Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 28 tra 2026 17:17.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 40  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 03 vel 2012 21:27 
Početnik

Jeli netko bio na ispitu 31.01. kod prof. Staničić???

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 vel 2012 18:54 
Aktivan

jokasta je napisao/la:
shaky je napisao/la:
jel dovoljno učit iz knjige "rimsko privatno pravo"od profesorice šarac?pošto vidim da se spominje i ta knjiga "mandatum u rimskom pravu"...izvanredan sam student pa baš i nisam upućena.

mandatum je njena nova knjiga.. moras je kupit i s njom doci na ispit.. knjiga sadrzi 13 clanaka, izaberes 1, procitas ga, podcrtas pravnike i djela koja se spominju. na ispitu te prvo pita mandatum, tj. kazes nesto o njemu, koja je bit, navedes pravnike i djela i onda te nastavlja pitat po knjizi sarac-lucic.. nadam se da nisam puno iskomplicirala :D

jel ovo moraju i studenti koji su prijašnjih godina odslušali predmet?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 vel 2012 23:46 
Aktivan

dmode je napisao/la:
jokasta je napisao/la:
shaky je napisao/la:
jel dovoljno učit iz knjige "rimsko privatno pravo"od profesorice šarac?pošto vidim da se spominje i ta knjiga "mandatum u rimskom pravu"...izvanredan sam student pa baš i nisam upućena.

mandatum je njena nova knjiga.. moras je kupit i s njom doci na ispit.. knjiga sadrzi 13 clanaka, izaberes 1, procitas ga, podcrtas pravnike i djela koja se spominju. na ispitu te prvo pita mandatum, tj. kazes nesto o njemu, koja je bit, navedes pravnike i djela i onda te nastavlja pitat po knjizi sarac-lucic.. nadam se da nisam puno iskomplicirala :D

jel ovo moraju i studenti koji su prijašnjih godina odslušali predmet?

da

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 vel 2012 02:05 
Aktivan

jel se može kod nje izaći npr.13.02. ako si pao 02.02 ustvari nakon desetak dana ! Rekla nam je samo tko je pao da može bez ponovne prijave doći kad oće pa nebi bilo zgodno da i to još zamiri pa baca indekse!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 vel 2012 20:01 
Aktivan

kolege može mala pomoć??kaskam sa ovim rimskim,uz glavnu knjigu imam još i onu koju je prije tražila-zastupanje u pravnim poslovima u rimskom pravu i tamo se nalaze ti članci,al sad spominjete neku novu knjigu mandatum,jel to isto ili??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 vel 2012 20:14 
Sega mega kul forumaš

uvati se glavne knjige, tamo eventualno procitaj jedan clanak o kojem ce te pitat misljenje,. i to mozda,.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 vel 2012 20:25 
Aktivan

ma samo me zanimalo jel to jedna te ista knjiga,il je opet novu izdala,u svakom slučaju hvala!:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 vel 2012 22:50 
Forumaš

jedna studentica je napisao/la:
ma samo me zanimalo jel to jedna te ista knjiga,il je opet novu izdala,u svakom slučaju hvala!:)

čula san da triba svejedno imati tu mandatum :? neka me netko ispravi ako grijesim ;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 vel 2012 21:41 
Aktivan

jel ima mandatum za kupit kod masnog il samo na faksu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 vel 2012 23:23 
Početnik

...kad je ona uopce uvela i tu drugu knjigu?!...nama-izvanrednim studentima na onim predavanjima to nije spominjala!...i jel ko zna kako radi ekonomat da i to cudo nabavim :( ?...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 vel 2012 13:25 
Aktivan

xena je napisao/la:
...kad je ona uopce uvela i tu drugu knjigu?!...nama-izvanrednim studentima na onim predavanjima to nije spominjala!...i jel ko zna kako radi ekonomat da i to cudo nabavim :( ?...

iza nove godine je izasla knjiga.. ekonomat radi od 9ipo do 12ipo ja mislim :/

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 vel 2012 13:27 
-Admin-

ISPITI IZ PREDMETA RIMSKO PRIVATNO PRAVO ZAKAZANI ZA 13. i 15. VELJAČE ODGAĐAJU SE ZA 16. VELJAČE (ČETVRTAK) u 10 sati
Studenti mogu odgovarati u preostalim terminima : 16, 20, 22. i 23. veljače bez obzira kada su prijavili ispit.
Prof. dr. sc. Mirela Šarac

http://www.pravst.hr/novosti.php?p=11&s=749

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 vel 2012 13:50 
Aktivan

purple_rain je napisao/la:
ISPITI IZ PREDMETA RIMSKO PRIVATNO PRAVO ZAKAZANI ZA 13. i 15. VELJAČE ODGAĐAJU SE ZA 16. VELJAČE (ČETVRTAK) u 10 sati
Studenti mogu odgovarati u preostalim terminima : 16, 20, 22. i 23. veljače bez obzira kada su prijavili ispit.
Prof. dr. sc. Mirela Šarac

http://www.pravst.hr/novosti.php?p=11&s=749

Kolika je bila prolaznost 09.02. jel netko zna?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 vel 2012 14:37 
Aktivan

znači iako na rim izlazim 20.2.(prvi put),ako padnen mogu ispit opet prijavit i izać 28.2 ili 29.2.??iako nije prošlo 15 dana??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 vel 2012 20:47 
Forumaš

Dogodilo se kolegama da su prijavili rok kod Šarac, nakon pada bi idući dan išli kod Staničić, pa ih nije htjela pustiti zato šta nisu prijavili za njezin rok. Sve ti ovisi kakvog je raspoloženja (i jedna i druga), nema nekog pravila... :popcorn:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 vel 2012 21:40 
Aktivan

ma ne govorin o tome,prijavila san kod šarac na drugi dio roka i ako padnen 20-og prijavila bi opet kod nje u ovom dodatnom roku,al neće proć 15 dana,pa me zanimalo oću moć izać

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 vel 2012 15:00 
Aktivan

iz kojeg puta je prolaznost kod Šarac a koja kod Stančić...otprilike,ma ubilo me u pojam više??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 vel 2012 18:21 
Forumaš

Nema ti tu neke matematike, nekima više odgovara jedna, nekima druga...neki su uspjeli kod Stane izvuć visoke ocjene, drugi su znali i 9 puta kod izlaziti dok nisu prošli.
Prednost ti je kod Stane što ne traži Mandatum kakoliseveć zove, nema običaj pitati nasljedno i povijest, samo obvezno i stvarno. Izabereš dva pitanja i to odgovaraš, ako procijeni da loše znaš može te svašta pitati, a ako joj je visok šećer e onda možeš svašta očekivati. Ni u ludilu joj ne spominji definiciju posjeda iz Mireline knjige na to je alergična. Inače ti preferira knjgu od Romca ili Horvata. U slučaju da ti neće prizna definiciju iz Mireline knjige, vadi knjigu i pokaži joj da u knjizi tako piše. Ah da, i svako malo ti ide pitanje: ˝A šta je to, šta to znači˝.
Kod Mirele inače više prolazi učenje napamet, ali ako vidi da samo pucaš definicije može te na primjeru testirat znaš li šta pričaš. Više-manje ti je to čista lutrija i stvar sreće.
Leži li ti više princip štrebanja možda su ti veće šanse kod Mirele, ako više po primjerima možda bi ti bolje bilo u Stane.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 vel 2012 20:00 
Aktivan

touring17 je napisao/la:
Nema ti tu neke matematike, nekima više odgovara jedna, nekima druga...neki su uspjeli kod Stane izvuć visoke ocjene, drugi su znali i 9 puta kod izlaziti dok nisu prošli.
Prednost ti je kod Stane što ne traži Mandatum kakoliseveć zove, nema običaj pitati nasljedno i povijest, samo obvezno i stvarno. Izabereš dva pitanja i to odgovaraš, ako procijeni da loše znaš može te svašta pitati, a ako joj je visok šećer e onda možeš svašta očekivati. Ni u ludilu joj ne spominji definiciju posjeda iz Mireline knjige na to je alergična. Inače ti preferira knjgu od Romca ili Horvata. U slučaju da ti neće prizna definiciju iz Mireline knjige, vadi knjigu i pokaži joj da u knjizi tako piše. Ah da, i svako malo ti ide pitanje: ˝A šta je to, šta to znači˝.
Kod Mirele inače više prolazi učenje napamet, ali ako vidi da samo pucaš definicije može te na primjeru testirat znaš li šta pričaš. Više-manje ti je to čista lutrija i stvar sreće.
Leži li ti više princip štrebanja možda su ti veće šanse kod Mirele, ako više po primjerima možda bi ti bolje bilo u Stane.

a šta ti sve lipo opišeš...ma toliko slikovito da se već vidim kako odgovaram kod jedne i druge.Ipak mislim da više mi leži Mirela iako i ona zna ulaziti u detaljiće ....kako koga! Ja sam te sriće...al biće bolje ne dam se ja

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 vel 2012 22:23 
Aktivan

dali netko zna koji je dan izvanredan rok kod šarac? Hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 vel 2012 20:33 
Aktivan

pa piše ti na studomatu čak, je li šarac ili staničić

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 vel 2012 21:03 
Aktivan

ab1991 je napisao/la:

hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 vel 2012 22:22 
Aktivan

je li izasa iko na ispit kod sarac?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 vel 2012 09:33 
Aktivan

ab1991 je napisao/la:

naznačeni su datumi za stančić a oni na kojima ne piše ništa valjda se podrazumljeva da je šarac...?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 vel 2012 10:18 
Forumaš

znn da one imaju sistem da je jedna pon, sri i pet, druga cet i pet, nezz je li to jos vrijedi :?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 vel 2012 15:37 
Početnik

Imam jedno pitanje...Ja sam prošlu godinu polagala Rimsko kod Šarac ali bi htjela promjenit profu >.< . Mogu li počet slobodno izlazit i polagat Rimsko kod Staničićke ili moram otići u referadu i tamo zamolit za dopuštenje? (nisam na početku ove godine izašla ni na jedan rok kod Šarac+nisam redoviti student) Hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 vel 2012 16:08 
Sega mega kul forumaš

mozes slobodno.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 vel 2012 21:22 
Aktivan

jel možemo izać na ispit na sad ovom produženom roku,a ispit prijavljen za redovni,npr ako je ispit prijavljen 22.og,a izađeš 28 og?ako neko zna...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 vel 2012 22:43 
Aktivan

bik20 je napisao/la:
touring17 je napisao/la:

a šta ti sve lipo opišeš...ma toliko slikovito da se već vidim kako odgovaram kod jedne i druge.Ipak mislim da više mi leži Mirela iako i ona zna ulaziti u detaljiće ....kako koga! Ja sam te sriće...al biće bolje ne dam se ja[/quot
A koja je definicija prema Romcu ili Horvatu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 vel 2012 17:02 
Početnik

Ako kome treba knjiga Mandatum Rimskog prava ( nova knjiga koju morate imat ako izalzite kod profesorice Šarac) , prodajem je za 150 kn (inace vam je 180) , nista u njoj nije niti podcrtano, javite se na 098 186 6016 ili na mail teabarac@hotmil.com

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 vel 2012 09:18 
Aktivan

Drage kolege..Izvanredni sam student iz Zga i sada prvi put na forumu vidim da se mora znat ta knjiga mandatum a nikad cula za nju! htjela sam izac 29.2. ali kako da saznam da li je prof. Sarac taj dan, da izbjegnem pitanje iz te knjige?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: RIMSKO PRAVO
PostPostano: 24 vel 2012 09:51 
Početnik

http://www.scribd.com/fullscreen/791190 ... t2235hnboq

Rimsko PRIVATNO pravo je Sarac, a Rimsko pravo Stanicic!

Inace, mozes slobodno izac u Sarac ako ti je samo Mandatum problem- to ne trebas nista ucit, samo procitat 10-ak strana...detaljnije par postova prije! A knjigu mozes kupit u kolegice (post prije)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 vel 2012 14:57 
Aktivan

Eovin je napisao/la:
Drage kolege..Izvanredni sam student iz Zga i sada prvi put na forumu vidim da se mora znat ta knjiga mandatum a nikad cula za nju! htjela sam izac 29.2. ali kako da saznam da li je prof. Sarac taj dan, da izbjegnem pitanje iz te knjige?

jucer na ispitu mandatum je tribalo samo donit. tek ako bi prosa, onda bi mora samo rec koji si clanak izabra i to je to :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 vel 2012 12:55 
Aktivan

hvala svima;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 vel 2012 19:01 
Aktivan

ako tko zna...kakav je princip odgovaranja kod stanisic i oce li predstavljati problem sta sam vec par puta bila kod sarac,i kod nje polozila prvi kolokvij? znam da mi nece vrijediti kod stanisic,ali me zanima upisiva li pad i koliko se puta triba dolazit kod nje? :please:

hvala! :3

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 vel 2012 09:18 
Početnik

Ljudi moji sta je s tim Mandatumom? Nisam uopce znala da Sarac trazi jos nesto osim njene knjige?! Jel iz toga treba izabrat samo nesto ili kako??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 vel 2012 11:46 
Aktivan

jel šarac sutra u 9 sati?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 vel 2012 12:44 
Početnik

bik20 je napisao/la:

je

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 vel 2012 19:09 
Aktivan

jana dva je napisao/la:
bik20 je napisao/la:

je

puno hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: RIMSKO PRAVO
PostPostano: 27 vel 2012 19:14 
Početnik

Pozdravi je...xd

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 40  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: