Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 13 lip 2026 10:44.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 588 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 26 ožu 2010 00:57 
Aktivan

i definicija upravnog odnosa to sam zaboravila navesti

sretno s učenjem i na ispitu :6:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 tra 2010 21:06 
Početnik

i još nešto prekršajno pravo avianijeva skripta- ima je na nasciturusu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 tra 2010 22:13 
Forumaš

IVANA27 je napisao/la:
20.5. je kolokvij, vjerojatno u 8 i45. treba naučiti: Zakon o upravnom postupku, zakon o upravnom sporu, zakon o sustavu drž.uprave, iz Borkovića upravno pravo s obzirom na stvari, i mislim da nisam ništa izostavila, ne treba učit drugi dio borkovića jer to treba iz ovih zakona, tako je reka na predavanjima.

znači po novim zakonima se ispituje... odlično, rekao mi je prijatelj koji je nekidan položio pravosudni da su novi zakoni masu jednostavniji za učenje od starih i da nisu problem za naučiti. aj vidit ćemo :lol:

hvala ti na info, ivana :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 tra 2010 11:56 
Forumaš

merdelez je napisao/la:
jade je napisao/la:
Ne treba učiti novi zakon o Upravnom sporu, nema nikakve logike da se mora učiti, jer još nije stupio na snagu. Treba učiti novi Zakon o općem upravnom postupku. Koliko znam, ne treba učiti cijeli zakon o sustavu državne uprave, nego samo neke članke. Ja sam prekršaje učila po nekakvoj skripti od 17 strana, kupljenoj u fotokopiraoni (onoj drugoj) nasuprot faxa. Inače, znam da su ljudi ovaj ispit spremali po onoj skripti od 216 strana, s tim da upravni postupak treba raditi po novom zakonu.

ti si već to položila putem kolokvija? daj neka iskustva za drugi kolokvij molim te - koliko pitanja kojeg tipa jesu teška i drugo što bi nam moglo pomoći .

hvala ti

Ja sam to položila u veljači, ne preko kolokvija, nego na usmenom u 2 puta. Oba puta me je ispitivala asistentica, prvi puta do upravnog postupka, a drugi puta do kraja gradiva. Ja sam to učila po skripti onoj od 216 strana, s time da sam upravni postupak učila najviše po novom zakonu koji je btw, puno kraći i lakši od starog zakona. Nisam imala nikakvih problema s tim ispitom. Nemam tu skriptu kod sebe (a iza tog sam položila društva i mpp,pa zaboravih upravu), pa više zaista ne znam koji dio iz zakona o državnoj upravi. Nisam ti baš bila od nekakve pomoći, možda vi za kolokvij morate to detaljnije učiti, zaista neznam. Želim ti svu sreću i da to brzo riješiš! Pozz!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 tra 2010 12:02 
Aktivan

lorena je napisao/la:
Ljudi gdi mogu naći tu skriptu od 17.str o prekršajima? Hvala puno

imaš je u kopirnici preko puta faksa

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 tra 2010 17:33 
Aktivan

hajd,molim vas, da netko bude ljubazan pa mi navede organizacijske oblike državne uprave. u skripti mi je to zacrnjeno i vidim pročitati samo prva dva: centralna (središnja) tijela uprave i lokalna (područna-regionalna) tijela uprave. ukupno ih ima 6,al ih ne vidim pročitat.
hajte pliz :please:

@ karla- meni su rekli da je najbolje učiti po skripti od 219 strana ( prešla sam je skoro pola i stvarno mi se čini odlična),navodno se uz nju skoro pa sigurno prolazi, a to sam čula s par različitih strana tako da pretpostavljam da je ova od 55 premalo. ( ili puno premalo,kako bi ti rekla :mrgreen: )

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 tra 2010 23:20 
Početnik

Netko je spominjao skriptu iz Uprovnog od kolege Ivice Radošević-a...
U opticaju je još ,čini mi se, i njegova skripta od 130ak stranica i iz Pomorskog prava, koju sam uspoređivao ( iz nekog razloga ) sa knjigom Plovidbeno pravo RH i pronašao podosta manjkavosti.
Sve pohvali Ivice na kolegijalnosti i uloženom trudu, ali postoji mogućnost da i ova skripta ima nekih nedostataka ( kao i svaka skripta uopće ).
Moja mala kritika je samo dobronamjerno upozorenje svima koji će iz te/ tih skripte učiti- bacite nekad oko i na knjigu. Upravno je malo ozbiljnije od Pomorskog. Ipak.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 tra 2010 20:18 
Aktivan

cura je napisao/la:
cura je napisao/la:
hajd,molim vas, da netko bude ljubazan pa mi navede organizacijske oblike državne uprave. u skripti mi je to zacrnjeno i vidim pročitati samo prva dva: centralna (središnja) tijela uprave i lokalna (područna-regionalna) tijela uprave. ukupno ih ima 6,al ih ne vidim pročitat.
hajte pliz :please:

šta stvarno nitko ne zna il ste samo lijeni?? :mrgreen:

hajmo, to je u ovoj skripti od 219. stranica na 66. stanici. organizacijski oblici državne uprave. pogledajte, čas posla :mig:

1. centralna (središnja) tijela uprave i lokalna (područna-regionalna) t.u.

2. viša i niža t.u.

3. monokratska (inokosna) t.u. i kolegijalna t.u.

4. samostalna t.u. i ona u sastavu samostalnih tijela uprave

5. opća (jedinstvena) t.u. i posebna

6. zajedička

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 svi 2010 18:42 
Aktivan

IVANA27 je napisao/la:
za drugi kolokvij koji je 20.5. profesor je rekao da treba: skripta damir aviani prekršajno pravo(nekih cca 100st), zakon o upravnom postupku, također nema puno, zakon o upravnom sporu - valjda stari jer novi se odnosi na 2012.g., iz borkovića upravno pravo s obzirom na stvari - nekih cca 30 str. i to je to. Mislim da nema smisla učit po skriptama, jer ovo sve skupa ima cca 170-ak str. što nije strašno, može se za 10 dana spremit, osim toga pismeni je pa ako se i slabije naučilo ima se vremena i za razmislit, a i postoji mogućnost lakše prikupit bodove.

a sto je s upravnim postupkom iz one skripte od radosevica po kojoj vecina ljudi uci???
sto onda up. postupak samo po zakonu...ili?? :roll: :roll:
dal nakon oba kolokvija se i dalje ide na usmeni ili to ovisi o zbroju bodova??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 svi 2010 23:13 
Početnik

upr.postupak ucit iskljucivo po zakonu i to novom. dakle skrpita i knjiga otpadaju, jer su po starom zakonu.
nema usmenog ako se skupi dovoljan broj bodova za prolaz kolokvija, a ako se padne kolokvij onda se moze(ako zelis, nije obavezno)usmeno odgovarat za prolaz.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 svi 2010 17:12 
Aktivan

Za drugi kolokvij je potrebno naučiti:
-Zakon o općem upravnom postupku NN 47/09
-Upravni spor iz knjige (dakle ne po novom zakonu jer on na snagu stupa tek 2012.)
-Upravno pravo s obzirom na stvari (I to: pojmove opće dobro, javno dobro, dobro za opću uporabu)
-Izvlaštenje, te Koncesiju iz Zakona o koncesijama NN 125/08 (pojam!!)
-Skripta Prekršajno pravo, Aviani (možete je skinuti sa stranica faksa) i to iz materijalnog prekršajnog prava točke 1,2,3,4 i 5, a iz prekršajnog postupka točke 2,4,14,15,19 i 20 (dakle, radi se o većoj skripti, ne onoj od 15ak str)
To je profesor rekao na predavanjima. I ocjenu će čuvati do prvog roka sljedeće akademske godine.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 svi 2010 21:10 
Početnik

evo drage kolege, informacija sa danasnjih vjezbi(hvala dragoj kolegici antoniji na tome) i to finalna
kolokvij je ipak 20.5. u 8.50
uciti:
najvise se koncentrirat na zakon o upravnom sporu, zakon o opcem upravnom postupku(novi zakon).
za prekrsajno pravo dovoljna je skripta od 17 str. od avianija
upravno pravo s obzirom na stvari uciti iz knjige od borkovica
i to je to :)
nadan se da nisan nista izostavila, ako jesan nadopunite me

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 svi 2010 15:33 
Početnik

od upravnog prava s obziron na stvari dovoljno je izvlaštenje i opće dobro i javno dobro

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 svi 2010 21:56 
Forumaš

Pitanja: na zaokruživanje što je pasivna stranka i u kojoj državi su doneseni prvi zakoni o upravnom postupku.
Još 3 pitanja: razlika između spora o zakonitosti i spora pune jurisdikcije, koji su uvjeti krivnje kod prekršaja, uvjeti za stranačko djelovanje u upravnom postupku.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 svi 2010 18:00 
Početnik

Jel mi može netko odgovori na ovo pitanje:

uvjeti za stranačko djelovanje u upravnom postupku.

Jel to ono sa početka zakona o o. upravnom postupku?

Hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 svi 2010 18:43 
Aktivan

tog nema u zakonu već u borkoviću tako da sumnjam da će nam biti isti kolokvij

Uvjeti za stranačko djelovanje:

1. stranačka sposobnost – sposobnost biti stranka u postupku - sposobnost stranke da bude nosilac prava i obveza u UPo (ima je svaka osoba koja ima i pravnu sposobnost – stječe se rođenjem) – sve fizičke i pravne osobe i pod određenim uvjetima i osobe koje nemaju svojstvo ni pravne ni fizičke osobe

2. procesna sposobnost – sposobnost stranke da očitovanjem svoje volje proizvodi procesnopravne učinke tj sposobnost stranke samostalno obavljati radnje u postupku – prema ZUP-u procesnu sposobnost može imati samo stranka tj. osoba koja ima stranačku sposobnost. Procesnu sposobnost ima svaka osoba koja ima poslovnu sposobnost ( u protivnom može imati zakonskog zastupnika) .Maloljetnici i pravne osobe nemaju poslovnu sposobnost kao i punoljetne fizičke osobe koje su potpuno ili djelomično lišene poslovne sposobnosti.

3. stranačka legitimacija – legitimatio ad causam - pravo biti stranka postupka zbog izvjesne veze određene osobe s predmetom UPo tj. kada se odlučuje o njenim pravima i obvezama, ili se odluka u postupku odnosi na njene pravne interese. Stranačka legitimacija pretpostavlja stranačku sposobnost a neovisna je o procesnoj sposobnosti

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 svi 2010 12:50 
Početnik

pitanja s danasnjeg kolokvija
na zaokruzivanje:
1.pasivna stranka u upravnom postupku je..
2.ako stranka ima vise punomocnika dostava se vrsi...
3.za spajanje postupka potrebno je..
4.izmjena zahtjeva prije rjesenja prvostupanjskog tijela moguca je...
5.ukoliko postoji nesuglasnost u izjavama stranke i punomocnika prednost se daje..
pisanje upravnog akta, tj. primitak stranca u hrv. državljanstvo
jos 2 pitanja:
nabroji razloge zbog kojih se odbacuje tužba u upravnom sporu
nemogucnost primjene prekrsajnog prava

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 svi 2010 22:04 
Aktivan

zna li netko koje su mogučnosti ako se padne drugi kolokvij :bow

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 svi 2010 22:44 
Početnik

moze se odgovarat usmeno, gradivo koje je bilo obuhvaceno kolokvijem.
ali mislin da ne moze bilo tko odgovarat ko padne 2. kolokvij. ipak se treba ima neki broj bodova. da je na granici za 2.
npr. ako je potrebno minimalno 15 bodova za prolaz, ne moze odgovarat onaj koji ih ima 5 il slicno
trebalo bi imat 12,13

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 svi 2010 16:19 
Početnik

medium je napisao/la:
molim vas odgovor na pitanje koji autori zastupaju negativno i pozitivno stajalište kod materijalnog gledišta uprave, čuo sam da to pita?
hvala

negativno - njemacki , a pozitivno - francuski teoretičari, ja bar mislim.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lip 2010 11:37 
Početnik

Društvo,
da li je nekome palo na pamet učiti istovremeno iz obje one skripte ( sa Nasciturusa ) - one od 80-ak i one od 130-ak strana- jer ona od 80ak stranica iako manja čini se da ima dosta stvari koje su bolje napisane od one "deblje" od 130 stranica...
Osobito se to odnosi na sam početak one manje skripte- a to je ono od čega profesor obično i počinje ispitivati.
Vaša iskustva !?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lip 2010 12:12 
Aktivan

vlatka je napisao/la:
Da li netko zna jel se mora odgovarat prekršajno ako ste ga položili kao izborni predmet? Ja sam čula da onda profesor to ne pita. Asistentica mi kaže da pitam njega, a nikad ga nema u kabinetu.. :(

ako si položila prekršajno ne moraš ga odgovarati ali moraš imati u indexu pečat kao dokaz da si položila prekršajno
čak ni na kolokviju oni koji su položili prekršajno nisu morali na pitanja koja se odnose na prekršaje odgovarati
sretno :cheers :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lip 2010 12:42 
Aktivan

Hej ljudi jel treba učit matice i drž. službenike za ispit? Čitam sve postove pa sam se više izgubila jer se većina osnosi na kolokvije! Pomozite molim vas. Hvala unaprijed!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lip 2010 15:23 
Aktivan

koliko znam službenike su počeli pitati na zadnjih par rokova osobito asistentica a za matice mislim da ne treba
sretno na ispitu :5

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lip 2010 21:53 
Početnik

...Danas odgovarala,bilo sasvim ok!Ne znam kako ga drugi doživljavaju,ali profesor je barem za mene bio ugodan...pitanja:upravnopravni odnos,usporedba sa građansko-pravnim i razlike(naglasak subordiniranost subjekata),pravomoćnost i vrste pravomoćnosti,oglašavanje rješenja ništavim,upravni spor,definicija te pojam u formalnom i materijalnom smislu,krivnja(elementi:4 element,barem tako on traži:nemogućnost primjene prema djeci(do 14 godina),iako su navedena 3,meni je spomenuoo i djecu,pa tražio godine)........sve u svemu,odlično,izašla prvi put i dobila trojčicu!!!!Nadam se da sam barem malo pomogla!Sretno svima!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 lip 2010 01:02 
Forumaš

znao sam upravne ugovore i vrste upravnog akta i rekao mu da me dalje niti ne pita pa me vratio od postupka nadalje. profesor je odličan, izvlači iz svakoga i trudi se ne obarat ako baš ne mora.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 lip 2010 08:00 
Početnik

I ja imam samo riječi hvale za profesora, bio je skroz uljudan, susretljiv, korektan. Odgovarala sam do postupka, tu sam mu rekla da nisam baš taj dio sigurna, pa mi je to upisao za slijedeći put. Pitanja - pojam uprave, upravni akt, dodaci upravnom aktu, a prošli put kad sam pala ( jer nisam znala ) načelo zakonitosti, objekt načela zakonitosti.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 lip 2010 10:43 
Aktivan

Skripta od 200tinjak strana i novi ZUP su više nego dovoljni.
Na zadnjem roku sam pala jer stvarno nisam naučila, išla sam više na sreću. Taj me put pitao pojam uprave u teoriji, to sam kao nešta i rekla, onda me pitao tijela i poslove državne uprave i to sam pričala nebuloze,nisam nabrojala ni tijela ni poslove. Čak ni nakon toga me nije srušio već me pitao vrste upravnog akta. Tu sam ja kao počela nabrajat i kako mi se sve živo izmješalo ja kažem pozitivni i negativni :oops: . I tu je bilo dosta, puko mu je film i vratio mi indeks.
Ovaj put sam prošla, pito me je definiciju upravnog akta, pa sam ja izbiflala sve što znam o up.aktu, onda rokove u upravnom postupku i stranke u upravnom sporu. Ne znam zašto ali prvi dio me uopće nije pitao..
Kolegicu koja je bila sa mnom je pitao vrste akta, stranke u upravnom postupku i vrste upravnog spora.
Ugodan profesor, više nego korektan.
Meni će dugo ostat u sjećanju jer mi je ovo bio zadnji ispit!! :happpppppy

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 lip 2010 22:19 
Aktivan

mjesec je napisao/la:
Da li profesor traži da se sve detaljno govori ili je dovoljno nabrojati i po rečenicu o svakome... npr. tijela i poslovi drž uprave ili npr vrste upravnog akta...?

za poslove i tijela je dovoljno nabrojati i po koju rečenicu o svakom a za upravni akt nabrojati i definirati

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lip 2010 09:44 
Forumaš

ma ja sam ostao šokiran nekidan koliko je profesor popustljiv. ne traži puno, pomaže i ne obara ako baš ne mora. pa ljudi nisu znali temeljne pojmove, a on ih nije bacao. mislio sam da je uprava teža od mpp-a, ali uvjerio sam se da nije.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lip 2010 14:57 
Početnik

jučer je prof pitao načelo zakonitosti, diskrecijska ocjena, upravnopravni odnos, pojam uprave u teoriji, vrste akata, vremensko važenje akta, pravomoćnost i vrste pravomoćnosti, subjekti postupka, rokovi.... Prof je odličan, pomaže i izvlaći iz tebe...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lip 2010 18:32 
Aktivan

profesor je dobar i baca ako stvarno ništa ne znaš
sretno svima

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 lip 2010 02:17 
Forumaš

medium je napisao/la:
molim vas da napišete najčešće dijelove iz drugog dijela što profesor pita!!
hvala

iz postupka je zadnji put pita stranke, rokove, restitutio in integrum, žalbu...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 srp 2010 15:49 
Forumaš

eto položih i ja zadnjega, danas su pitanja bila : stranke u postupku, oglašavanje rješenja ništavnim, vrste spora, uvjeti za odbacivanje tužbe u sporu, definicija i vrste prekršaja, načela prekršajnog prava, prekršajni nalog...
profesor opet legenda, prolazi se bez problema.
sretno kolege

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2010 19:17 
Forumaš

malimikula je napisao/la:
rocky miavia je napisao/la:
mjesec je napisao/la:
Da li si postupak učio samo iz novog zup-a, a prekršaje iz one male skripte? Da li pita detaljno dokazivanje i dokazna sretstva? Čestitam na položenom ispitu....

obavezno postupak iz novog zup-a, puno je lakši i on inzistira na tome. nakon postupka upravni spor ide kao od šale i može se naučit za dva dana.
prekršaje sam učio iz male skriptice, ali ona nažalost nije dovoljna (iako je mene pustio jer sam rasturio postupak i spor), što kazuju i gore navedena pitanja (nalog i načela nemaju u toj skripti).
hvala na čestitkama :mig:

Koja su na kraju nova " Izvanredna pravna sredstva " po novom ZOUP-u!?

1. Obnova postupka,
2. Oglašavanje rješenja ništetnim,
3. Poništavanje i ukidanje nezakonitog rješenja !?

Po starom ih je bilo 7....

jeste, to su ta tri...
mislim da je oglašavanje rješenja ništavim jedno od profesoru najomiljenijih pitanja :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2010 19:43 
Početnik

Dakle, još samo jedan, upavno pravo je iza mene! :ROFL :ROFL :ROFL :cheers Moji dojmovi su : skripta s nasciturusa je dovoljna (ona od 130 strana), plus prekršaji po onih 17ak strana, iako je bilo iznenađenja nekih iz prekršaja što je vidljivo iz prethodnih postova...Profesorom sam oduševljena, genijalan je, dobričina je, bez obzira što "galami", stvaaaaarno je predobar. Ne treba puno filozofirati oko detalja i sitnica.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 srp 2010 09:46 
Aktivan

Pozdrav ljudi, ako tko zna... Izlazim Upravu 3. put pa ako zeznem, ima li šanse da mi vrati prijavnicu odnosno ne upiše pad?

A u slučaju komisije, odgovara li se samo ono što je ostalo (prethodni me put oslobodio jednog dijela), ili sve?

Hvala unaprijed!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 srp 2010 09:57 
Početnik

mislin da je moguće da ti ne upiše pad ovisi kakve volje bude bia i to sve.al na komisiji ćeš tribat sve koliko ja znan. ajde sritno dobro nauči taj dio šta imaš!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 srp 2010 21:51 
Početnik

Danas je prof pitao od up. postupka oglašavanje rješenja ništetnim, prekršajni nalog, odbacivanje tužbe, izvršenje, načela up. postupka (treba znati iz novog zakona ta načela), izvanredne pr. lijekove u postupku....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 srp 2010 07:47 
Aktivan

mene je jućer pitao pojam uprave, tijela državne uprave (došlo je do nekih izmjena pa to više nisu ministarstva, duo i udu), vremensko djelovanje up. akta i načela up. postupka.
prvi dio prošla, drugi pala jer nisam znala načela po novom zup-u

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 588 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: