, nekome onako....
u svakom slučaju hvala.....