evident je napisao/la:
Predavanja nisu kriterij jer znam n slučajeva da ljudi nisu kročli nogom na predavanja a dobili su ok ocjenu, a mutavi su, ne na engleskom, nego i na hrvatskom. A ako se nekome gleda eventualni dolazak na predavanja a nekom ne, onda to i nije kriterij jer ako kriterij postoji, mora biti jednak za sve. Pa ako stvar i je u predavanjima, to bi lady trebala jasno i izričito obznanit, a ne da mi gatamo što i kako za koliko... A gdje su kolege što su pisale neke esejčiće za veću ocjenu?... Dobila sam 2, a moje znanje engleskog (govor, gradivo i gramatika) je malo više nego solidno,a znam koliko drugi (ne)znaju za 2... Nisam bila u stanju žalit se na ocjenu, računala sam da se neću zamjerati, kao, i dogodine imam engleski... ukratko išla sam linijom manjeg otpora. I BTW jedan je sat predavanja, jedan vježbi, što je ionako nedovoljno
ja se ne slažem s vama kolegice; ustvari, djelomično se slažem.
Gledajte, koliko ja znam (a vidim da u mom indexu piše isto) predavanja = 1, vježbe = 1. Što bi pak značilo da mi kolegice moramo dolaziti bar jedan sat i tako 75 % tog jednog sata u godini. Ja se recimo, bit ću iskren, nisam pojavio na engleskom niti jednom, ustvari, došao sam samo po potpis, koji by the way nisam trebao (smio) dobiti - ako gledamo Statut Pravnog fakulteta u Splitu.
S druge strane, na ispitu sam dobio jako dobru ocjenu (ne i najvišu, jer je ista rezervirana samo za one "vrijedne" koji dolaze na predavanja - o njihovom znanju ne ću govoriti ništa, jer niti ne znam, a ono što sam vidio mi se nije učinilo bajnim). Međutim, to je po meni ok... neka ovi koji idu na predavanja mogu dobiti odličan, a ovi koji ne idu, neka im najviše ocjena bude vrlodobar kao svojevrsna kazna... radije cu dobiti vrlodobar pa biti slobodan četvrtkom, nego visiti na tim vježbama (ne da su nevažne, ali mislim da mogu i bez njih naučiti dovoljno dobro).
Što se pak tiče kriterija kojeg ste naveli, ustvari dovođenje u pitanje postojanja kriterija, ne znam, ali mislim da je ovo najvažnije kod profesorice da dolaziš na predavanja (vježbe) i ističeš se, pa će ti dati i da pišeš essay ;)
Uvijek se možeš ispričati i tražiti da te primi drugi put za višu ocjenu, samo pristojno - a ako ne ide, onda možeš i nepristojno... za kaj ne