Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 29 tra 2026 10:02.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 725 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 10 vel 2012 19:18 
Forumaš

Najbolje ti je odvojit 30-45min i prolistati postove i pogledat šta su ostali stavili.. Imas po 6 standardnih iz ovšnog i izvanparničnog postupka i još te pita 3,4 pitanja iz skipte.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 vel 2012 21:09 
Forumaš

evo pitanja:

Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 vel 2012 17:21 
Forumaš

polozila 30. pitanja standardna, zadnje pitanje nisqm dobro znala, nasmijao mi se na moje brljanje i dao 3..sve u svemu super prof. i predmet koji nikome nebi trebao postavljati brige...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 vel 2012 16:21 
Početnik

Položila danas GPP. pitanja su - načelo socijanosti ovršenika, prisilna hospitalizacija,načelo materijalne istine, nakanada parničnih troškova, sporovi male vrijednosti i dodatno pitanje što ako tužitelj odbije položiti aktorsku kauciju. Prije ispita spomenuo je 5. i .7.3.(ako se dobro sjećam) kao zamjenske rokove(propuštenih u 2.mj)
Usput poklanjam skriptu kome treba ako se nalazi u Zagrebu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 vel 2012 23:42 
Aktivan

:welcome eeeeejjjj ljudi evo ovako...ovaj predmet mislim izlazit tek u 4 mj tek sam sad sa drugom načisto pa možete mi reć iz čega učiti,kod koga izaći i kakva je prolaznost iskreno u interesu mi je da skupim uvjet a to nam je svima pa pucam na malo normalnije stvari heh...mislim čuja sam za neku skriptu 175str, ali ima li nešto tipa pitanja odgovori za kupit inače dosta sam stvari tako učija... :bow

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 vel 2012 01:14 
Početnik

kupi skriptu od 176str i malu skriptu s ovršnim i izvanparničnim. skini s ovog foruma Čizmićeva pitanja i označi u skripti. njih nauči ostalo "pročitaj s razumijevanjem"... iz ovršnog ima 6 pitanja i 8 izvanparničnih. sva se nalaze na forumu. počni učit i za 2 tjedna si spreman za izlazak na konzultacije petkom u Čizmića. sve što pita je sigurno na ovom forumu. a za ovršno i izvanparnično jedan dan je previše... a pošto je već petak :tekila:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 vel 2012 10:31 
Forumaš

je takoje, al ako se zeli lijepo nauciti sve povezano 2 tj nisu dovoljna, tako izvađena pitanja da, al ja nemogu tako uciti i nisam ucila jer mi je onda kupus u glavi od samih nepovezanih pitanja razbacanih po poglavljima, al dobro tko moze tome super.
Ps. sad u mj u prvom dj roka nije pitao arbitrazu isto tako ni u 12 mj, samo pitanje iz izvanparnicnog i iz ovrsnog, i par pitanja iz skripte(nacela, malicni sporovi, platni nalog, međupresude i sve oko presuda,)

eto pozz

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 vel 2012 16:27 
Početnik

ako češ učit, baš učit 2 tjedna su sasvim dovoljna, a od arbitraže triba znat ovo - pravorijek, naziv tužbe i razlozi, arbitrabilnost.

1.Šta je arbitraža?- izabrano suđenje!
Arbitraža je tijelo nedržavnog karaktera sastavljeno od (jedne ili više) osoba o čijem su seizboru stranke sporazumjele, komu stranke sporazumno i dragovoljno povjeravaju donošenjemeritorne odluke u sporu, a Zakon tu odluku izjednačava s pravomoćnom sudskom presudom.

2. Osnovne karakteristike arbitraže
- arbitre biraju same stranke
- primjenjuje se materijalno pravo koje one odrede
- primjenjuje se procesno pravo koje stranke odrede
- postupak je jednostupanjski
- nejavnost suđenja
- suđenje se odvija izvan državnog ili drugog aparata
- među stranka postoji odnos kooperacije
- brzina postupanja
- veća stručnost u odlučivanju

3. Arbitražni ugovor
Arbitražni ugovor predstavlja sporazum među strankama da će eventualni nastali spor ili spor koji je već nastao, riješiti pred institucionalnom ili ad hoc arbitražom.
Kompromisorna klauzula, kao arbitražni ugovor, zaključuje se prije nego što je spor
nastao, bilo kao samostalni ugovor ili kao sastavni dio temeljnog građanskopravnog
ugovora.

ARBITRAŽA U HRVATSKOJ
U Republici Hrvatskoj je donešen Zakon o arbitraži objavljen u N.N. 88/01, a stupio je nasnagu danom objave, 19. listopada 2001. godine.
1. Opće odredbe o arbitraži
Tako u smislu ovog Zakona „arbitraža“ je suđenje pred arbitražnim sudom bez obzira
organizira li ga ili njegovo djelovanje osigurava arbitražna ustanova ili ne.
Domaća arbitraža je arbitraža čije je mjesto na području Republike Hrvatske.
Arbitražni sud je nedržavni sud koji svoje ovlaštenje za arbitražu crpi iz sporazuma
stranaka.
Arbitražna ustanova je pravna osoba ili tijelo pravne osobe koje organizira i osigurava
djelovanje arbitražnih sudova.
Arbitar je arbitar pojedinac ili član, odnosno predsjednikvijeća arbitražnog suda.
Pravorijek je odluka arbitražnog suda o biti spora.1
Konačni pravorijek je odluka kojom je odlučeno o osnovi i visini pojedinog zahtjeva
Sud je tijelo državne sudbene vlasti.
Posrednik (izmiritelj) je osoba koja na temelju pisanog sporazuma stranaka provodi
poseban postupak mirenja.

2. Opće odredbe o arbitraži u Republici Hrvatskoj
Stranke mogu ugovoriti domaću arbitražu za rješavanje sporova o pravima kojima mogu slobodno raspolagati!!!
Dakle, sasvim je ispravno i precizno navedeno, sukladno općenitom shvaćanju arbitraže, da stranke ne mogu ugovarati arbitražu u postupcima za koje je država osigurala svoju isključivu nadležnost (npr. bračni i paternitetski sporovi).
3. Ugovor o arbitraži
Ugovor o arbitraži je ugovor kojim stranke arbitraži podvrgavaju sve ili određene sporove koji su među njima nastali ili bi mogli nastati iz određenog pravnog odnosa ugovornog ili izvanugovornog. Taj se ugovor može sklopiti u obliku arbitražne klauzule nekog ugovora ili u obliku posebnog ugovora.
Ugovor o arbitraži mora ispuniti nekoliko uvjeta kao npr. mora biti sastavljen u pisanom obliku.

4. Arbitražni sud
- Imenovanje arbitara
Ukoliko nema sporazuma stranaka o imenovanju arbitra, onda se imenuju tri arbitra.
Suci sudova Republike Hrvatske mogu biti arbitri samo u svojstvu predsjednika
arbitražnog vijeća ili za arbitra pojedinca, ali je to u praksi vrlo rijetko.
Kod arbitraže od tri suca svaka stranka imenuje po jednoga, a ta dvojica imenuju trećega koji će biti predsjednik arbitražnog vijeća.
Kada arbitražu provodi arbitar pojedinac, ako se stranke o tome ne sporazume, onda
pojedinca imenuje ovlaštenik za imenovanje.
Arbitri moraju voditi arbitražu primjerenom brzinom, imaju pravo na naknadu
troškova. Arbitri mogu biti izuzeti.
5. Arbitražni postupak
To je centralni stadij instituta arbitraže kao cjeline. Stranke su u postupku pred arbitražom ravnopravne.
Stranke se mogu sporazumjeti o mjestu arbitraže, a ako takvog sporazuma nema, onda mjesto arbitraže određuje sud.
Arbitražni postupak počinje ili kada arbitražna ustanova primi tužbu, a u slučajevima ad hoc arbitraže onoga dana kada tuženik primi obavijest o tomu da je protivna stranka imenovala arbitra ili predstavnika arbitra pojedinca, ili na njen poziv da imenuje drugog arbitra, ili da se izjasni da prihvaća arbitra pojedinca, te tužbu kojom se spor iznosi pred arbitražni sud.
Stranke se mogu sporazumjeti o jeziku ili jezicima na kojima će se voditi arbitraža. Ako takvog sporazuma nema, arbitražni sud će odabrati na kojem će se jeziku ili jezicima provoditi postupak.
6. Pravorijek i završetak postupka
Arbitražni postupak završava donošenjem pravorijeka ili nagodbom.
Pravorijek se izrađuje u pisanom obliku, te on mora biti obrazložen, osim ako su se stranke sporazumjele da obrazloženje nije potrebito.
Pravorijek prema strankama ima snagu pravomoćne sudske presude, osim ako su se
stranke izričito sporazumjele da se pravorijek može pobijati pred arbitražnim sudom višeg ranga.
7. Pravna sredstva protiv pravorijeka
To je tužba za poništaj pravorijeka.
Sud može poništiti pravorijek ako dokaže:
-da ugovor o arbitraži uopće nije sklopljen,
-da stranka u postupku nije bila sposobna zaključiti valjani ugovor o arbitraži,
-da stranka koja je podnijela tužbu za poništaj pravorijeka nije bila uredno obaviještena o pokretanju arbitražnog postupka,
-ako se pravorijek odnosi na spor koji nije obuhvaćen arbitražnim ugovorom,
-ako sastav arbitražnog suda ili arbitražni postupak nisu bili u skladu sa Zakonom,
-ako pravorijek nije obrazložen ili potpisan kako to traži Zakon,
-ako predmet spora nije arbitrabilan prema zakonima Republike Hrvatske,
-ako je pravorijek u suprotnosti s javnim poretkom Republike Hrvatske.
Što može biti predmet arbitraže?
Arbitrabilnost - Arbitrabilne su one stvari koje po nacionalnom pravu mogu biti predmetom arbitražnog rješavanja - Postupak jeftiniji, brži, jednostavniji i diskretan!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 ožu 2012 12:49 
Početnik

jarac je napisao/la:
judi evo čuja sam neko pitanje pa ako je neko to dobro spremija može li mi odgovori na ova pitanja:
1.koji sud odlučuje o meritumu žalbe?
2.koji sud utvrđuje pravovremenost?
3.iz koji razloga se može pobijati arbitraža?
4.prisilna hospitalizacija?
ili ako znate na kojoj je stranici skripte napišite falaaaaa...

¸
Evo kolega..koliko ja znam..
1.Drugostupanjski sud
2.Nepravovremenu zalbu odbacit ce drugostupanjski sud,ako to nije ucinio prvostupanjski sud.
3.Ako ugovor o arbitrazi uopce nije sklopljen,ako stranka nije bila sposobna za zakljucivanje,ako sastav suda nije bio u skladu sa zakonom.
4.Prisilna hospitalizacija ti se nalazi u Izvanparnicnom postupku,a to i Ovrsni postupak mozes skinuti sa Nasciturusa,jer profesor pita odredjena pitanja oz ta dva postupka.

Ako sam nesto falila ispravite me :please:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 ožu 2012 15:18 
Forumaš

meni su u referadi rekli da ne trebam pisati ona 2 semina koja sam upisala jer mene kao ne vata taj sistem jos..a kad sam se upisivala onda su rekli obavezno 2 seminara upisati..jaooo...nezna se ko pije ko placa..kad ih posjetim za mj dana opet i pitam istu stvar bit ce dr prica dr odgovor.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2012 20:01 
Početnik

provjereno je čizmić sedmog, samo to je ako ne stigne sve ispitat petog, ali nema na studomatu...
među ovim njegovim pitanjima sta se ponavljaju po forumu ne vidim puno o presudi o reviziji, a navdno i to nekad pita. jel ok to ucit po pitanjima jer vidin da je dosta malo zastupljeno? mogu li se preskočit redoviti pravni lijekovi ili bar učit samo po pitanjima? nemam vremena pa ono...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2012 20:45 
Sega mega kul forumaš

blondina je napisao/la:
maritim je napisao/la:
blondina je napisao/la:
jel neko mozda pisa seminar iz gpp-a? pretpostavljan da mi je i za to bolje ic u cizmica... :mrgreen:[/quote

ja ti iman u sesara,javin rekaciju kad ga procita :funny: :roll:

jesi ti sama isla kod njega ili? jel ti on zada temu ili mozes sam birat?

Isla sama,on ti zada temu,cca 20str.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 ožu 2012 21:05 
Aktivan

Danas na ispitu, pored standardnih pitanja iz ovršnog i izvanparničnog, prof. Čizmić je ispitiva načela, izuzeće suca, povrat u prijašnje stanje...a šta je najvažnije, pita je arbitražu :whyowhy: :whyowhy: :whyowhy:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 ožu 2012 23:36 
Forumaš

joj joj..kolege kolegice..pa izvadite tih par pitanja iz arbitraze i svaki put prije ispita ponoviti, tipa sto je arbitraza arbitrazni suci, pravorijek... itd..

prof sesar je pisao arbitrazu s tim da su zadnjih 10-ak str arbitraza u rh.pa tamo pogledajte.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 ožu 2012 11:07 
Početnik

Ispit polozen :)...s obzirom da sam bila oslobodjena ovrsnog i izvanparnicnog postupka,danas sam imala samo ova pitanja: Nacelo pravnog interesa,iskljuciva mjesna nadleznost,imenovanje prethodnika i sto je to intervencijski efekt..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 ožu 2012 16:08 
Početnik

iz arbitraže za Čizmića triba naučit 5 rečenica, napisanih 5 postova poviše i ljudi se opet žale da je pita arbitražu.. :facep: pa daj isprintajte taj jedan A4 i pročtaj, e ne 6. put pitat koji su razlozi za tužbu za poništaj pravorijeka.. :wtf

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 ožu 2012 13:02 
Početnik

07.03. profesor Čizmić-pitanja
ovršna isprava
uređenje međa
isključiva mjesna nadležnost
imenovanje prethodnika
pravorijek kod arbitraže
koji je sud nadležan za arbitražu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 ožu 2012 13:32 
Početnik

još pitanja prof.Čizmić:

vjerodostojna isprava
ovršna isprava
umješač
procesne pretpostavke
povrat u prijašnje stanje
amortizacija isprava
objektivna preinaka tužbe

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 ožu 2012 23:55 
Aktivan

Je ko zna koliko ta arbitraža ima stranica?
Ja kupia neku brošuru od 50 stranica, je to stvarno potrebno?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ožu 2012 00:42 
Forumaš

kolega, za gpp vam je potrebno nauciti samo arbitrazu u hrvatskoj...sto ce reci od 40 i neke strane pa do 50 i neke...eto tako...

i pronađitet tu u prijasnjim postovima pitanja iz arbitraze koja mogu docu na ispitu i samo ta i naucite...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ožu 2012 20:24 
Početnik

blondina je napisao/la:
lalala je napisao/la:
ako češ učit, baš učit 2 tjedna su sasvim dovoljna, a od arbitraže triba znat ovo - pravorijek, naziv tužbe i razlozi, arbitrabilnost.

1.Šta je arbitraža?- izabrano suđenje!
Arbitraža je tijelo nedržavnog karaktera sastavljeno od (jedne ili više) osoba o čijem su seizboru stranke sporazumjele, komu stranke sporazumno i dragovoljno povjeravaju donošenjemeritorne odluke u sporu, a Zakon tu odluku izjednačava s pravomoćnom sudskom presudom.

2. Osnovne karakteristike arbitraže
- arbitre biraju same stranke
- primjenjuje se materijalno pravo koje one odrede
- primjenjuje se procesno pravo koje stranke odrede
- postupak je jednostupanjski
- nejavnost suđenja
- suđenje se odvija izvan državnog ili drugog aparata
- među stranka postoji odnos kooperacije
- brzina postupanja
- veća stručnost u odlučivanju

3. Arbitražni ugovor
Arbitražni ugovor predstavlja sporazum među strankama da će eventualni nastali spor ili spor koji je već nastao, riješiti pred institucionalnom ili ad hoc arbitražom.
Kompromisorna klauzula, kao arbitražni ugovor, zaključuje se prije nego što je spor
nastao, bilo kao samostalni ugovor ili kao sastavni dio temeljnog građanskopravnog
ugovora.

ARBITRAŽA U HRVATSKOJ
U Republici Hrvatskoj je donešen Zakon o arbitraži objavljen u N.N. 88/01, a stupio je nasnagu danom objave, 19. listopada 2001. godine.
1. Opće odredbe o arbitraži
Tako u smislu ovog Zakona „arbitraža“ je suđenje pred arbitražnim sudom bez obzira
organizira li ga ili njegovo djelovanje osigurava arbitražna ustanova ili ne.
Domaća arbitraža je arbitraža čije je mjesto na području Republike Hrvatske.
Arbitražni sud je nedržavni sud koji svoje ovlaštenje za arbitražu crpi iz sporazuma
stranaka.
Arbitražna ustanova je pravna osoba ili tijelo pravne osobe koje organizira i osigurava
djelovanje arbitražnih sudova.
Arbitar je arbitar pojedinac ili član, odnosno predsjednikvijeća arbitražnog suda.
Pravorijek je odluka arbitražnog suda o biti spora.1
Konačni pravorijek je odluka kojom je odlučeno o osnovi i visini pojedinog zahtjeva
Sud je tijelo državne sudbene vlasti.
Posrednik (izmiritelj) je osoba koja na temelju pisanog sporazuma stranaka provodi
poseban postupak mirenja.

2. Opće odredbe o arbitraži u Republici Hrvatskoj
Stranke mogu ugovoriti domaću arbitražu za rješavanje sporova o pravima kojima mogu slobodno raspolagati!!!
Dakle, sasvim je ispravno i precizno navedeno, sukladno općenitom shvaćanju arbitraže, da stranke ne mogu ugovarati arbitražu u postupcima za koje je država osigurala svoju isključivu nadležnost (npr. bračni i paternitetski sporovi).
3. Ugovor o arbitraži
Ugovor o arbitraži je ugovor kojim stranke arbitraži podvrgavaju sve ili određene sporove koji su među njima nastali ili bi mogli nastati iz određenog pravnog odnosa ugovornog ili izvanugovornog. Taj se ugovor može sklopiti u obliku arbitražne klauzule nekog ugovora ili u obliku posebnog ugovora.
Ugovor o arbitraži mora ispuniti nekoliko uvjeta kao npr. mora biti sastavljen u pisanom obliku.

4. Arbitražni sud
- Imenovanje arbitara
Ukoliko nema sporazuma stranaka o imenovanju arbitra, onda se imenuju tri arbitra.
Suci sudova Republike Hrvatske mogu biti arbitri samo u svojstvu predsjednika
arbitražnog vijeća ili za arbitra pojedinca, ali je to u praksi vrlo rijetko.
Kod arbitraže od tri suca svaka stranka imenuje po jednoga, a ta dvojica imenuju trećega koji će biti predsjednik arbitražnog vijeća.
Kada arbitražu provodi arbitar pojedinac, ako se stranke o tome ne sporazume, onda
pojedinca imenuje ovlaštenik za imenovanje.
Arbitri moraju voditi arbitražu primjerenom brzinom, imaju pravo na naknadu
troškova. Arbitri mogu biti izuzeti.
5. Arbitražni postupak
To je centralni stadij instituta arbitraže kao cjeline. Stranke su u postupku pred arbitražom ravnopravne.
Stranke se mogu sporazumjeti o mjestu arbitraže, a ako takvog sporazuma nema, onda mjesto arbitraže određuje sud.
Arbitražni postupak počinje ili kada arbitražna ustanova primi tužbu, a u slučajevima ad hoc arbitraže onoga dana kada tuženik primi obavijest o tomu da je protivna stranka imenovala arbitra ili predstavnika arbitra pojedinca, ili na njen poziv da imenuje drugog arbitra, ili da se izjasni da prihvaća arbitra pojedinca, te tužbu kojom se spor iznosi pred arbitražni sud.
Stranke se mogu sporazumjeti o jeziku ili jezicima na kojima će se voditi arbitraža. Ako takvog sporazuma nema, arbitražni sud će odabrati na kojem će se jeziku ili jezicima provoditi postupak.
6. Pravorijek i završetak postupka
Arbitražni postupak završava donošenjem pravorijeka ili nagodbom.
Pravorijek se izrađuje u pisanom obliku, te on mora biti obrazložen, osim ako su se stranke sporazumjele da obrazloženje nije potrebito.
Pravorijek prema strankama ima snagu pravomoćne sudske presude, osim ako su se
stranke izričito sporazumjele da se pravorijek može pobijati pred arbitražnim sudom višeg ranga.
7. Pravna sredstva protiv pravorijeka
To je tužba za poništaj pravorijeka.
Sud može poništiti pravorijek ako dokaže:
-da ugovor o arbitraži uopće nije sklopljen,
-da stranka u postupku nije bila sposobna zaključiti valjani ugovor o arbitraži,
-da stranka koja je podnijela tužbu za poništaj pravorijeka nije bila uredno obaviještena o pokretanju arbitražnog postupka,
-ako se pravorijek odnosi na spor koji nije obuhvaćen arbitražnim ugovorom,
-ako sastav arbitražnog suda ili arbitražni postupak nisu bili u skladu sa Zakonom,
-ako pravorijek nije obrazložen ili potpisan kako to traži Zakon,
-ako predmet spora nije arbitrabilan prema zakonima Republike Hrvatske,
-ako je pravorijek u suprotnosti s javnim poretkom Republike Hrvatske.
Što može biti predmet arbitraže?
Arbitrabilnost - Arbitrabilne su one stvari koje po nacionalnom pravu mogu biti predmetom arbitražnog rješavanja - Postupak jeftiniji, brži, jednostavniji i diskretan!!

jel triba jos sta osin ovoga za arbitrazu ili je ovo dovoljno?

Ovo ti je sasvim dovoljno :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ožu 2012 20:58 
Početnik

mala maja je napisao/la:
file st je napisao/la:
jel netko saznao kad je ispit u čižmića, ovo šta se nije pojavio u ponedjeljak ???

u petak ;)

hahahah, ja sam ti to reka :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 ožu 2012 15:50 
No life

blondina je napisao/la:
moran profesoru sutra odnit 3 teme za seminarski rad da on moze odabrat jednu koju cu pisat. e sad, ima ko kakvu ideju koje bi to teme mogle bit? :mrgreen:

jeli to profesoru čizmiću?kad ti je reka da dođeš?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 ožu 2012 17:08 
Forumaš

black19 je napisao/la:
blondina je napisao/la:
moran profesoru sutra odnit 3 teme za seminarski rad da on moze odabrat jednu koju cu pisat. e sad, ima ko kakvu ideju koje bi to teme mogle bit? :mrgreen:

jeli to profesoru čizmiću?kad ti je reka da dođeš?

je, prof cizmic. nije mi reka kad da dodjen, danas san ga uvatila na vratima kad je izlazija s faxa, oko 10 ipo, sutra cu otic malo ranije

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ožu 2012 11:24 
Sega mega kul forumaš

niko77 je napisao/la:
no name je napisao/la:
ljudi jel se može izaći na ovaj ispit prije roka ikako?

ovo i mene zanima...itko?

može,ako nekog od profesora uvatiš da te pita.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ožu 2012 14:35 
Sega mega kul forumaš

jarac je napisao/la:
ejjjj judi u 4mj ću izać pa me zanima koji od ona dva datuma je Čizmić odnosno kako da to saznam jer kad budem prijavljiva da nebi falija pa sesara..:)

1.mozes pitat u referadi
2.mozes pitat cizmica
3.mozes pitat sesara kad je on (jer ces ko fol u njega prijavit :lol: )

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ožu 2012 18:22 
Početnik

danas: procesne pretpostavke, mjesna nadleznost, pravni lijekovi,objektivno preinacenje tuzbe, materijalno i formalno suparnicarstvo, prejudicijelno pitanje, tuzba za ponistaj pravorijeka, ko je nadlezan o tome odlucivat

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 ožu 2012 16:58 
Početnik

ja san odgovarala 12.03. kad nas je sve vratija, al san ga zamolila da me pita jer san putnik. pita me je procesne pretpostavke, imenovanje prethodnika, isključivu mjesnu nadležnost, razloge za žalbu i nešto iz arbitraže(ovršno i izvanparnično me oslobodija zadnji put) nije me puno pila i prošla san :happy :happy učila san samo pitanja koja mu se vrte i to je to. sisti, naučit i prolaz je garantiran. sritno vam ljudi, a ja se bacan na europsko :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 tra 2012 14:20 
Forumaš

kad sam ja prosle godine slusala taj predmet nisam nijednom bila na vjezbama i dobila sam potpis od prof Čizmića bez prob.

a sto se tice datuma kolega, 16 vam je prof. Čizmić jer mu je taj dan njegov izborni sa 5 god pravo industrijskog vlasnistva, dok je 17 prof. Sesar jer mu je taj dan arbitraza.

pozz

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 tra 2012 19:59 
Forumaš

hanalana je napisao/la:
a hoće li čizmić ikako pitat i za vrijeme konzultacija osim ovih termina u četvrtom, za one koji će izlazit na druge stvari tada pa je gusto... zna li ko? :)

nekoga odbije, nekoga ne...pitaj ga ososbno, to ti je najbolji nacin!
ps.smisli neki dobar razlog, nemoj mu slucajno rec to sta si gore navela... :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 tra 2012 11:22 
Forumaš

do sada je bilo tako, na dan kad je arbitraza, taj dan ispituje sesar a na dan kad je zemljisnoknjizno taj dan je prof čizmić..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2012 12:37 
Sega mega kul forumaš

jarac je napisao/la:
judi u pon mislin ovo izać, ali da vam budem iskren nisam baš nekako naučija. Pa može li mi neko par najčešći Čizmićevih pit napisa pa da to malo više čitkam pa ću izać onako na blef...fala:)

napisana su ti vec cizmiceva pitanja,prolistaj malo postove :mig:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2012 18:51 
Aktivan

ok fala ti malo ću onda prolistat. meni judi kažu ma on ti uvik ta ista pitanja pita nauči nji pa možda uspiješ proć, jeli to stvarno tako??? nekak mi čudno ali valjda je...zna li iko kakav je on koliko pitanja pita, jeli traži da dugo pričaš ili samo nešto...hvala znam da sam malo dosadan ali nezz šta bi očekiva...fala van judi..:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2012 20:39 
Forumaš

kolega, je prof ponavlja pitanja... al isto tako trebali bi sve lijepo proci da bi dobili uvid u predmet a isto tako da bi mogli kvalitetno odg na ta pitanja... jednostavno ne kuzim kako netko moze samo izvuci pitanja neka i nauciti samo njih...sve se to nadovezuje jedno na dr sto ce reci ako ne prođete sve na kraju price necete znati sto je pjesnik htio reci.

al naravno vi prelistajte postove i nađite ta pitanja koja prof ponavlja, mozda vam upali.

prof trazi konkretno odg, odnosno da kazete par suvislih recenica.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 tra 2012 16:24 
Forumaš

prosla danas kod prof. cizmica! :happy uglavnon, pitanja koja su na forumu su sasvin dovoljna za prolazak, profesor je odlican, pomaze ako nesto ne znate i ispit nikome ne bi triba bit problem :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 tra 2012 14:12 
Sega mega kul forumaš

neko je bija pita kakvi je sesar za seminar pa evo dugujen odgovor;ukratko boli ga kiki i za vas i zaš seminar...ako imate vec seminar prepisat ce ocjenu iz tog koji vam je upisan,ako ste odgovorali vec dobit cete tu ocjenu,a ako niste sklon je prolistat indeks i dat visu ocjenu od onih koje je u njemu(indeksu) nasa :lol:

sta se tice ispita;pita s kartica i iz glave...triba znat,za dva se moze malo muljat,al za vise ne :mrgreen:
za 4 ili 5 pita arbitrazu tako da ako s nekin odgovarate(a odgovara vas po troje)pa ga to pita nemojte dobit srcani kad pita sta je to arbitraza.
e,da i ima jednu ruznu shemu da zna minjat koji su tocni odgovori na pitanja kad pocinje litispedencija ili elementi pravomocnosti :ajme tako da vas to nazalost moze stajat prolaza.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 tra 2012 15:38 
Forumaš

Muffin je napisao/la:
Ljudi, moze li se ovaj ispit rijesiti na "crno", tj ako nismo ocistili cilu drugu (osta mi je ustav)??

fala unaprid ! :D

mislin da ces moc, ali najbolje ti ja da odes do prof. cizmica i dogovoris se s njin :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 tra 2012 18:56 
Forumaš

Muffin je napisao/la:
blondina je napisao/la:
Muffin je napisao/la:
Ljudi, moze li se ovaj ispit rijesiti na "crno", tj ako nismo ocistili cilu drugu (osta mi je ustav)??

fala unaprid ! :D

mislin da ces moc, ali najbolje ti ja da odes do prof. cizmica i dogovoris se s njin :)

fala ti!
Evo odgovoria mi je prof. Cizmic na mejl al kaze da se obratim prof. Sesaru u vezi toga.
zapravo mi nista nije reka haha

Zna li ko tocan mejl od sesara? poslala san mu mejl na milijan.sesar@pravst.hr al mi ne odgovara :/

mislin da ti je najbolje da odes do njih na fax, jer ce te ovako samo pribacivat jedan drugome... :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 svi 2012 12:33 
Forumaš

jarac je napisao/la:
ovako judi u 4mj sam odgovara kod čizmića i vratija me na ispitni rok ponovno s tim da me je oslobodio izvanparnični i ovršni postupak a ovo mi je reka da sam učija ali da to nije baš neš...pa me zanima jeli mi ovo prednost šta me je oslobodija jedan dio ili nerazumin kakav će mi sad bit na ispitnom roku...nezz više svi pričali kako je čizmić super ja učija ono spremija se i tres šta sad očekivat...možda mi je najbolje da izađem odman kad bude prvi dan moguće za izać...nije mi da ranije tek na rok izać reka da on to ne prakticira paa eto tak da sam zbunjen...:(

ma nemas se sta brinit, ako te oslobodija toga nece te to sigurno ponovo pitat, on je skroz korektan sta se toga tice, sad se samo uvati ostaloga gradiva, prijavi kod njega ispit i nema problema :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 svi 2012 15:01 
Početnik

Pitanjce, ostavinski postupak iz skripte s Nasciturusa, onih cca. jedna stranica. Čini mi se da to i nije baš ok, jer se stalno spominje kako sud ovo, sud ono... a koliko ja znam to unatrag par godina vodi javni bilježnik, a ako je nešto sporno onda parnični sud.
Ima li tko kakva saznanja o ovome? Mogu li naprosto zamijeniti "sud" sa "javni bilježnik" tamo gdje se spominje, a da odredbe, rokovi i sl. ostaju nepromjenjeni???
Postupak utvrđivanja međa mi je također malo zbrkan. Nadam se da je to što tamo stoji sigurno dovoljno?! :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 725 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: