Inso je napisao/la:
kosmos je napisao/la:

Jer, dosta sam se puta zapitao, kakvi če to biti budući pravnici ili (još gore) sudci, koji se boje izlagati svoja mišljenja i dokaze, pred drugima u sudnici ili u nekakvim kontaktima s novinarima, braniti čast i ugled klijenta??
Iz ovo malo ročišta kojima sam prisustvovao ili sudjelovao, mogu ti reći da najveći broj ročišta izgledao nekako ovako:
Punomoćenik tužitelja/tuženika, izlaže i predlaže kao do sada, te ustraje u svom zahtjevu/žalbi,tužbi/ whatever.
Čak ni ispitivanje svjedoka/vještaka nije nešto napeto

Znači nema briljantnih unakrsnih ispitvanja, obđekšn jor anr i sličnih stvari

-----------------------------------------------
Da, znam kako otprilike idu ročišta (bio sam na par njih), ali i mimo toga, nije li pomalo glupo da gotovo cijela odvjetnička zajednica se svodi na 2-3 odvjetnika koji mogu nešto i reći (ala Nobilo ili Hodak...) ispred novinara i novinarima, dok se drugi ˝blamisaju˝ u 2-3 rečenice što kažu (ala Lozina

u slučaju Lora)...
Daju lošu sliku o drugima, a i o sebi...
Ipak, vidim da se svi slažete, no isto tako sam dobio i odgovor da postoji izborni na prvoj...
Da, znam da postoji, ali on je u okviru one debate (isti likovi amo i tamo) i ako se sjećam, oni na tome izbiflaju teorisko značenje i možda pokoju vježbu i to je to...
(nedovoljno za išta, jer su studenti stajali ko zaliveni kad je predavać spomenuo vježbu u kojoj bi se oni morali dignuti na binu i reći 2-3 rići)
Mislim, ja se sijećam kad sam bio jednom na nekom izlaganju od Malenice, čini mi se da je bila obrana magisterija ili sl., kad je završio s predavanjem, pitao je:
˝ima li tko što pitati?˝ i cila je 3-ca stajala u tišini, iako je bila puna ka šipak...
(Onda sam se ja prvi diga i pita ga neka pitanja... iako sam tad još bio brucoš)
Doista bi bilo lijepo da taj projekt zaživi (iako znam da neće), no ako zaživi, ja se javljam za prvog predavača, ako nemate ništa protiv toga?
p.s. ovo 2-3 šta non stop ponavljam su mi ocjene