Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 27 tra 2026 18:38.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 40  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 15 srp 2014 21:08 
Početnik

Inače, postoji još masu definicija koje Staničićka ne prihvaća, al nije mi jasno kako možeš bit oduševljena i veselit se sljedećem roku kod ispitivačice koja na pitanje "Zašto je zajam jednostrano obvezujući kontrakt" nije zadovoljna odgovorom "Jer postoji samo jedna obveza - obveza dužnika na povrat novca ili neke druge zamjenjive stvari koja mu je predana u vlasništvo" ?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 kol 2014 14:18 
Početnik

Di se mogu vidjeti kad su ispitni rokovi?hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 kol 2014 22:05 
Početnik

Na studomatu!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 ruj 2014 12:45 
Početnik

Kolege, ima li jos pitanja pismenog ispita, i sto prof. Sarac najcesce ispituje? Zahvaljujem :roll:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ruj 2014 18:23 
Aktivan

Kolege,koji su izlazili u 6. I 7.mjesec,jeli odmah nakon pismenog bio usmeni ili dan nakon?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ruj 2014 20:10 
Početnik

Kaj su sad i pismeni uveli?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2014 02:52 
Aktivan

KD35 je napisao/la:
Kaj su sad i pismeni uveli?

Da,ali samo prof šarac,kod stanicic je i dalje samo usmeni

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2014 07:57 
Početnik

Kad se zna ko je na kojem roku?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2014 08:00 
Početnik

KD35 je napisao/la:
Kad se zna ko je na kojem roku?

staničić ti je datumima koji padaju na utorak,šarac ostale

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2014 08:05 
Početnik

Di mi se vise isplati polagat

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2014 16:52 
Aktivan

Kolege jesu pismeni i usmeni iz Rima isti dan???

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2014 20:54 
Početnik

Da

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 ruj 2014 17:12 
Početnik

Jel mogu kod prof Stanicic odgovarat ako sam ucila po knjizi od sarac,al svojim ricima ako kazen definicije?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 ruj 2014 08:43 
Aktivan

Jel prof stanicic upisuje padove?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 ruj 2014 12:11 
Početnik

kolege zanima me komisija iz rima. prijavljia san komisijski ispit 22.09. znaci ponedjeljak.... jel to znaci da ce me ispitivat sarac u prisustvu stanicic i jos nekoga? i jel to onda znaci da ce bit pismeni pa usmeni? i ima li koji dio knjige koji sarac ne ispituje?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 ruj 2014 08:18 
Početnik

dali nakon 4 puta imas neku zabranu polaganja? koliko dugo*? Hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ruj 2014 17:17 
Aktivan

kolege,da li šarac dopušta izlazak na ispit pod drugom prijavom,njenom naravno?znači ako mi je ispit prijavljen 22.9.,mogu li izaći 26.9.?hvala :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ruj 2014 19:13 
Početnik

slavko23 je napisao/la:
kolege zanima me komisija iz rima. prijavljia san komisijski ispit 22.09. znaci ponedjeljak.... jel to znaci da ce me ispitivat sarac u prisustvu stanicic i jos nekoga? i jel to onda znaci da ce bit pismeni pa usmeni? i ima li koji dio knjige koji sarac ne ispituje?

Ja sam imala prijavljenu komisiju u 4.mjesecu za utorak, znači Staničić. Ispitivala nas je ona, u svom kabinetu, u prisustvu Šarac i još jednog profesora. Pa pretpostavljam da ako imaš prijavu za Šarac da će te ispitivat Šarac u prisustvu Staničić i nekog trećeg.
Ovo za pismeni/usmeni ne znam, a za ispit kod Šarac treba naučiti cijelu knjigu, eventualno ne treba onaj početak, povijesni dio, do statusnog. Makar i u tom povijesnom dijelu treba znat pravo svakog razdoblja (Zakonik 12 ploča, Justinijan, izvori, ...)

Amelie je napisao/la:
dali nakon 4 puta imas neku zabranu polaganja? koliko dugo*? Hvala

Nakon pada na komisiji slijedi zabrana polaganja do iduće akademske godine.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ruj 2014 20:22 
Forumaš

Znaci obe profesorice upisuju padove??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2014 14:17 
Početnik

dakle....vrištala bi od muke jer mi se dogodilo ono što sam najmanje htjela!
silom prilike moram na ispit kod šarac - jer je ona 2.10. na dekanskom roku... rim sam spremala po horvatu, a čitam da se za šarac sprema po njenoj knjizi + madatum... ima li netko makar nešto iz tog mandatuma da mi pošalje na mail, koliko sam skužila to su tekstovi tipa priče? ono, neki sken koje pričice ili sažetak? tek toliko da vidim o čem se radi, jer naučit ne stignem...imam 10ak dana za naučit sve ono što sam preskakala za staničić, a toga ima podosta.....da ne govorim stvarno i obvezno...
e da, da li je pismeni eliminacijski? znači samo s poziitivnim pismenim se ide na usmeni ili može i ako je negativan?
dajte mi još neki koristan savjet, pliiizzz ;-))))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2014 16:28 
Početnik

BlueBlack je napisao/la:
dakle....vrištala bi od muke jer mi se dogodilo ono što sam najmanje htjela!
silom prilike moram na ispit kod šarac - jer je ona 2.10. na dekanskom roku... rim sam spremala po horvatu, a čitam da se za šarac sprema po njenoj knjizi + madatum... ima li netko makar nešto iz tog mandatuma da mi pošalje na mail, koliko sam skužila to su tekstovi tipa priče? ono, neki sken koje pričice ili sažetak? tek toliko da vidim o čem se radi, jer naučit ne stignem...imam 10ak dana za naučit sve ono što sam preskakala za staničić, a toga ima podosta.....da ne govorim stvarno i obvezno...
e da, da li je pismeni eliminacijski? znači samo s poziitivnim pismenim se ide na usmeni ili može i ako je negativan?
dajte mi još neki koristan savjet, pliiizzz ;-))))

Mandatum ti uopće ne treba za ispit, tko ne prođe pismeni ne ide ni na usmeni.
I netko je napisao na fejsu u grupi od brucoša da su obje na dekanskom, informacija došla od prof.Staničić.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2014 16:39 
Početnik

petrap je napisao/la:

I netko je napisao na fejsu u grupi od brucoša da su obje na dekanskom, informacija došla od prof.Staničić.

petra, upravo si mi uljepšala ovaj šugavi dan!!!!hvala!! :) :) :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2014 16:53 
Početnik

[quote="petrap"]

I netko je napisao na fejsu u grupi od brucoša da su obje na dekanskom, informacija došla od prof.Staničić.[/quote

ps. jel može link na tu grupu?jer na studomatu nudi samo rok za šarac....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 ruj 2014 09:20 
Aktivan

kolege ,sad za ovi termin 26.9. ko izlazi kod šarac.ako nas bude puno,hoće li isti dan biti i usmeni.ili bi usmeni moga biti u ponediljak??jel moguce da je ispit u 11,pa da cemo cekat do 3 sata dok se ne isprave pismeni??i da,koliko je potrebno bodova za prolazak??hvala vam :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 ruj 2014 15:02 
Početnik

ne razmin princip prijavljivanja ako zelim prof. stanicic sto trebam napravit? hvala unaprid

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2014 12:31 
Početnik

Kakva je danas prolaznost bila????

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 ruj 2014 15:13 
Početnik

Jel bi bio tko ljubazan i rekao mi posto sam se sada prebacio dal je moguce kolokvirat iako sam prebjeg?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 ruj 2014 23:40 
Početnik

KD35 je napisao/la:
Jel bi bio tko ljubazan i rekao mi posto sam se sada prebacio dal je moguce kolokvirat iako sam prebjeg?

ako si redovni onda je valjda

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 lis 2014 09:42 
Aktivan

malajedala je napisao/la:
ne razmin princip prijavljivanja ako zelim prof. stanicic sto trebam napravit? hvala unaprid

Mene ovo isto zanima, ako netko zna neka napiše..Hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 lis 2014 15:42 
Aktivan

molim vas kolege jel moze netko staviti koja su pitanja bila na ispitu 26.9.??kakav je princip pismenog,5 pitanja ili??i koliko za prolaznost?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 lis 2014 16:17 
Početnik

Nije bitno šta piše na studomatu, obe su profesorice na dekanskom.
Ako želite kod Staničićke - otiđite do njenog kabineta u 9h, ako želite kod Šarac - idite tamo di vam piše na studomatu/pitajte na porti di će bit pismeni (odnosno usmeni ako imate položen pismeni) ili tražite asistenticu.
Na ovom faksu vlada zbrka običnim danom, a na dekanskom će sutra bit ludnica - što se prije oslobodite i počnete potezat za rukav, postavljat pitanja s profesorima i razgovarat s kolegama prije ćete i završit.
Kolokvij je dostupan samo onima koji rim upisuju prvi put.
Sistem pismenog ispita je da se dobije 5 pitanja, ugl. po jedno iz svake cijeline s naglaskom na obvezno (1. pitanje je uglavnom Zakonik 12 ploča ili Justinijanova kodifikacija). Treba pisat opširno i odgovorit na što je moguće više pitanja. Nakon pismenog se ide na usmeni di se ugl. izvlače kartice počevši od obveznog prava, prof. je susretljiva i pomaže ali baca na prvom pitanju.
Kod prof. Staničić nema pismenog!
"Kod koje da izađem?" - Naveo sam prednosti/mane u nekom od ranijih postova. Scrolajte. SRITNO :))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 lis 2014 19:03 
Aktivan

čekaj jel onda prof Staničić sutra u 9 ili u 1?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2014 15:10 
Početnik

Drage kolege,
molim sve koji imaju znanja i iskustva s polaganjem dolje navedenih ispita da mi udijele koji mudar savjet jer sam nova na faksu i život mi znači :)
Prebacila sam se s PFZG na PFS,ostali su mi RIMSKO i OPPD (u Splitu vidim OPP),izvanredni sam student,znači 2.godina.
Zanima me: 1.kod koga je bolje polagati rimsko,i ako može,argumenti zašto kod jedne ili druge,čitala sam sve postove o obje ali sam još više zbunjena nakon pročitanog :)
2.koliko je zahtjevna katedra OPP(jer je u Zagrebu gora od rimskog),i nekoliko općenitih savjeta za učenje,literaturu?
Hvala najljepša unaprijed :))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2014 15:39 
Početnik

1.moj je sajvet kod profesor Staničić,možda će ti trebat strpljenja i živaca ali sigurno te neće ubijat kao Šarac koja baca ljude i nema trunke ljudskosti u sebi ali sve je to subjektivno nekome je bolje jedno nekome drugo.
2.S obzirom da sam upućen o OPPD mogu ti reć da je ovdje OPP puka formalnost ako se uspoređuje s Zagrebom..treba svega 10 -15 dana učenja ovisi o ambicijima

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2014 15:41 
Aktivan

foreveryoung je napisao/la:
Nije bitno šta piše na studomatu, obe su profesorice na dekanskom.
Ako želite kod Staničićke - otiđite do njenog kabineta u 9h, ako želite kod Šarac - idite tamo di vam piše na studomatu/pitajte na porti di će bit pismeni (odnosno usmeni ako imate položen pismeni) ili tražite asistenticu.
Na ovom faksu vlada zbrka običnim danom, a na dekanskom će sutra bit ludnica - što se prije oslobodite i počnete potezat za rukav, postavljat pitanja s profesorima i razgovarat s kolegama prije ćete i završit.
Kolokvij je dostupan samo onima koji rim upisuju prvi put.
Sistem pismenog ispita je da se dobije 5 pitanja, ugl. po jedno iz svake cijeline s naglaskom na obvezno (1. pitanje je uglavnom Zakonik 12 ploča ili Justinijanova kodifikacija). Treba pisat opširno i odgovorit na što je moguće više pitanja. Nakon pismenog se ide na usmeni di se ugl. izvlače kartice počevši od obveznog prava, prof. je susretljiva i pomaže ali baca na prvom pitanju.
Kod prof. Staničić nema pismenog!
"Kod koje da izađem?" - Naveo sam prednosti/mane u nekom od ranijih postova. Scrolajte. SRITNO :))

Znaci to je tako na svakom roku, samo odemo kad je ispit do kabineta prof.Staničić, ne treba slati prije prof. mail da zelimo kod nje odgovarati?Znaci da obje prof ispituju na svakom roku?Hvala za infor.!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2014 15:47 
Aktivan

Donberg je napisao/la:
1.moj je sajvet kod profesor Staničić,možda će ti trebat strpljenja i živaca ali sigurno te neće ubijat kao Šarac koja baca ljude i nema trunke ljudskosti u sebi ali sve je to subjektivno nekome je bolje jedno nekome drugo.
2.S obzirom da sam upućen o OPPD mogu ti reć da je ovdje OPP puka formalnost ako se uspoređuje s Zagrebom..treba svega 10 -15 dana učenja ovisi o ambicijima

Spremam rim po horvatu, i htjela bih odg kod prof Staničić?Koja je skripta najbolja za ponavljanje materije bilo s pravokutnika ili nasciturusa?Imas li jos kakav savjet na sto se najbolje fokusirati?Da li je dobro proci pitanja s foruma i ona iz skriptarnice?Znam da je rim u zgu jako tesko poloziti, pa ne znam je li i ovdje tako tesko.Svaki savjet je dobrodošao!Hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2014 16:03 
Aktivan

Kolege kakva je bila prolaznost kod sarac danas?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2014 17:43 
Početnik

suncandan je napisao/la:
Donberg je napisao/la:

Spremam rim po horvatu, i htjela bih odg kod prof Staničić?Koja je skripta najbolja za ponavljanje materije bilo s pravokutnika ili nasciturusa?Imas li jos kakav savjet na sto se najbolje fokusirati?Da li je dobro proci pitanja s foruma i ona iz skriptarnice?Znam da je rim u zgu jako tesko poloziti, pa ne znam je li i ovdje tako tesko.Svaki savjet je dobrodošao!Hvala

Poslušat ispit koji put ,vidit način kako ispituje ,uči se samo obvezno i stvarno pravo.Također postoji po grupama na fejsu i na forumu pitanja koja često pita i cake na koje provjerava znanje.Naoružat se živcima i strpljenjem .

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2014 19:51 
Početnik

Donberg je napisao/la:

Pročitala sam negdje komentar da je Šarac navodno "blaža" prema izvanrednima.. Zvuči mi primamljivo,ali kada sam vidjela da se treba učiti po njenoj knjizi..Iako nemam pojma kako izgleda ni šta u njoj piše,ne da mi se ni započinjat s nečim novim,ionako imam traume :D Do sada sam učila isključivo po Horvatu,jedino čime sam nadopunjavala je Romčev rječnik rimskog prava.. Koja je onda caka za prolaz kod Staničićke,ako postoji?
A ambicije za OPP su najmanje 4,iako bi ja najradije 5 kad već učim :D :D I jel samo pismeni ili ima i usmeni?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2014 20:08 
Početnik

Ja sam izvanredni i 3 puta me Šarac rušila bila na njenim ludostima a kod Staničić bez problema od prve proša..s obzirom koliko učiš i širiš gradivo ,nebi trebala imat problema s polaganjem onda
OPP je nekad bilo samo pismeno a za sad situaciju neznan

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 40  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: