Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 27 tra 2026 19:16.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

PAŽNJA PAŽNJA!
Sve teme o upisima,studomatima,bodovima,prebacivanjima,molbama i slično su radi bolje preglednosti prebačene u novi podforum Papirologija

Započni novu temu Odgovori  [ 397 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 06 ruj 2008 13:44 
김정일

Jest,druga godina je najteža....
Na drugoj se godini čiste oni koji ne bi trebali studirati pravo.
Kada se očisti druga, obično je samo pitanje vremena i volje kada će se diplomirati*

*Naravno,postoje male zapreke na putu u vidu KPP,G2,MPP i Upravno pravo

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 ruj 2008 13:45 
Sega mega kul forumaš

Inso je napisao/la:
Jest,druga godina je najteža....
Na drugoj se godini čiste oni koji ne bi trebali studirati pravo.
Kada se očisti druga, obično je samo pitanje vremena i volje kada će se diplomirati*

*Naravno,postoje male zapreke na putu u vidu KPP,G2,MPP i Upravno pravo

da li si ih vec poslagao po tezini ( naravno po tvom subjektivnom sudu ) ?
ako nisi daj, da znamo sto nas ceka... :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 ruj 2008 14:00 
김정일

1)Druga
2)Treća
3)Prva
4)Četvrta

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 ruj 2008 14:06 
Sega mega kul forumaš

Inso je napisao/la:
1)Druga
2)Treća
3)Prva
4)Četvrta

mislio sam na ove predmete koje si naveo kao prepreke do diplome nakon uspjesno apsolvirane druge godine ( kpp, g2, mpp, upravno ). :roll:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 ruj 2008 14:45 
No life

a ostavi ili kazneno ili građansko, to su kao najtezi ispiti

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 ruj 2008 16:58 
-Admin-

scarllet je napisao/la:
upisujem 2. god vanredno, ostala mi je teorija koja nosi 16 bod... pa moze li mi netko preporucit koje predmete da uzmem , a koje da ostavim u zamjenu za teoriju... nemam pojma sta bi..... nebi se tila zeznitt

evo, ja bi ti preporučila s obzirom da si položila rimsko da radije uzmeš građansko, a kao zamjenu za teoriju ostaviš kazneno....eto to je moj savjet, jer bolje dok ti je svježe rimsko da učiš građansko, kazneno je jako teško al kad bi rješila ove ostale ispite to bi ti bilo super, kad bi ti samo kazneno ostalo s druge...e, a čini mi se da ćeš još jedan predmet morat ostavit uz kazneno jer teorija nosi 16 bodova a kazneno 13...probaj zbrojit pa vidi...drugi predmet koji ćeš ostavit ćeš se morat odlučit između engleskog i financijskog, jer oni nose po 4 boda...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 ruj 2008 21:48 
Aktivan

ok hvala... nego,sta je lakse, engleski ili financ.uzela bih tezi pa da mi uz kazneno s druge ostaje nesto lakse.... I da, znaci ja ne mogu nista polagat dok tu teoriju ne rjesim..kad ju najranije mogu odgOVARAT...u 11?-(kao vanredni)
P.S. hvala svima koji su odgovorili ili ce odgovorit na moja pitanja

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 ruj 2008 21:49 
Forumaš

scarllet je napisao/la:
ok hvala... nego,sta je lakse, engleski ili financ.uzela bih tezi pa da mi uz kazneno s druge ostaje nesto lakse.... I da, znaci ja ne mogu nista polagat dok tu teoriju ne rjesim..kad ju najranije mogu odgOVARAT...u 11?-(kao vanredni)

Iako nisam još pomirisala drugu, čula sam da engleski nije težak....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 ruj 2008 21:55 
-Admin-

scarllet je napisao/la:

uuu engleski ti je definitivno lakša kategorija!! financije su dosta teške, iako nose tako malo bodova... da, nemožeš ništa polagati dok ne rješiš teoriju. teoriju najranije možeš odgovarati u dvanaestom koliko ja znam, jer mislim da je taj rok u 11 mj samo za apsolvente...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 ruj 2008 13:34 
Aktivan

im ali ovdje netko ko upisuje 2. god vanredno, neka mi se javi na privat da se konzultiramo :ROFL

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 ruj 2008 19:44 
No life

reci sta te muci, ja sam to planirao pa se predomislio tako da znam dosta o tome

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 ruj 2008 22:27 
Aktivan

pa ovako imam jos rjesit teoriju..i to tek u 12 misec. uzet cu obiteljsko, kazneno, financ, građ i engl s 2.god (ostavit cu ustav i infor, to je 17 bodova). pa ne znam kojim redom da rjesavam te ispite, a kako vanredno upisujem samo zbog toga sta ima vise rokova nebi tila da mi to propada.... i sta ti mislis, jel pametno pribacit se vanredno (placam i ovako i onako). hvala unaprijed

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 ruj 2008 17:23 
No life

pa moj bi ti savjet bio da napravis otprilike ovako:

polazes:
jezik i obiteljsko

a dogovoris se za ic na seminare iz:
kaznenog i financija

jezik se moze bez problema naucit, u obiteljsko ulozis malo vise vremena i to rjesis odmah u roku u 12. mjesecu ili pocetkom 2. ako kojim slucajem ne stignes.
Ova dva predmeta polazes preko kolokvija i građansko onda u 6. mjesec.
Ako nesto ne uspijes polozit,to rjesavas u 9. mjesecu.

Po meni nije lose vanredno ali mi je previse posla hodat od profesora do profesora i zamolit ga da me primi na vjezbe itd.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2008 17:29 
Početnik

jel mi moze netko reci koliki je prosjek trajanja polaganja gp1

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: Druga godina
PostPostano: 24 ruj 2008 23:12 
김정일

L5 je napisao/la:
:grin:
sta se prica po faxu jel dogodine postaje obavezna za 3.g.

studenti koji ove godine ne daju uvjet za treću godinu po starom programu se automatski prebacuju na bolonju.
Tako su meni rekli moji kolege koji su malo zaostali sa polaganjem.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 ruj 2008 23:32 
Sega mega kul forumaš

sto bi po nekoj logici znacilo da isto ocekuje dogodine one koji ne daju uvjet za cetvrtu godinu... :roll:
meni ostaje nadati se da ce i ove godine biti moguce prenijeti tri bilo koja predmeta u trecu godinu, inace evo i mene medju bolonjcima.
iako, kada malo razmislim, ne vidim neki veliki razlog za veselje cak i ako bude tako.
naime, kada i ako prenesem kp, g1 i ustavno u trecu godinu ne vjerujem da cu bas uspjeti osigurati uvjet za upis na cetvrtu uz ova tri zaostala predmeta iz druge godine... :?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 ruj 2008 23:35 
김정일

Danny je napisao/la:
naime, kada i ako prenesem kp, g1 i ustavno u trecu godinu ne vjerujem da cu bas uspjeti osigurati uvjet za upis na cetvrtu uz ova tri zaostala predmeta iz druge godine... :?

Trebao bi biti ili genije ili najveći srećković ikad rođen da bi to uspio napraviti... :mrgreen:

Znači očistit drugu i dat uvjet za četvrtu...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: Druga godina
PostPostano: 24 ruj 2008 23:42 
Sega mega kul forumaš

u principu je moguce ako bi i dogodine bila shema da se mogu prenijeti tri predmeta na visu godinu.
dakle, rijesim sada u dvanaestom mjesecu g1, u drugom ustavno u cetvrtom kazneno.
onda ostaju jos dva velika roka za cetiri predmeta s trece godine. to bi znacilo po jednom roku dva predmeta. jedan rok bih dao njemacki i neki predmet, a drugi rok neka dva laksa ako ih uopce ima na trecoj godini.
moguce, ali pitanje je koliko izvedivo... :roll:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 ruj 2008 23:48 
김정일

Danny je napisao/la:
u principu je moguce ako bi i dogodine bila shema da se mogu prenijeti tri predmeta na visu godinu.
dakle, rijesim sada u dvanaestom mjesecu g1, u drugom ustavno u cetvrtom kazneno.
onda ostaju jos dva velika roka za cetiri predmeta s trece godine. to bi znacilo po jednom roku dva predmeta. jedan rok bih dao njemacki i neki predmet, a drugi rok neka dva laksa ako ih uopce ima na trecoj godini.

to ti ide u teoriji tako... U praksi, šansu su velike da ćeš zapeti malo na barem jednom od ta tri ispita .
Nikad nisam čuo da je netko uspio dati sveto trojstvo+uvjet.
Čak i ljudi koji su prebacili "samo" GP i KP su jako teško (ili nikako) davali uvjet za četvrtu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 ruj 2008 23:54 
김정일

fox je napisao/la:
Danny je napisao/la:

Ako je igdje izvedivo, onda je to u Splitu...barem po onom što je meni rečeno... :thumbsup

Krivo ti je rečeno :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 ruj 2008 00:12 
Početnik

Inso je napisao/la:
fox je napisao/la:
Danny je napisao/la:

Ako je igdje izvedivo, onda je to u Splitu...barem po onom što je meni rečeno... :thumbsup

Krivo ti je rečeno :thumbsup

Možda, vidjet ćemo!...Ali činjenica je da je omjer "teških" i "lakih" ispita daleko povoljniji u Splitu, nego igdje drugdje! Kod vas se priča isključivo o Gp1, Kp i eventualno sad po novom, Upravi..
A u Osijeku je problem i sve navedeno i još + Trgovačko, Gpp, Mpp, itd. Tamo ti samo za jedan od tih ispita treba godina dana...žalosno, ali istinito! :thumbsdown

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 ruj 2008 00:18 
김정일

fox je napisao/la:
K
A u Osijeku je problem i sve navedeno i još + Trgovačko, Gpp, Mpp, itd. Tamo ti samo za jedan od tih ispita treba godina dana...žalosno, ali istinito! :thumbsdown

Bez ikakve uvrede,ali da to kaže netko iz Zagreba mogao bi to i povjerovati...
Ali budući da ste vi u Osijeku imali pravo:

-na bezuvjetan upis
-niste imali komisije
-mogli ste polagati ispite sa više godine dok niste očistili nižu

baš i ne pušim tu priču. Možete se ljutiti,ali tako mislim :mrgreen: :mig:

I informacije su ti krive jer problematični su ispiti KP,GP 1, GP 2 (navodno u zadnje vrijeme), MPP (došao je novi profesor iz Zagreba),Upravno pravo, KPP ,Finacije i Ustav.

Ono što je relevantno za čitavu ovu priču i topic je što se na drugoj godini nalaze 4/8 "problematičnih" ispita.
Ja ću prvi reći i priznati da GPP,Društva i Trgovačko u Splitu nisu zahtjevni, ali mi ide na živce pljuvanje i pametovanje od strane ljudi (no offense) koji nemaju veze sa Splitom i sa drugim ispitima osim ona tri gore navedena radi kojih su se prebacili. Dapače,ako se prebaciš u Split i uspiješ unutar 08/09 dati ta tri predmeta sa druge godine o kojima smo mi pricali (Kp,Gp1,Ustavno) + uvjet za četvrtu godinu po ovogodišnjem uvjetu (što bi značilo da moraš dati u Splitu MJP,GPP,UPZ,) ja ti 30.09.2009 plaćam večeru u restoranu u Splitu po izboru i ispričavam ti se . :5

Deal?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 ruj 2008 09:54 
Sega mega kul forumaš

hehe, zanimljive su mi ove percepcije naseg faksa u ostalim dijelovima lijepe nase. :mrgreen:

nego, ako je stvarno tako da se u osijeku jedan predmet polaze godinu dana, pitam se kako onda ipak ima studenata koji u nekim normalim vremenskim okvirima zavrse taj faks bez da se prebacuju u split, mostar i ne znam gdje. nadam se da me necete pokusati uvjeriti argumentom da bas svi ti studenti imaju veze i poznanstva ili da kupuju ispite.

ponekad mi se ucini da bi mozda malo zagrijanije sjedalice i pohabanije starnice ispitne literature bacile drugacije svjetlo na spomenutu problematiku.
mozda bi tada bilo i manje onih koji s godine na godinu skakucu s jednog faksa na drugi, iz jednog grada na drugi, slijedeci liniju manjeg otpora.
meni osobno neprihvatljiva kombinatorika, no to je samo moje osobno razmisljanje. mislim da ih ima jos mnogo koji dijele moje misljenje samo ne zele javno reci iz ovih ili onih razloga.
e, sada se samo nadam da me nece kolege koji se prebacuju javno razapeti zbog mog pogleda na ovaj fenomen. osobno nemam nista protiv nikoga od njih i svakako im zelim svaku srecu i puno uspjeha u njihovîm nastojanjima da se prekrate muke sto je bolje moguce.

i na kraju, kolega fox, i ja se evo prikljucujem ponudi od inse te obecavam, ukoliko ispunite spomenute uvjete, uz insinu veceru pice za tebe i partnera(icu) tijeom cijele veceri ( noci )... :celebrate

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 ruj 2008 16:31 
Početnik

Inso je napisao/la:
fox je napisao/la:
K

Bez ikakve uvrede,ali da to kaže netko iz Zagreba mogao bi to i povjerovati...
Ali budući da ste vi u Osijeku imali pravo:

-na bezuvjetan upis
-niste imali komisije
-mogli ste polagati ispite sa više godine dok niste očistili nižu

baš i ne pušim tu priču. Možete se ljutiti,ali tako mislim :mrgreen: :mig:

I informacije su ti krive jer problematični su ispiti KP,GP 1, GP 2 (navodno u zadnje vrijeme), MPP (došao je novi profesor iz Zagreba),Upravno pravo, KPP ,Finacije i Ustav.

Ono što je relevantno za čitavu ovu priču i topic je što se na drugoj godini nalaze 4/8 "problematičnih" ispita.
Ja ću prvi reći i priznati da GPP,Društva i Trgovačko u Splitu nisu zahtjevni, ali mi ide na živce pljuvanje i pametovanje od strane ljudi (no offense) koji nemaju veze sa Splitom i sa drugim ispitima osim ona tri gore navedena radi kojih su se prebacili. Dapače,ako se prebaciš u Split i uspiješ unutar 08/09 dati ta tri predmeta sa druge godine o kojima smo mi pricali (Kp,Gp1,Ustavno) + uvjet za četvrtu godinu po ovogodišnjem uvjetu (što bi značilo da moraš dati u Splitu MJP,GPP,UPZ,) ja ti 30.09.2009 plaćam večeru u restoranu u Splitu po izboru i ispričavam ti se . :5

Deal?

...Ne znam u kojem si ti to dijelu moj odgovor shvatio kao "pljuvanje" po Splitu - naprotiv, ja sam oduševljena što na vašem fakultetu rade ljudska bića, a ne "superiorna", nadljudska vrsta s neke druge galaksije...
Nasreću, prebacujem se u Split sa položenom većinom ispita, tako da nisam kompetentna komentirati kakvo je kod vas Kazneno ili Ustavno i ino. Ja sam samo željela reći da sam o Splitskom fakultetu čula samo riječi hvale, o profesorima da su korektni i da traže BITNO (a ne ništa - ako si kojim slučajem to pomislio!) ! A ti se raspitaj šta se priča o Osiječkom fakultetu pa ćemo usporedit "total score"! Ako nađeš 3 čovjeka koja imaju išta dobro za reći, večera je na moj račun! :celebrate

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2008 19:15 
Sega mega kul forumaš bez života

Ajme meni, da se ne izrazim onako kako mi je prvi put palo na pamet:bljuva mi se na te priče:
poslušajte što se priča,bla,bla,bla. :bat:
Toliko sam se priča naslušala i na ovom faksu,a znaš šta,niti jedna nije bila točna..
Baš što je Danny rekao,da je takvo stanje onda objasni kako postoje ljudi koji su završili sve u roku??
Nije ni Split tako bajan,masu puta sam na ispitu znala opširno odgovore na sva pitanja i dobila jadnu dvojku.
Ispite ne padam često čisto zato jer ne izlazim kad nisam spremna.
Da je tako lagano kolega,ne bih se ja već 15 dana roka dizala u 5 h ujutro i učila s kratkim pauzama do 23 h.
A o uljudnosti profesora ću ti nešto reći:
na prvoj godini je profesor bacio indeks prema meni,skoro me u glavu pogodio.
Slično se i nekim kolegama događalo s jednim ispitom na drugoj godini,kad je profesor loše volje.
Da,baš je jako uljudno reći studentima da ih ne želi u krugu 10 metara oko kabineta.
Manje slušajte priče i pričice, a više se uhvatite knjige.
Pa se nećete morat prebacivat nigdje.
Meni bi bilo iz poniženja mjenjat faks,pogotovo otići u Mostar,gadi mi se to.
Ako nisi u stanju učiti koliko se traži od tebe,bože moj,im ai drugih fakulteta. :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2008 22:34 
Forumaš

PITANJE!
Ako ne riješim rimsko sada i prebacim ga na drugu godinu, dakle ne upisujem 16 bodova.
Molila bih vas da mi date savjet koji ispit/e da ne upišem iz druge? TNX!
(Aj šta prije mi odg.idući tj.se idem upisat).
:please:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ruj 2008 07:22 
ona koja piše sa WC-a

amy je napisao/la:
.
Meni bi bilo iz poniženja mjenjat faks,

al ja san došla u st, samo zato jer mi zagreb,kao grad, nije pasa,a fakultet kao fakultet svugdje isti.....dakle,ljudi uzmite knjigu u ruke,i nema problema

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ruj 2008 09:04 
No life

enigma je napisao/la:
PITANJE!
Ako ne riješim rimsko sada i prebacim ga na drugu godinu, dakle ne upisujem 16 bodova.

nemoj upisat građansko ili kazneno + jezik.
Jezik je stvarno glupost tako da ga uvjek mozes polozit, a građansko i ustavno su najteži predmeti pa izaberi.
Mozda ti je pametnije ne upisat građansko ako ti rim vec ne ide, ali isto tako se moze gledat sa te strane da ces polozit rim u 12. mjesec, bit ce ti svjez pa ce ti lakse ic građansko...
Svakako se odluci na jedno od ta dva. Imas naravno jos i kombinaciju ustavno umjesto građanskoga ili informatika umjesto jezika, ali meni se gornja kombinacija cini nekako najlogicnijom.
E i dok nisi pala nemoj razmisljat jos o tome sta neces upisat, to ti samo stvara nervozu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ruj 2008 09:52 
Sega mega kul forumaš bez života

mya je napisao/la:
amy je napisao/la:
.

al ja san došla u st, samo zato jer mi zagreb,kao grad, nije pasa,a fakultet kao fakultet svugdje isti.....dakle,ljudi uzmite knjigu u ruke,i nema problema

To je druga priča...
A ja sam ionako rekla samo svoje mišljenje,šta ja ne bih učinila.
A baš sam nedavno naletila na faksu na poznanicu koja se prebacila iz Osijeka,pa je ovdje izgubila još godinu na građanskom.
Položila ga je na komisiji..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ruj 2008 10:02 
ona koja piše sa WC-a

amy je napisao/la:
mya je napisao/la:
amy je napisao/la:
.

To je druga priča...
A ja sam ionako rekla samo svoje mišljenje,šta ja ne bih učinila.
A baš sam nedavno naletila na faksu na poznanicu koja se prebacila iz Osijeka,pa je ovdje izgubila još godinu na građanskom.
Položila ga je na komisiji..

a štaš....mrzim podcjenjivanje ovog faksa..... :wtf

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ruj 2008 12:45 
Forumaš

nekistudent je napisao/la:
enigma je napisao/la:
PITANJE!

nemoj upisat građansko ili kazneno + jezik.
Jezik je stvarno glupost tako da ga uvjek mozes polozit, a građansko i ustavno su najteži predmeti pa izaberi.
Mozda ti je pametnije ne upisat građansko ako ti rim vec ne ide, ali isto tako se moze gledat sa te strane da ces polozit rim u 12. mjesec, bit ce ti svjez pa ce ti lakse ic građansko...
Svakako se odluci na jedno od ta dva. Imas naravno jos i kombinaciju ustavno umjesto građanskoga ili informatika umjesto jezika, ali meni se gornja kombinacija cini nekako najlogicnijom.
E i dok nisi pala nemoj razmisljat jos o tome sta neces upisat, to ti samo stvara nervozu

Hvala ti prika, budem vidila šta ću i kako ću. Nadam se da ću pametno odlučit....A nadam se da se neću tribat razmišljat i da ću sve upisat, hehe! :mig:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ruj 2008 12:52 
No life

a eto,procitaj malo sta ima o građanskome i kaznenome, raspitaj se , pa vidi, ali tek nakon sta izađes rimsko

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 lis 2008 15:07 
Veteran

Upravo tako,nemoj razmišljati o tome što ne upisati dok ne vidiš što ti bude s rimom..ja npr ne bi propustila uzeti građansko jer te čeka i na trećoj pa da na trećoj godini ne moraš slušati i g1 i g2 i to sve skupa polagati..po meni je to malo previše literature i tlake,još k tome što ti se previše gradiva skupi odjednom.Ja bi propustila neki koji nemam i na trećoj godini,tipa ustavno ili obiteljsko.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lis 2008 16:48 
김정일

blondina je napisao/la:
jel zna neko kad su predavanja iz ustavnoga posto jos nisu stavili raspored na internet?

ostani spavati kod kuce,puno korisnije provedenih 45 minuta nego da sjedis na faksu od 08:00 - 08:45

opcenito,jedini ispit na drugoj godini koji ti se isplati pratiti je GP

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lis 2008 17:02 
Aktivan

meni je ostala sociologija i rim, i mislila sam ne upisivati gradansko i kazneno,
a sve ostale upisati... pa moze li mi neko reci sto mi je dobro upisati sa 36 bodova

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2008 09:59 
Veteran

erm..da? :mrgreen:

nego,moran reci da su mi profesori s druge godine puno bolji nego oni s prve,kao prvo,ne zastrasuju nas statistickim podatcima o diplomiranju i ne govore nam kako nikako necemo zavrsiti faks..lijepo i detaljno nam objasnjavaju sve o svom kolegiju,kako uciti,kako se spremiti,sto mozemo ocekivati,sto ne mozemo..ne sican se da mi je neki profesor na prvoj godini to lijepo i detaljno objasnio kao sto su ovi sad profesori..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lis 2008 15:40 
Aktivan

jeli mogu uzet kopirane knjige za 2. god i ako da jel ima u onoj kopirnici kraj faksa? jeli znate koliko koštaju tamo ? ma stvarno mi se ne kupuje one knjige po 250 kuna,ne kuzim zasto su tako skupe...sramota....da treba izdvojit 2000 kuna za knjige... ma! nije da nemam para ali necu iz principa.. rađe cu uplatit pare na ziro-racun nekome kome triba pomoc za bolest ili nesto... pa ako netko zna pliz neka napise...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lis 2008 16:18 
김정일

ivy je napisao/la:
jeli mogu uzet kopirane knjige za 2. god i ako da jel ima u onoj kopirnici kraj faksa? jeli znate koliko koštaju tamo ? ma stvarno mi se ne kupuje one knjige po 250 kuna,ne kuzim zasto su tako skupe...sramota....da treba izdvojit 2000 kuna za knjige... ma! nije da nemam para ali necu iz principa.. rađe cu uplatit pare na ziro-racun nekome kome triba pomoc za bolest ili nesto... pa ako netko zna pliz neka napise...

Hm, čisto kao savjet, isplati se dati 300-400 kuna za originalno izdanje (sada je X u opticaju) Vedriš-Klarić. Knjiga je vrhunska, i koristit će ti i na trećoj godini za G2, i poslje kad diplomiraš.
To isto se odnosi na Novoselca i knjigu iz kaznenog prava.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lis 2008 17:36 
Veteran

slažem se s tobom,inso,ali neki ljudi jednostavno nemaju ni to..
a što se tiče cjena u kopirnici,raspitala sam se vrlo detaljno..

kazneno opći dio - 85kn
kazneno posebni dio - 24
građansko - 120 kn
obiteljsko - 90 kn
financije - to ti ionako ne treba tamo,rekao je prof staviti na internet
statistika - ne sićan se iskreno ;D
engleski - nije mi rekao ali rekao je da je to nešto sića..

ali ne zaboravi da uza sve te knjige,moraš imati hrpetinu zakona,kojih ima jako puno i dođu ti skoro kao dvije ili tri ove knjige zajedno..ja sam imala sreće što sam to uspila isprintati besplatno..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lis 2008 17:56 
김정일

Amabilis je napisao/la:
slažem se s tobom,inso,ali neki ljudi jednostavno nemaju ni to..

Ja bih prvi rekao da je preskupo,da se radi o PRAVO DRUŠTAVA - I,II,III, gdje svaka knjiga košta oko 800 kuna, ili Ovome.
Međutim,ti si sama rekla da je kopiranje Građanskog prava I 120 kuna. Uvezivanje je barem još 25 kuna,a iduće godine kada ti bude trebala ta knjiga radi G II, to neće sličiti na ništa.
Ukoliko imaš prijatelja na ZG PF, moze ti kupiti originalnu knjigu za manje od 300 kuna.A Građansko pravo stvarno vrijedi te novce.

Amabilis je napisao/la:
ali ne zaboravi da uza sve te knjige,moraš imati hrpetinu zakona,kojih ima jako puno i dođu ti skoro kao dvije ili tri ove knjige zajedno..ja sam imala sreće što sam to uspila isprintati besplatno..

Da me ubiješ nema šanse da te hrpetine zakona vrijede više od 100 kuna.
Najveci zakon koji učite na drugoj godini je ZV ili KZ. A nije baš da su to mamutski zakon.

E da,isto tako svi studenti se mogu javiti prof. Kačeru koji će im rado udijeliti pokoji rukom pisani ZOO,ZV,Zakon o naknadi i par slicnih zakona (barem je tako bilo kad sam ja studirao :popcorn: )

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 397 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: