Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 27 tra 2026 16:24.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 811 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 13 lis 2011 17:43 
Aktivan

lola_111 je napisao/la:
ja sad stvarno više ništa ne kužim :wh
upravo sam čula da se 5-a može upisati bez obzira koliko ti je s 4-e ostalo ( neznam čega, bodova il ispita ).
jer misla sam da trebam upisat pad 4-e ( ostao mi 1 s treće ), a ako postoji mogućnost, naravno da bi upisala još i te izborne.
neznam ni koliko se plaća ni u jednom ni u drugom slučaju, jer je lani samo 4-a bila manje, prve 3 su bile 7000kn.
neznam zašto je problem staviti na stranicu faxa koliko se što plaća, kad se već ne javljaju u referadi, pa nisu svi iz st-a!! :rambo

5. se nemože upisat bez obzira koliko ti je ostalo s 4. , nego moraš imat 30 bodova.
dok nerješiš predmete s 3. godine, nemaš pravo upisivat ništa s 5., koliko ja znam.
ove godine su podignuli cijene u odnosu na lanjsku
i da upisuješ pad 4-te ako nisi rješila taj jedan s 3.
govorim o bolonji

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 18:23 
Početnik

nista ne razumin vise... izvanredni sam student,proslu god. sam upisala trecu god, s tim da sam prenila s druge- građansko-13 bodova,financije-4 boda i ustavno-13 bodova.ovu godinu sam dala samo ustavno-13 bodova,sta bi znacilo da ponavljam trecu i upisujem opet iste predmete kao i proslu god + jos jedan s trece..odslusala sam drugu 2005-2006.ako mi je ustavno nosilo 13 bodova a sad nosi 8 koliko ja na kraju bodova sad upisujem? jel mi gradjansko nosi 13,financije 4,kako mi sad pise u indexu,ili svi 8?

i sad, jel upisujem trecu i ostatke s druge po novim bodovima?
ili po starim bodovima drugu a po novim trecu?
iili kako vec,nista vise ne razumin a u referadi su bili ljubazni kao i po obicaju i nista mi nisu objasnili nego me ispalili ca i rekli mi da ide po novom sustavu bodovanja bez da su me saslusali.... :( :( :(
HELPPPPP !

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 18:30 
Početnik

ljudi, ja sam da nas bija u referadi i kolko sam uspija izvuć, ona kaže da idem po novom bodovanju - jer ponavljam. Sad jel kenja ili nije, teško je reći, al ja ću upisat po novim, pa ko ga šiša više... Dakle, vjerojatno oni koji ponavljaju sada ili čak lani, idu novo, a postoji šansa da oni koji idu normalno idu po starome...

Ja mislim da oni to neće ni primjetit kolko su tutavi. Uopće ih nije briga kako upišeš, samo ti udru pečat.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 20:15 
Početnik

Bok ljudi! Mene zanima sljedeće: obzirom da sad upisujem ponavljanje druge i da prinosim teoriju ponovo,.zanima me da li će mi se i seminari priznat iz druge godine,jer sam to rjesila ili ponovno moran upisat seminare?????

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 20:56 
Aktivan

awesome je napisao/la:
Inferno je napisao/la:
OVAKO:

Mi koji smo upisani na fax recimo 2005/2006...

a sada smo ---izvanredni

te sada želimo upisati dio predemta s 2. godine i dio predmeta s 3 godine...

kako se kombiniraju bodovi?
----------------------------------

*Važi li za nas ovaj novi sustav bodovanja gdje su bodovi 'uglavnom 8 po predemtu' + seminari;
ili
važi stari sustav s kojim smo započeli studij, kao što se navodi ovdje:
http://www.nasciturus.com/forum/viewtop ... =22&t=2192

*Ukoliko se odnosi novi sustav, je li bodovnik sa službene stranice Pravnog fakulteta u Splitu VAŽEĆI?...
i jel se u tom slučaju podrazumjeva biranje i seminara za nas izvanredne studente?

(*) Koliko bodova treba za postići parcijalu po novom bodovanju?

u sl. smo situaciji
bila sam do referade kaže mi tip da sam po starom bodovanju i da sam min 30 bod možeš upisat 3. god (ne cijelu nego koliko ti fali do 60 bod)
ali...nisu mi jasne neke stvari
ok, znači 2. god upisujem bodove po starom ali 3. god hmmm
ako 3. god računam po starom... moram nać nekako koliko su iznosili stari bodovi jer toga nema na stranici faxa niti je objavljeno na oglasnoj ploči
ako 3. god računam po novom bodovanju fali mi 4 boda od seminara kojeg nemam kao izvanredni

znači tip kaže da smo po staron bodovanju, a meni N nekidan kaže da misli( :lol: ) da je bolje upisat po novon. dođe druga i kaže da i ona misli( skoro je sigurna :ROFL ) da triba po novon bodovanju. i kad mislin da me u referadi prava više nikad ništa ne može šokirat..
aj ako ko od vas/nas starih šta kombinira ostatke s 2. + 3. nešto relativno ozbiljno iz referade sazna nek javi.. ako smo po novon kako se onda kombinira sa seminarima, šta, ko, di,kako

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 21:19 
Početnik

ha, ja svoje položene seminare kontam ko predmete, 8 apsolviranih bodova i pored prenesenih s druge, upisujem od treće nolko da merita 60.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 21:22 
Početnik

ako nisi nikad ništa pa, a relativno si starija generacija, onda vjerojatno po starom.
ako si nova generacija, ili si pa nešto, vjerojatno po novom.

meni je tako rekla; da idem po novim bodivima, i briga me više, tako ću upisati,
važno je da ja uplatim

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 21:40 
Početnik

seminari su u biti predmeti - uvjet - za godinu, ako nisi da seminare ti ne možeš na višu godinu, tako da...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 21:59 
Aktivan

Inferno je napisao/la:
msm91 je napisao/la:
mene zanima ako sam položila 34 boda sa druge godine, dakle mogu upisat 34 boda sa treće godine i ponovno upisivam ovih 26 sa druge! e sad jel ja mogu upisat koje god ja hoće ispite sa treće godine, tj. jel bitno samo da njihov zbroj iznosi 34 boda?? ili kako! hvala.

prvo na papir stavi predmete sa druge koje ponovo upisuješ, tek onda dodaji ove nove sa treće a da ne pređe 60 bodova ukupno.
od treće upisuješ koje hoćeš predmete, ali da ne pređe ukupno 60 bodova. (može manje koji bod)

hvala kolega! :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 22:17 
Početnik

+ izgleda da nije bitno (ukoliko upisujete po novim bodovima) koliko predmeta ide u zimski, a koliko u ljetni semestar.
Samo da je 60 bodova ukupno.

...i da ste uplatili;

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 22:28 
Aktivan

Inferno je napisao/la:
+ izgleda da nije bitno (ukoliko upisujete po novim bodovima) koliko predmeta ide u zimski, a koliko u ljetni semestar.
Samo da je 60 bodova ukupno.

...i da ste uplatili;

a najbitnije je da sam uplatila! :tenk

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 22:57 
Početnik

znaci upisivat cemo i s druge koji su nam ostali po novim bodovima i s trece po novim bodovima?
i da svi imaju skupa 60 bodova.. ???
i upisujemo razlicite predmete na razlicite dvije strane indexa,a ne kao prije iste predmete na obe strane,ali npr.na prvoj mi je ustavno nosilo 6 bodova u zimskom semestru,a na drugom listu u ljetnom 7 bodova (sve skupa 13)... sad pisem na prvi list u indexu,zimski semestar, npr,građansko 8 bodova,financije 8 bodova,engleski 2,8 bodova, i nesto,a na drugi list druge predmete s trecesve po 8 bodova,do 60 bodova i seminare? kazu da i izvanredni mogu imat seminare samo odma sad pri upisu moramo rec iz kojeg cemo ga predmeta uzeti u referadi ........
a tu e jos i situacija da sam ustavno polozila ove godine,i nosilo mi je 13 bodova a po novom iznosi 8 bodova,pa ja valjda sad upisujem 47 ostala boda,ne boduje mi se po novim bodovima to sto sam polozila vec dosad??? jos najbolje da moran upisat 52 boda...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 23:46 
Početnik

mislim da ti je post pola-pola točan (donji dio vjerojatno nije točan...),
ali teško je reći,
trk u referadu,
i pusti njih da sračunaju.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2011 09:55 
Početnik

a znam e...bila jucer ali nisu mi bas nista objasnili nego da sve pise na oglasnoj ploci.... :(

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2011 11:48 
Sega mega kul forumaš bez života

šta ako mi je ostao 1 semiar s druge god?jel moram sad upisivati i ove s treće,ili ih mogu ostaviti za sljedeću god?ako upisujem parcijalu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2011 14:02 
Aktivan

ovako, ponavljam drugu - prebacujem ustav, financije i gradansko

ocu li na upisnim listama upisivat ono sta pribacujen + ono sta spada u zimski semestar s trece (dakle ono sta upisujen ) sve skupa upisat u zimski semestar, a u litnji ono sta upiujen s trece a da je u litnjem?
ok malo san iskomplicirala haha, al valjda kuzite. :D

pliz ako neko zna!

fala unaprid ;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2011 14:04 
Sega mega kul forumaš

upises u zimski semestra ova tri koja ponavljas i u zimski upisujes one predmete koje si upisala s trece a spadaju u zimski sem.(vidi na stranicama fak.),u litnji upises predmete koji spadaju u litnji(a koje si uspisala s trece).

napomena: ovo nije sluzbena informacija....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2011 14:07 
Aktivan

tako je..ja san prosle godine prebacila dva s prve i oba upisala u zimski

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2011 14:29 
Sega mega kul forumaš

nebitno je na kojoj strani su upisan,samo da su upisani,.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2011 14:40 
Aktivan

fala kolege! :D

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2011 15:54 
Početnik

Kolege,ja bih sada trebala 3.put upisati 2.godinu,gubim status redovnog studenta i prebacuju me na izvanredno.Prošle godine sam ponavljanje druge godine upisala po starim bodovima,jel zna tko jel upisujem i ovaj put po starim bodovima ili moram po novome?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lis 2011 16:39 
Aktivan

spajalica je napisao/la:
lola_111 je napisao/la:
ja sad stvarno više ništa ne kužim :wh
upravo sam čula da se 5-a može upisati bez obzira koliko ti je s 4-e ostalo ( neznam čega, bodova il ispita ).
jer misla sam da trebam upisat pad 4-e ( ostao mi 1 s treće ), a ako postoji mogućnost, naravno da bi upisala još i te izborne.
neznam ni koliko se plaća ni u jednom ni u drugom slučaju, jer je lani samo 4-a bila manje, prve 3 su bile 7000kn.
neznam zašto je problem staviti na stranicu faxa koliko se što plaća, kad se već ne javljaju u referadi, pa nisu svi iz st-a!! :rambo

5. se nemože upisat bez obzira koliko ti je ostalo s 4. , nego moraš imat 30 bodova.
dok nerješiš predmete s 3. godine, nemaš pravo upisivat ništa s 5., koliko ja znam.
ove godine su podignuli cijene u odnosu na lanjsku
i da upisuješ pad 4-te ako nisi rješila taj jedan s 3.
govorim o bolonji

znam da je inače trebalo 30 bodova, za upisat 5-u, ali je prijateljici tip iz ref u ponedjeljak rekao da može neovisno koliko ti je ostalo s 4., to je znači inf iz referade, koju uopće ne razumijem ( a vjerojatno još jedna njihova DEZinformacija )
i znam da upisujem pad , samo neznam po kojoj cijeni, navodno na toj oglasnoj ploči se spominju cifre od 7000kn, 5500 kn i 3500 kn. ako je to tocno ( jer nisam bila u st i nisam vidila ), onda se i nisu povećavale školarine u odnosu na lani, jer sam lani platila 5500. dakle, neznam jel pola od 7000 il 5500 trebam platit, jer lani sam bila po staroj bolonji, a ako sad pad upisujem, neznam jel moram preć na novu bolonju ( 7000kn ), što je isto glupo, jer ako ovi po starom mogu pasti i nastaviti plaćati školarine po starom, onda valjda i ja smijem pasti i nastaviti plaćati po staroj bolonji :fightr: :fightr:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lis 2011 19:20 
Početnik

Recite mi jedan savjet, sada upisivam treću godinu i mogu upisati 6 predmeta, za njih 5 sam se odlučio ali neznam bili upisao gpp ili upravnu znanost još uz to, pa dajte malo savjeta šta bi od toga dvoje bilo bolje, odnosno lakše za upisat po težini prolaska i količini literature?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lis 2011 21:03 
-Moderator-

madantonio je napisao/la:
Recite mi jedan savjet, sada upisivam treću godinu i mogu upisati 6 predmeta, za njih 5 sam se odlučio ali neznam bili upisao gpp ili upravnu znanost još uz to, pa dajte malo savjeta šta bi od toga dvoje bilo bolje, odnosno lakše za upisat po težini prolaska i količini literature?

GPP

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2011 07:48 
Početnik

Grotius je napisao/la:

GPP

Hvala, daj reci mi samo još ako znaš oće li mi profesor pravit probleme za izać na GPP pošto neću upisat G2 i jeli uopće u tom slučaju mogu upisat GPP? (Je li dovoljna skripta samo za učit GPP?)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2011 09:28 
-Moderator-

Grotius je napisao/la:

GPP

Hvala, daj reci mi samo još ako znaš oće li mi profesor pravit probleme za izać na GPP pošto neću upisat G2 i jeli uopće u tom slučaju mogu upisat GPP? (Je li dovoljna skripta samo za učit GPP?)

Neće ti radit probleme, možeš upisat, dovoljna ti je skripta.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2011 12:53 
Aktivan

ako mi je ostao jedan predmet sa druge godine(bila sam po starim bodovima) da li upisujem cijelu treću godinu(po novim bodovima) ?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2011 13:04 
Sega mega kul forumaš

kiki-kiki je napisao/la:
ako mi je ostao jedan predmet sa druge godine(bila sam po starim bodovima) da li upisujem cijelu treću godinu(po novim bodovima) ?

da

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2011 13:23 
Sega mega kul forumaš bez života

A predmete s druge sta su ostali po starim ili novim?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2011 15:02 
Aktivan

ineess je napisao/la:
A predmete s druge sta su ostali po starim ili novim?

po novim bodovima

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 lis 2011 10:32 
Početnik

jel ko zna jel mogu upisat 5.-tu godinu sa 29 bodova (čula san nešto da su neki prošlu godinu upisivali tako ako bi in falija bod dva do 30, da su kao pisali molbu dekanu). i svake godine sam im poklanjala po par bodova jer nebi uspila iskombinirat predmete pa jel mogu sad na račun toga uspit upisat petu??? plz ako neko zna to...

plizzzzzzz..........

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 lis 2011 18:54 
Početnik

ako itko zna, neka mi pomogne jer ja nemam pojma.

znači upisujem sad 4. godinu parcijalno prvi put.
ali isto tako imam predmete i s 3.godine koje upisujem prvi put i ove s 4.
sad me zanima jesam li po starom ili novom bodovanju? generacija sam 2007. bolonjaca

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lis 2011 10:34 
Početnik

ako neko zna može li mi odgovrit? ponavljan 2. godinu, ostala su mi 3 predmeta i sad upisujen 36 bodova s treće godine, e sad jel ja moran obvezno upisat seminare s treće ili ne?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lis 2011 16:41 
Aktivan

tomeee je napisao/la:
ako neko zna može li mi odgovrit? ponavljan 2. godinu, ostala su mi 3 predmeta i sad upisujen 36 bodova s treće godine, e sad jel ja moran obvezno upisat seminare s treće ili ne?

ne moras, ja nisan

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lis 2011 17:50 
Početnik

ladesta je napisao/la:
tomeee je napisao/la:

ne moras, ja nisan

fala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lis 2011 23:13 
Aktivan

ladesta je napisao/la:
tomeee je napisao/la:

ne moras, ja nisan

A ako ne upises seminare jel se moze tih 8 bodova iskoristit za upisat jos jedan predmet s trece ili ne?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 lis 2011 13:24 
Aktivan

Jel može netko napisati žiro-račun faksa i poziv na broj? :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 lis 2011 15:11 
Aktivan

žiro račun: 2330003- 1100030638
poziv na broj: 202

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 lis 2011 16:16 
Aktivan

Hvala. :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 lis 2011 16:59 
Početnik

eveline je napisao/la:
žiro račun: 2330003- 1100030638
poziv na broj: 202

meni su rekli za poziv da stavim oib fakulteta
a model 02

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 811 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: