|
istina, protive se zakonu, i sastavili su sve na papir i proslijedili dalje, to šta neće izać i radit nered ne znači da podržavaju zakon, nego da su odavno shvatili da se na silu ništa ne postiže, jer ti se prije ili poslije obije o glavu... ja ne nabrajam nikakve stereotipe, poštujem sve ljude pa tako i one koji su završili ili studiraju filozofski fakultet, dapače, puno ih poznajem, neke čak i smatram prijateljima, ali mi se čini da oni koji sudjeluju, ovu borbu ne vode iz pravih razloga niti na pravi način i to je sve, i jednako tako ne vode je svi filozofi nego nekolicina njih, osobno ih znam nekoliko koji se u potpunosti ili djelomično ne slažu sa izjavama i načinima rada "medijskih štrajkaša" naša lijepa vlada pokazala nam je da svi naši povici upućeni njima- na jedno uho uđu, na drugo izađu... tako da čisto sumnjam da će ovaj put se nešto promijenit i da će se ovim prepucavanjima nešto konkretno postić, to je sve.
a šta se tiče besplatnog obrazovanja... ono ne postoji, postoji samo pitanje iz koje kese ili čijeg džepa će se uzet pare koje će pokrit studentovo (ne)učenje, jer naime velika većina ne zna da svaki student košta 35-40 000 kn i to NETKO mora platit, a ono na rang listi "studenti s potpunom i djelomičnom potporom ministarstva" ne stoji bezveze, jer ove s potpunom "financira" država u cijelom tom iznosu, a ovi drugi moraju platit 5-10 000 kn, a država plaća ostalo... tu je čitava poanta, kad su bili oni studentski prosvjedi, šta misliš koliko je "prosvjednika" znalo ove podatke ili bilo šta u vezi ovoga? Glavno da su baratali s nekim općenitim iznosima koje država izdvaja i vikali da je to premalo blabla, i da ne mogu oni konobarit ili nosat namještaj dva tri miseca pa zaradit za platit godinu faksa, jer Bože moj... oni su budući visokoobrazovani kadar, sramota je isprljat ruke... i ne, ne odnosi se ovo na sve filozofe, niti na sve studente, nego samo na one koji se bore, a ne znaju šta se bore, i za one šta misle da se išta ikad, a kamo li danas može dobit besplatno. i ne, ovo ne znači da sam ja protiv toga da se svima onima koji žele studirat omogući obrazovanje, ali bi se onda umisto da se svađaju, moglo poradit na drugačijoj vrsti kampanje, (budući da je realno stanje da država NEMA para za to, jer njena kesa pušta na sve strane i samo je pitanje do kada će izdržat) pa smislit poticaje za tvrtke, omogućit privatnim firmama porezne olakšice na temelju stipendiranja studenata ili nešto tog tipa, ponovo osmislit "mecenat", pa nać one ljude dubljeg džepa koji bi financirali i one studente koji nisu ekstra lumeni i nemaju sve petice, ali imaju želju za znanjem, upoznat ljude sa mogućnostima nekih zaklada i sličnog gdje te netko stipendira, a ti potpišeš da ćeš jednog dana kad diplomiraš i budeš imao pristojnu plaću i mogućnosti ti jednako tako stipendirat nekoga drugoga... postoji mogućnosti u nedogled... ali najlakše je stat... i kako ide ona stara... ova ruka ruka prosila, kandilicu nosila, ko joj da... ko ne da- u gujicu neka gleda...
|