Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 27 tra 2026 21:27.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 525 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 26 ruj 2012 19:37 
Aktivan

tiki424 je napisao/la:
ja sam se u petak prebacila u split, izvanredni sam, po starom programu.platila sam 7400 kn.mislim da bi bilo ok da dođete sa već plaćenom školarinom, možete to obaviti u bilo kojoj fini, banci.....da ne gubite tamo dolje vrijeme tražeći uokolo finu.
imala sam samo svjedodžbu o maturi i prva dva razreda gimnazije, gdje se vidi da sam odslušala latinski jezik, i to je bilo dovoljno.uz naravno domovnicu, rodni list i potvrdu o prebivalištu.molbu sam dolje napisala na licu mjesta i to rukom i bilo je ok.(molbu trebate ići ovjerit na 2.kat pa se opet vratiti u referadu, to će vam još sve objasnit oni)
u referadi su svi jako ljubazni, spremni na šalu, neformalna atmosfera.
dolje ćete kupit papire za upis koje tamo ispunite i indeks.to je 140 kuna sve zajedno.
ako trebate još kakve informacije .... :welcome tiki424@gmail.com

pozdrav svima i sretno! :)

puno hvala! ja ću sljedeći tjedan busom :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2012 19:49 
Početnik

happy_go_lucky je napisao/la:
megi, ne moras do kraja ovog, samo je bitno da se ispises u ova dva dana! u st mozes i pocetkom drugog tj :)

Tnx.. U principu planirao sam doći na upis taman kad je dekanski kod vas..tamo oko 9.10. pa da usput slušam malo ispitivanje Kačera s obzirom da me on čeka kao prvi ispit.. Valjda to nije prekasno...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ruj 2012 12:43 
Početnik

POMOĆ!!! U srijedu se idem upisati u Split.Ne znam šta treba napisati na uplatnici pod model i poziv na broj?Svrha je upisnina i školarina?Upisujem po starome,izvanredni student. Unaprijed hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ruj 2012 19:09 
Početnik

ja sam bila u četvrtak, model i poziv na broj nisam ništa napisala i prošlo je, na upisu nisu ništa govorili da je trebalo.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2012 09:47 
Početnik

a što ako se nismo uspjeli ispisati do 30.9? Imala sam još dekanski, nisu mi još bili rezultati, kako sam se mogla ispisati???

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 lis 2012 15:20 
Početnik

Dolazim u utorak iz Zg-a na upis i slušati usput Kačera pa ako netko zna kad mu počinje ispit...jel on cca.ispituje cijeli dan, pola dana..ili sve poruši u 10 min pa je poželjno ne kasniti ako želiš slušati...barem okvirni odgovor da ga ne fulam zbog upisa...
Ima li uopće kakav raspored dekanskih na stranici PFST-a..
tnx.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 lis 2012 13:57 
Početnik

bog!prebacila sam se jučer iz osijeka u split na drugu godinu.ostali su mi rim i opća povijest koju u osijeku nisam imala!zanima me da li ću tu opću morati slušati i moći ići na kolokvije ili?da li uopce mogu ici na kolokvije predmeta s druge godine dok ne riješim rim i opću?pojma nemam jer je u osijeku sve totalno drugačije,tamo ako ostavriš uvjet za drugu možeš slušati sve predmete s druge i polagati ovo što ti je ostalo!čujem tu neke pričice o profesoricama iz rima,pa me zanima vaše mišljenje?koja je bolja?i jel se može birati kod koje ćeš polagati?pozdrav i ajd odgovrite ako išta znate :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 lis 2012 21:01 
Aktivan

slušanje predmeta na pravnom u stu nije obvezno tako da je tvoj izbor da li ćeš slušati opću ili nećeš.. kolokviji postoje, samo provjeri da li na njih mogu svi ili samo seminaristi.. na predmete s više godine ne možeš izlaziti dok ne položiš sve predmete s niže.. možeš birati kod koga ćeš rim polagati, a za sve informacije kako koja ispituje i kod koje je bolje prolistaj malo po topicu rimsko pravo.. eto, nadam se da sam bar malo pomogao..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lis 2012 15:50 
Početnik

bok!jeli moguće prebacivanje s visoke na višu u splitu?ako neko zna

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lis 2012 12:20 
Početnik

Da li tko zna koja se razlika točno treba polagat ako si bio bolonja u Zg?Znam da trebamo položit statistiku i ejp2,ali nisam sigurna praktični iz informatke...?rekli su mi nabrzinu na upisima ovi iz referade da će kao profesor odlučiti da li je potrebno još polagat taj praktični ili ne,sad kada će odlučiti,neznam?Ako nešto netko zna,neka javi!Hvala!:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 pro 2012 16:16 
Početnik

bok ljudi :)
ako mi moze tko odgovorit molim vas.. prebacivanje iz zg u st prije pocetka drugog semestra- (ostali mi rim i opca teorija) moguce ili ne?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 vel 2013 02:30 
Početnik

Pozdrav!
želim se prebaciti s prava u Zg-u u St.. inače ponavljačica sam prve godine jer su mi ostali RIM, NACIJA I OPĆA POVIJEST.
Ako uspijem riješiti ta tri predmeta s prve godine (a da se ne zamaram rješavanjem ispita s druge godine pošto sam parcijala) mogu li upisati čistu drugu u Splitu i nastaviti dalje normalno studirati bez zaostataka? Moram li polagati neku razliku u ispitima?
Prema tome bi studirala jednu godinu duže, ane dvije ako bi ispočetka išla upisivati prvu.
Unaprijed hvala :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 tra 2013 14:41 
Početnik

Bok.. brucos sam na pfzg, ali htjela bi se sljedece god prebacit u split. jos uvjek nisam sto posto sigurna da necu otici u rijeku medutim vidim da je u splitu bolja atmosfera. ovdje mi je pretesko i stvarno ima previse toga za ucit, profesri su uzasni i prolazak na ispitu uvjek ovisi i o sreci i o tome kako je netko raspolozen.
ugl dobila sam dojam da je u splitu normalnija atmosfera i da nije toliko zahtjevno..paa ako netko moze malo pomoc u vezi toga? da li je velika razlika u pristupu i da li se manje treba ucit, da li postoje skripte a ne samo knjige iz koih se uci? i da sto se tice usmenih i pismenih ispita vidim da je u splitu drugacije, tj da nema usmenog iz svakog predmeta pa se mogu rjesavati i preko pismenog samo?! :grin:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 svi 2013 17:33 
Početnik

username1 je napisao/la:
Bok.. brucos sam na pfzg, ali htjela bi se sljedece god prebacit u split. jos uvjek nisam sto posto sigurna da necu otici u rijeku medutim vidim da je u splitu bolja atmosfera. ovdje mi je pretesko i stvarno ima previse toga za ucit, profesri su uzasni i prolazak na ispitu uvjek ovisi i o sreci i o tome kako je netko raspolozen.
ugl dobila sam dojam da je u splitu normalnija atmosfera i da nije toliko zahtjevno..paa ako netko moze malo pomoc u vezi toga? da li je velika razlika u pristupu i da li se manje treba ucit, da li postoje skripte a ne samo knjige iz koih se uci? i da sto se tice usmenih i pismenih ispita vidim da je u splitu drugacije, tj da nema usmenog iz svakog predmeta pa se mogu rjesavati i preko pismenog samo?! :grin:

Ne bih rekla da se uči manje, već se uči normalnije što znači da u 95% slučajeva kad naučiš, nećeš imati nikakvih problema. Kad kažem naučiš, onda zaista mislim da naučiš i da učiš, a ne da možeš naučiti ispit u 8 dana. Ako misliš da će biti tako, nemoj dolaziti, a pogotovo ne na drugu godinu jer je ona zaista teška! Počevši od Ustava, Obiteljskog pa sve do GP1 & Kaznenog, ali da ne te obeshrabrim, ništa nije nepoloživo.

U Splitu je, zapravo veći utisak na usmene nego li na pismene, barem je takav moj dojam, pogotovo na višim godinama.

Možeš učiti po skriptama, naravno, baš kao što možeš svugdje učiti po skriptama, ali to ne znači da ćeš uvijek i proći. Moj savjet je da uz skriptu uvijek imaš i knjigu čisto radi lakšeg povezivanja i objašnjavanja.

Moj savjet ti je da probaš dati uvjet za drugu godinu u Zagrebu (daj sve osim OPPD-a ili RIM-a), pokušaš riješiti Ustav, Obiteljsko i Kazneno u Zagrebu, a ako ništa drugo barem Ustav i Obiteljsko i dođeš tek tada tu. :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 svi 2013 07:45 
Početnik

Hvala na inf:)
Ma da naravno nisam mislila u smislu da li se manje uci nego ako naucis dal ces proc a ne kao sta je ovdje.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 svi 2013 12:14 
Početnik

Pozdrav! namjeravam se prebacit slijedeće godine iz Ri u Split.. ostali su mi gp 1 , gp 2 i jos 3 predmeta sa treće godine.. Zanima me da li mogu polagat predmete sa treće prije nego dam gp 1?? hvala :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 svi 2013 12:19 
Početnik

doris_ri je napisao/la:
Pozdrav! namjeravam se prebacit slijedeće godine iz Ri u Split.. ostali su mi gp 1 , gp 2 i jos 3 predmeta sa treće godine.. Zanima me da li mogu polagat predmete sa treće prije nego dam gp 1?? hvala :)

točnije, da li mogu polagat gp2 prije gp1 ??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 svi 2013 19:21 
Početnik

Ne možeš polagati gp2 prije gp1, kod nas je gp1 na drugoj a gp2 na trećoj godini. Dok se ispiti s druge ne očiste ne može se formalno prijavit ispit s treće godine.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 svi 2013 11:08 
Početnik

dalaj lama je napisao/la:
Ne možeš polagati gp2 prije gp1, kod nas je gp1 na drugoj a gp2 na trećoj godini. Dok se ispiti s druge ne očiste ne može se formalno prijavit ispit s treće godine.

:/ ok hvala ti na odg :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 svi 2013 13:54 
Početnik

Ljudi, zanima me da li je netko upoznat sa situacijom prebacivanja sa pravnog u Mostaru na pravni u Splitu? Da li je moguće, pretpostavljam da je al nikad se ne zna pa pitam? Koja je procedura tj. priznavanje ocjena iz Mostara, koja je razlika predmeta itd? Prijateljica bi se htjela prebacit, u Mostaru je na izvanrednom, od prve godine ima polozeno sve osim rima al i njega ce pokusat do kraja 6. mjeseca.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 lip 2013 15:27 
Početnik

upisala san pravo u zg 2011/2012, jos neman uvjet za upis druge, al trebala bi ga stec u deveti misec i onda bi mi osta samo rim sta znaaaci da bi upisala pun pad ii kao redovan studnt upisala ove predmete koje san upisala sad plus jos ova dva koja nisan mogla sa druge godine, I naravno rim, e to je pravilo u zagrebu. Znaci dok ne rijesin prvu neman pravo polaganja predmeta s trece nitu ih mogu upisat. I pitanje je mogu li ja upisat pod istim uvjetima puni pad u splitu kao sto bi ga upisala u zagrebu I ostat redovan student?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lip 2013 20:51 
Početnik

pitanje za nekog ko je doso iz zg u st il jednostavno zna odgovorit.. ;)
Sta se tice seminara i vjezbi,priznaju se normalno ove iz zagreba..tak da ak se prebacim nakon sto sam napisala sve radove i dala sve vjezbe u st samo ispiti i to je to?
hvala unaprijed!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 lip 2013 07:42 
Početnik

pozdrav dragi kolege! :)

ovako, u zadnje vrijeme razmišljam o prebacivanju s PFZG, pa se sad malo informiram o tome.

ja sam 4.god, ispiti koje još moram dati su: GPP, MPP, UPRAVNO, DRUŠTVA, RADNO I SOCIJALNO, TRGOVAČKO, i s treće godine: MEĐUNARODNO (javno) pravo.

u zagrebu još planiram do jeseni i na jesen položiti MP i UPRAVNO.

e sad, vidim da su kod vas ispiti malo drukčije raspoređeni po godinama i da imate ispite koje mi nemamo. pa ako bi mi mogao netko odgovoriti, što bih točno trebala polagati kao razliku i koju bih godinu mogla upisati?

hvala vam unaprijed!! :heart

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 srp 2013 15:07 
Aktivan

ana1612 je napisao/la:
...

morat ces prvo polagati statistiku (zadaci i teorija) i metodologiju (teorija) jer ti se iz zagreba priznaje samo informatika i osnove europskog prava 2 (zg ejp se priznaje samo kao ejp 1 u st). gpp je ovdje na trecoj, a ne na cetvrtoj, ali ako ti je ostalo samo medunarodno s trece moguce da se upisuje 4.normalno, nisam 100 % sigurna. na 4. postoji jos jedan predmet, pravo osiguranja, koji tamo nemas. i mozda ces morati pisati neke seminare razlike, ovisi sta si imala na kojoj godini. kako god, moras prvo poloziti ove razlike!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 srp 2013 09:08 
Početnik

Marie* je napisao/la:
ana1612 je napisao/la:
...

morat ces prvo polagati statistiku (zadaci i teorija) i metodologiju (teorija) jer ti se iz zagreba priznaje samo informatika i osnove europskog prava 2 (zg ejp se priznaje samo kao ejp 1 u st). gpp je ovdje na trecoj, a ne na cetvrtoj, ali ako ti je ostalo samo medunarodno s trece moguce da se upisuje 4.normalno, nisam 100 % sigurna. na 4. postoji jos jedan predmet, pravo osiguranja, koji tamo nemas. i mozda ces morati pisati neke seminare razlike, ovisi sta si imala na kojoj godini. kako god, moras prvo poloziti ove razlike!

hvala ti na odgovoru ;) budem nazvala jedan dan kad još malo razmislim što da radim. :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 srp 2013 19:40 
Početnik

Poštovanje kolege,
namjeravam se prebaciti iduće akademske godine u Split iz Zagreba, pa me zanima da li je moguce upisati 64 ECTS bodova?
Dakle situacija je sljedeća, upisao bih dvije razlike - Metodologiju i statistiku i Osnove Europskog javnog prava II.
te sljedeće predmete: Međunarodno javno pravo, Građansko procesno pravo, Pravo osiguranja, Trgovačko pravo, Upravno pravo i Pravo društva te jedan seminar.
Znam da je najbolji savjet da nazovem referadu i pitam direktno, ali danas je nedjelja pa me zanima ako je netko bio u sličnoj situaciji pa zna odgovor.
Hvala.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 srp 2013 11:02 
Početnik

Ekipa,
lijepo vas molim neke informacije za stvari koje nisam skužila iako sam 'pročešljala' topic uzduž i poprijeko! :)
Treća sam god. na PFZG-u i namjeravam se prebaciti u novoj akad. god. u St.
1. Zanima me kod ove razlike ispita, konkretno statistika i metodologija - to upisujem i nosi mi 8 ECTS-a iako sam u Zg-u položila pravnu informatiku koja je sama nosila toliko?
2. S obzirom da se koliko sam shvatila upisuje do 60 ECTS-a zanima me znači li to da ja teoretski ne mogu završiti fax u roku 3 godine od danas jer moram upisivati te predmete razlike koji mi onda 'uzimaju' mjesto nekim predmetima s 3.??? Važno mi je to jer u Zg-u teoretski postoji ta mogućnost pa nisam pametna, a želja mi je u najkraćem mogućem roku privesti ovu priču kraju...
Nadam se da sam jasno napisala pitanja i da će mi neka dobra duša odgovoriti! :)
Hvala unaprijed!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 srp 2013 16:20 
Aktivan

chepalle, jesi li s treće polozila gp2 i financijsko? u St je to na drugoj, plus stat i met (tvoja informatika)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 srp 2013 18:10 
Početnik

nemam polozeno ni financije ni gp2, upisana sam na PFZG na 3., ali nemam polozeno nista s nje...Zato me zanima ako moram upisat te predmete razlike, znaci statistiku, financije i GP i tako onda ne mogu upisati sve predmete koji su na PFST na 3., znaci li to da sam kao neka 'parcijala' i da cu u biti morat studirat godinu duze ili se nekako mogu rijesit tih 'zaostataka'?
Hvala puno

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 srp 2013 21:58 
Početnik

Pozdrav svima,

student sam po starom programu ostala su mi jos tri ispita (Upravno pravo, MPP i Trgovacko ugovorno pravo) i zanima me mogu li se u rujnu prebaciti u Split (iz Osijeka)?
Hvala unaprijed:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 kol 2013 10:01 
Početnik

Kruno_Vk je napisao/la:
Pozdrav svima,

student sam po starom programu ostala su mi jos tri ispita (Upravno pravo, MPP i Trgovacko ugovorno pravo) i zanima me mogu li se u rujnu prebaciti u Split (iz Osijeka)?

pa mislim da možeš,zašto ne.......najbolje da nazoves referadu i pitas

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 kol 2013 15:09 
Početnik

tiki424 je napisao/la:
Kruno_Vk je napisao/la:
Pozdrav svima,

pa mislim da možeš,zašto ne.......najbolje da nazoves referadu i pitas

Hvala na odgovoru:)
Zovem vec dosta dugo referadu, ali izgleda da nema nikoga:(

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 kol 2013 11:45 
Početnik

Kruno_Vk je napisao/la:
Pozdrav svima,

imaš PM, pogledaj u inbox. :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 kol 2013 13:11 
Početnik

želim se prebaciti iz mostara u split...moze li mi netko dat informacije koje uvjete moram ispunit kako bi se prebacio???

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 kol 2013 12:09 
Početnik

Pozdrav svima!
Zanima me taj čuveni ispit G1 u ST, odnosno GP2 u ZG koji je bio u novinama. Puno njih savjetuje da se položi u ZG prije prebacivanja. Ljudi moji, kako može biti u ZG-u lakše za položiti kad je u ZG-u literatura 2000 str. i treba prvo položiti onaj krvavi pismeni a onda usmeni, a u ST-u 450 str. i samo usmeni?
Molio bi da mi odgovori netko tko se prebacivao iz ZG u ST, puno hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 kol 2013 14:12 
Početnik

Layback, GP1 nije nepoloživ u Splitu i ne moraš ga se bojati. Ja i par kolegica smo se prebacile prošle jeseni i položile ga bez većih problema. ..A svačega sam se naslušala o profesoru i ispitu... on doduše ima svoje "metode" koje ako poštuješ - proći ćeš ispit. Gle,u Zgu su svi Kačeri, a u St-u je samo jedan. Spremaš se za jednog profesora, a ne za četvoricu različitih (a to moraš priznat da je jednostavnije).
Eto, to je moje iskustvo. ..

:10x:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 kol 2013 19:06 
Početnik

Galadrijel je napisao/la:
Layback, GP1 nije nepoloživ u Splitu i ne moraš ga se bojati. Ja i par kolegica smo se prebacile prošle jeseni i položile ga bez većih problema. ..A svačega sam se naslušala o profesoru i ispitu... on doduše ima svoje "metode" koje ako poštuješ - proći ćeš ispit. Gle,u Zgu su svi Kačeri, a u St-u je samo jedan. Spremaš se za jednog profesora, a ne za četvoricu različitih (a to moraš priznat da je jednostavnije).
Eto, to je moje iskustvo. ..

:10x:

Pa to sam i ja mislio. :)

Prošao sam u Zgu jedno 15 Kačera, počevši od Čepula i Kurtovića itd., tako da jedino što neki prof može napraviti pa da me iznenadi okrutnošću jest da me na ulazu u kabinet opali bejzbol palicom po čelu. :)

Mogu ti se javiti na PM ako budem imao kakvih pitanja vezano za prebacivanje?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 kol 2013 21:41 
Početnik

Možeš :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 ruj 2013 16:22 
Početnik

Želim se prebaciti iz Os kod vas, 5. sam godina, ostali su mi trgovačko i društva s tim da nisam odslušala zadnji semestar, dakle,u indeksu nemam vježbe iz upravnog, pravnu kliniku i diplomski. Kako u St uopće izgleda taj posljednji semestar i u kojem bih najkraćem roku uopće uspjela diplomirati, ako pretpostavimo da sam naučila oba predmeta? :D

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 ruj 2013 11:53 
Početnik

Kolege mozete mi reci molim vas koji ste se prebacili iz Zagreba u Split da li se isplati?i ako sam vanredni da li bi trebao bit kad nas faksu osim na ispitima?hvala puno

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 525 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: