mako je napisao/la:
ove godine sam se prebacila iz Zg u St i počinjem učiti financije za 12.mj.
učit moramo iz ove literature koja je napisana tu na forumu ili iz one sa stranice faksa?
i što znače ove stranice koje su tu napisane ? malo mi se čini premalo da se samo to uči. :/
svaki savjet je dobrodošao jer sam "nova" u Splitu i drukčiji je sistem nego u zagrebu pa ako ima neka dobra duša da mi odgovori :D
Hvalaaaaa

)))
Za ispit treba:
1. Nikša Nikolić -Počela javnog financiranja, Split 1999 .g. (73-84,89-113,118-126,161-189)
2. Božidar Jelčić i dr.- Financijsko pravo i fin. znanost, NN, Zagreb 2008 .g. (360-367,423-429)
3. J. Šimović, H. Arbutina i dr., Hrvatski fiskalni sustav, NN, Zagreb 2010 .g. (63-85,103-117,138-184,256-266)
4. Zoran Šinković, Priručnik iz Financijskog prava za internu uporabu (teoretski i praktični dio), Split 2015.g.
Prof. Priručnik skini sa stranice faxa, ima teorija i zadaci. Iz priručnika ne treba osmo poglavlje-sudska praksa (191-248 str) i koliko sam shvatila tu po forumu ne treba ni onaj povijesni dio razvoj fin. prava i razvoj fin. znanosti (6-12 str).
Pitanja imas tu po forumu i na skriptarnici, neka se ponavljaju. Za 2015 na forumu su samo pitanja za ispitni rok iz veljače, pa pretpostavljam da se isto pitanja ponavljaju i u 2015.g. od kada je i novi prof. Priručnik. U Priručniku su i zadaci,ali koji nemaju rješenja. Koliko sam citala tu na forumu, na ispitu su 2 zadatka, ali ako ih ne rijesis mozes proci ispit, ali onda postoji mogucnost da te prof. pita te zadatke na usmenom. E sad ne znam da li su to isti zadaci iz Prirucnika na ispitu ili slicni su tip zadataka. Sto se tice ostale literature imas u skriptarnice skripte za njih, jer su to samo pojedini dijelovi iz knjiga ili nabaviti za njih kopije starnica u kopiraoni.Netko je na forumu napisao da ako prodes pismeni, on ti se cuva kroz cijelu godinu tj. ako padnes na usmenom, na drugi rok ides samo na usmeni. Ako slucajno nabavis pitanja za 2015 ili pitanja sa svih rokova posalji mi na pp ili stavi na forum.Pozz