Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 29 tra 2026 08:03.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 636 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 20 lip 2011 14:20 
Aktivan

je li se može slušat ispit kod carićke?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lip 2011 07:02 
Forumaš

može

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 srp 2011 14:14 
Početnik

neka pitanja od prosle srijede kod prof. caric:

-prostorno vazenje pravnih propisa
-hrvatsko kazneno pravo (pregled povijesnog dijela)
-kaznenoprocesni subjekti
-imunitet po unutarnjem pravu
-stvarna nadleznost (pojam, vrste..)
-nacelo akuzatornosti
-nacelo javnosti sudske rasprave)
-polozaj okrivljenika, je li duzan istinito iskazivati (nije) i uz koja nacela to vezemo
-zahtjev za izvanredno preispitivanje pravomocne presude
-mogu li se upotrijebiti kao dokaz ono sto policija sazna tijekom izvida (ne moze, jer su dio neformalne radnje)

vise se ne sicam.... uglavnom, 3 pitanja iz opceg i 2 iz posebnog!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 srp 2011 12:14 
Početnik

tko je imao prijavljeno 28.6 ili 5.7. taj mora doć 12.7. i tada je Pajčić, a tko je prijavio 29.6. ili 6.7 taj mora doć 13.7. i pita ga Carićka.
nemojte se zeznit pa doć krivi dan jer vas neće ispitat!!
nemojte kalkulirat i pravit se ludi da niste znali jer neće vam proć! to je jučer rekla i to je poznato od prije!
nadam se da sam nekom pomogla!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 srp 2011 14:00 
Aktivan

xxxxx je napisao/la:
Učim posebni dio po knjizi od Krapca i to od 241-486 str.Jeli to dovoljno i treba li to detaljno učit kao opći dio?(pita li što češće ili sve pomalo)
Hvala

uz to ti treba i pregled predavanja Posebni dio (detaljno naučit Tijek postupka!) + Zakon

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 srp 2011 16:01 
Početnik

anica je napisao/la:
Izašla je nova knjiga za opći dio, kopirala sam je i ostavila u kopirnici do masnog pa eto kome treba tu je može nabavit... za posebni dio je profesor reka da ove godine neće izlazit knjiga nego sljedeće... i da budem sigurna da sam dobro razumila da vas po stoti put pitam... za posebni dio jel može: pregled predavanja, Krapac ona knjiga di su procesne radnje i zakon? Hvala

ajde super pa je se netko sjetio kopirati i ostaviti....a znaci ne u masnog nego ispod ona kopirnica???
i koliko stranica ima knjiga, jeli velika razlika od one skripte sta smo imali????

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 srp 2011 09:55 
Početnik

Tako je, kopirnica ispod masnog.... ma skoro da uopće nema razlike, u nekim sitnicama se razlikuje... ima 200 strana ka i skripta

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 srp 2011 10:21 
Početnik

[quote="anica"]Tako je, kopirnica ispod masnog.... ma skoro da uopće nema razlike, u nekim sitnicama se razlikuje... ima 200 strana ka i skripta
misliš li da se onda može učit i po ovoj staroj jer sam je taman lipo ispocrtavala i ne da mi se sada po toj sve ispočetka, ako ti ne bio problem možeš li napisat u čemu se razlikuju?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 srp 2011 11:08 
Početnik

A ja nemam staru pa da mogu svaku stranicu usporedit.... ali koliko sam vidila kad sam bila prolistala od prije, nema razlike u sadržaju nego samo redoslijedu riči...mislim da možeš učit po staroj

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 srp 2011 11:40 
Aktivan

Može mi netko reć tko je bio na ispitu kod profesorice Carić uzima li ona odmah indexe na početku ispita ili tek kad ulaziš. Zanima me jer ću isti dan imati i G2 pa neznam hoću li moći izaći i KPP.
Hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 srp 2011 12:45 
Početnik

Odmah uzima, i onda proziva po troje studenata!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 kol 2011 08:01 
ona koja piše sa WC-a

Ayashi je napisao/la:
mya je napisao/la:
Pozzzz.......može mala pomoć za posebni dio?

Imam pregled predavanja, knjigu od Krapca (241 str. pa do kraja), i sad planiram isprintat zakon koji je na stranici katedre (asistentica mi je rekla da je knjiga od Berislava Pavišića isto što i zakon,pa kaže da je dovoljno ili jedno ili drugo).........zanima me da li vrijedi ovaj zakon na stranici katedre?.......

sada za ispit vrijedi ZKP NN 152/08, 76/08 i... 80/11 - najnovije. na katedri je bez ove zadnje 80/11 izmjene,tako da ti dijelom vrijedi taj zakon na njihovoj stranici, jedino ces morat vodit racuna o tim nanovijim izmjenama. evo ti link ovdje http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... _1705.html

jaaako su vazne koliko vidim, ali ih nema bas previse, pa valjda nece bit problema hehe :mig:

Hvala ti, a što bi trebalo baš naučit iz zakona?(znam da zakon služi za cjelokupno učenje)....Jer kod Berislava piše da treba naučit dio knjige "Tijek postupka".......a di je to u zakonu?Hvala.....:-)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 kol 2011 17:38 
Forumaš

Cili II., III. i IV. dio, odnosno Glava XVI. zaključno sa Glavom XXX.
Al s obzirom da si već na 3. godini nije mi jasno da ti nije palo napamet prelistat zakon pa pronać "tijek postupka"...

I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air. They fly so high. They reach the sky. And like my dreams. They fade and die. Fortunes allways hiding. Oh, I've looked everywhere. I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air.
UNITED!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 kol 2011 09:30 
Forumaš

Imas ga u elektronickom obliku na stranicama NN, i u procisceni oblik u Zakoni.hr.

I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air. They fly so high. They reach the sky. And like my dreams. They fade and die. Fortunes allways hiding. Oh, I've looked everywhere. I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air.
UNITED!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 ruj 2011 21:11 
Aktivan

Ej ljudi jeli težak kriterij za posebni dio KPP ako smo vec prošli opci dio?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 ruj 2011 22:43 
Aktivan

jednak znat se mora...ionako imas samo 2 pitanja...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 ruj 2011 09:57 
Početnik

Kakav je asistent Pajčić na ispitu?????

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 ruj 2011 16:52 
Forumaš

korektan,ugodan ljubazan ali traži dosta..imaš vrimena razmislit dovoljno ,pomaže(kako se uzme) sa pitanjima dodatnim i primjerima..neka sridina između tomaševića i carićke..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 ruj 2011 14:58 
Aktivan

neka pitanja od ovih dana;
imunitet po unutarnjem pravu,nacelo svrhovitosti(iznimke,primjeri,uvjetna odgoda progona-kad,za koja djela),3.generacija sudova (koje su prve 2,kad su nastali koji...), dokazi i opcenito o njima, tehnicke snimke(vrste,znacenje,uporaba kao vrsta dokaza)...krunski svjedok(detaljno), nacelo legaliteta (zakonska def.) iznimke, odgovor na optuznicu i njegovo znacenje, medjunarodno pravo kao izvor k.p., eu sud za ljudska prava-postupak pred njim..., zabrana reformatio in peius( kad,zasto...), plodovi otrovne vocke (sto su,uporaba..), nezakoniti dokazi(detaljno), sastav prvostupanjskog suda,mjesna nadleznost(kriterij za odredjivanje-glavni te dopunski),obnova postupka(vrste,definicija...) itd.
uglavnom profesor obuhvati SVE gradivo,al doslovno sve. Tako da i ja mislin kako od kupovine kartica nema puno koristi-osim naravno ako kome odgovara za ponavljati jer je ispit doista detaljan.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 ruj 2011 09:09 
Aktivan

da,asistent-lapsus;) ma ne kazen da nisu ispitivali normalno,samo kazen da treba dosta ucit i da san svjedocila kako pajcic detaljno ispituje i skace s pitanja na pitanje-that is all :) slazen se da kad naucis nema problema...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 ruj 2011 07:31 
ona koja piše sa WC-a

Hello kolege, mala pomoć mi treba....Ne stignem naučiti posebni dio, onu literaturu koju imam, a to je krapac 2010 i zakon.....pa iz čega bi mogla to spremit, da ipak naučim donekle....bolje i to nego ništa.....:-)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 ruj 2011 17:39 
Aktivan

načela zašto postoje i kakva im je podjela,porotni i prisjednički sustav sve, salvus conductus važno napomenuti da je bio u našim dalmatinskim komunama,formalizirajuća presuda , zadržavanje odnosno današnji pritvor uz potpitanja za svako pitanje.Ispit san ima kod Carićke , jako ugodna profa.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 11:20 
Početnik

nova sam na Pravnom u St, prebacila se iz Rijeke. ako sam dobro shvatila čitajući postove, za spremiti ispit treba: opći dio po knjizi od Tomaševića koja se može naći na str. fakulteta, posebni dio Zakon najnoviji 80/11, Krapac knjiga i pregled predavanja. kako mogu doći do pregleda predavanja? i da li se može izaći samo na opći dio, pa na sljedećem roku na posebni? hvala! :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 12:20 
Aktivan

netreba ti pregled predavanja ako imas novi opci dio od tomasevica...mislim da mozes izac prvo opci pa posebni bar se do nedavno moglo...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 13:21 
Aktivan

veriferi je napisao/la:
nova sam na Pravnom u St, prebacila se iz Rijeke. ako sam dobro shvatila čitajući postove, za spremiti ispit treba: opći dio po knjizi od Tomaševića koja se može naći na str. fakulteta, posebni dio Zakon najnoviji 80/11, Krapac knjiga i pregled predavanja. kako mogu doći do pregleda predavanja? i da li se može izaći samo na opći dio, pa na sljedećem roku na posebni? hvala! :)

Postojali su ti rokovi (nisi triba za njih ništa prijavljivat priko studomata) za izac na ispit (imas ih na stranici od fakulteta) i prema njima bi izlazia na ispit, prvo opci pa posebni dio. Zadnji rok je bi 26.09. za Posebni dio KPP. Takvih rokova više nema, sad moras izac cjelokupni ispit na dekanskom roku.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 13:54 
Forumaš

smrt je napisao/la:
veriferi je napisao/la:

Postojali su ti rokovi (nisi triba za njih ništa prijavljivat priko studomata) za izac na ispit (imas ih na stranici od fakulteta) i prema njima bi izlazia na ispit, prvo opci pa posebni dio. Zadnji rok je bi 26.09. za Posebni dio KPP. Takvih rokova više nema, sad moras izac cjelokupni ispit na dekanskom roku.

pa sada isto ima kolokvij samo opći dio, pa se na dekanskom može rjesit ostatak :/

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ruj 2011 15:15 
Početnik

evo danas je pitala Carićka, stvarno super profa i jako korektna :D moja pitanja su bila: mješoviti postupak, stvarna nadležnost VS, sumarni postupak ( inkvizicijski elementi ), opseg istrage i isprava

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2011 12:29 
Forumaš

lalala je napisao/la:
kažu da je 11 Carićka, 12 Pajčić.

koliko je to sigurno? ima tko neku skriptu za posebni dio ? :mrgreen: da moze poslat na mail :grin:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2011 11:04 
-Admin-

Je li se što mijenjalo od literature za ovu akademsku godinu?
Je li izašla nova knjiga od Tomaševića?

Pretpostavljam da skripte ne dolaze u obzir?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2011 11:18 
Aktivan

ja mislim da ti je sad nova knjiga opci dio,a cak mislim da je i za posebni izasla knjiga od prof tomasevica..inace mi sta smo prije odg morali smo kombinirat opci dio staru knjigu i pregled predavanja, a za posebni dio krapac,pavišić,zakon...skripte ne dolaze u obzir,ali gradivo nije tesko i puno bolje ces svatit budes li ucila iz knjige...nova knjiga za opci dio je izasla u 6 misecu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2011 11:31 
-Admin-

Znači,

Tomašević, Opći dio- nova
Tomašević- Pregled predavanja
Tomaševć, Posebni dio- nova
Zakon

Ako to ima novo, onda ne moram ništa kombinirat, nego samo te dvije knjige, pregled predavanja i zakon? Krapac ništa?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2011 11:38 
Aktivan

nemoras pregled predavanja za opci dio jer nama je triba jer je bia po novom zakonu a knjiga po starom.znaci samo knjiga opci dio,a ako je izasla i za posebni onda samo to bez krapca pavisicai zakona

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2011 11:54 
Aktivan

inace ako ti nije izaslo nista za posebni dio onda kombiniras krapac+ zakon, ili pavisic...a cak neki su ucili samo po zakonu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lis 2011 08:47 
ona koja piše sa WC-a

angry candy je napisao/la:
Znači,

Tomašević, Opći dio- nova
Tomašević- Pregled predavanja
Tomaševć, Posebni dio- nova
Zakon

Ako to ima novo, onda ne moram ništa kombinirat, nego samo te dvije knjige, pregled predavanja i zakon? Krapac ništa?

Ja iman opći dio staru i pregled predavanja novi, pa i ne vidim neku razliku, ili bi možda trebala nabavit opći novi?
Jel izaša taj posebni dio, jer ja iman one dvi i predavanja.....?

Jel se može na konzultacijama kod caričke odgovarat?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lis 2011 22:00 
-Admin-

mya je napisao/la:

Ja iman opći dio staru i pregled predavanja novi, pa i ne vidim neku razliku, ili bi možda trebala nabavit opći novi?
Jel izaša taj posebni dio, jer ja iman one dvi i predavanja.....?

Jel se može na konzultacijama kod caričke odgovarat?

Imam za sad:
-Tomašević: opći dio:temeljni pojmovi, 2011. Dakle to je izašlo.
-Posebni dio:procesne radnje i tijek kaznenog postupka, pregled predavanja, sripta -
-Krapac-Institucije 2010.
-zakon

Jel to to, ili mi ova skripta iz posebnog nije dovoljna, već treban nabavit i knjigu?

Bitna mi je točna literatura i da je mogu stavit na prvu stranicu topica...

thx

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lis 2011 08:59 
ona koja piše sa WC-a

Ne znam, ja imam opći dio,al nije novi......a za posebni dio iman krapca 2010, pavešića 2010.,predavanja i zakon.....

Mene zanima da li mi triba novi opći dio, tj. da li su velike izmjene u odnosu na stari opći dio(opći dio od prošle godine).....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lis 2011 14:16 
Početnik

ma nabavi radije novo izdanje ako si to mozes priuštiti (a tu je i uvijek kopirnica) pa si mirna... ja sam cak i ucila po staroj knjizi, ali ipak sam u finishu učenja nabavila novu knjigu, .. mozes i tako :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lis 2011 09:27 
Početnik

Zna li netko dali se kod profesorice Carić može odgovarat na crno prije roka u 12.mjesec?Upisa sam ponavljanje 3.godine kao izvanredni student a sa 2.godine su mi ostale financije.Postoji li mogućnost za odgovarat pa da mi se eventualni prolaz upiše nakon položenih financija?hvala

slika

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 stu 2011 07:46 
ona koja piše sa WC-a

evo bila sam na konzultacijama i ova knjiga za opći dio koja je izašla prije ove u 7.mjesecu je rađena po starom zakonu.........eto da znate...:-)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 stu 2011 13:51 
Početnik

suvlasnica je napisao/la:
pozdrav,
da li netko zna kad je na ispitu Carićka,a kad Pajčić? Ili kako se to određuje?

ja mislim da je utorkom ona, a srijedom on. takva je praksa bila do sada, a vidim i na studomatu da su ispiti te dane!

i ja isto izlazim ! :happpppppy

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 636 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: