Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 28 tra 2026 03:05.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 525 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 27 sij 2012 15:30 
-Moderator-

powerpuff je napisao/la:
E hvala na odgovoru :)
Jel mi ista situacija ako se prebacim na izvanredne doli? jel trebam ici na neke seminare i to jer ne bi zivila u Splitu pa zato..

Da.

U principu ti je bolje biti izvanredni student nego redovni (jedino nećeš imati x-icu i plaćaš školarinu) i to je to...
Mada koliko čujem, sad su ubacili i neke seminare za izvanredne (to je valjda za ove mlađe generacije)...

Ali osim gore navedenog, nemaš nikakvih obaveza...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 sij 2012 16:04 
Početnik

Pozdrav svima!Zanima me prebacivanje iz Mostara nakon prve godine u Split?Komplikacije veće ili nešto,pošto se radi o drugoj državi?:/

Hvala:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 sij 2012 20:21 
-Moderator-

Slavonka11 je napisao/la:
Pozdrav svima!Zanima me prebacivanje iz Mostara nakon prve godine u Split?Komplikacije veće ili nešto,pošto se radi o drugoj državi?:/

Hvala:)

Nazovi referadu pa pitaj.

Mislim da ne bi trebala imati većih problema oko prebacivanja...

Samo, pomalo mi je čudno da se netko iz Mostara prebacuje u Split - obično je suprotan slučaj... :wh

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 sij 2012 21:00 
Početnik

Neke druge stvari stoje iza toga :) U svakom slučaju,hvala! :wink:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 vel 2012 19:13 
Početnik

:please: ima tko da dijeli moju sramotu sutrašnjeg gubitka prava studiranja u Zg (zbog pada 8. put)?? ak postoje takvi, jel znate koja je procedura za prebačaj?? što mi je činit? unaprijed zahvaljujem :bow

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 vel 2012 08:37 
Početnik

pozdrav,

Mene zanima kako se prebacit iz Sveučilišta u Mostaru u Split? trenutno sam prva god, pa me zanima hocu li morat polagat ikakve razlike i dal je potrebno da položim Ljudksa prava u Mostaru ako ih u st nema? Ajde kolege ako iko išta zna nek mi javi pliz!

Veliki pozdrav i cuvajte se snjega!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 ožu 2012 06:27 
Početnik

Tražim smještaj u Splitu na dva dana, dal ima netko informaciju o kakvom hostelu ili apartmanu? Javite na iviivica@net.hr

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2012 12:41 
Početnik

trebam par informacija :) prva godina sam ponavljač u zagrebu, imam položenu opću teoriju i političku ekonomiju, seminar s prve godine iz teorije i hrvatske pravne povijesti, i pošto sam upisala parcijalu imam položen seminar iz pravne informatike i imat ću položen seminar iz europskog javnog prava

1. kolika je školarina u splitu i da li se plaća odjednom, na rate ili možda na početku svakog semestra kao u zagrebu
2. kakve su obveze oko dolaženja na predavanja i seminare
3. i što bi mi se od ovih položenih seminara priznalo, koliko sam ja shvatila samo teorija i hrvatska pravna povijest?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 tra 2012 12:50 
Početnik

Imam pitanje i molim neku dobru dudu koja je upucena da mi odgovori! Ako sam u zg-u polozila gp1 hoce li mi se to priznati kao gp2 u splitu? koliko sam shvatila u splitu je obrnuto - gp1 je stvarno i nasljedno a gp2 opci i obvezni dio? a ja sam polozila taj opci i obvezni dio po literaturi klaric,vedris... hvalaaa :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 svi 2012 13:15 
Aktivan

nema razloga da se ne prizna, dakle ako si položila obvezno, imaš g2 položen

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 lip 2012 21:33 
Početnik

Bog kolege! Studiran u Zg-u i četvrta sam godina. Sa četvrte sam položila pomorsko i upravno, znači ostali su mi trgovačko, pravo društava, gpp, mpp i radno i socijalno. Također sam sa pete godine (parcijalno) odslušala 3 predmata iz kaznenog modusa. Pitanje je: kad bi se prebacila u Split koji predmeti bi mi bili priznati i koju bi razliku morala polagata. I kakvo je gpp u splitu? Pliiiiz, pomagajte i odgovorite :D

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lip 2012 16:27 
Početnik

pozdrav ljudi! :) studiram u osijeku(1.godina) i želja mi je prebaciti se u split,pa me zanima koje uvjete trebam zadovoljiti,,naime gledala sam predmete i razlika je u tome što u splitu nema engleskog i ustava,ali ima opća povijest....evo sad cu dati uvjet(44 boda),kako to ide s priznavanjem predmeta ili seminara npr. koji kod vas nose 6,a u os 3?i kada otprilike budu te prijave u 9. mj.?potkraj mjeseca ili?jaooo puno sam toga napisala,a ništa pametno čini mi se!:/ :) ajde odvojite sekundu ako nešto znate ;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lip 2012 16:25 
Aktivan

ima li kakva stranica na fejsu ili ovdje na forumu, za ljude koji putuju iz drugih gradova za split, pa da se podjele troškovi putovanja? Zanima me jer bih radije ukoliko idem s autom da vozim nekog sa faxa nego stranca.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 srp 2012 18:15 
Početnik

POmoć!
Inače studiram u Osijeku, 3. godina imam uvjet za 4. ali pošto nisam položila još uvijek Ustav, mogu zaboravit na 4. god. dok ga ne položim. Jel se može prijaviti samo taj jedan predmet za položiti u Rijeci i ako netko može podijeliti iskustva s dotičnim ispitom. Hvala :D

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2012 19:25 
Aktivan

pa nazovi pravni fakultet u rijeci mi nemamo ništa s njim

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 srp 2012 11:21 
Početnik

Bok!
Student sam pfo-integrirani diplomski studij, 4. godina i razmišljam o upisu na vaš fakultet. 4.g. sam i s 4 predmeta imam problem kako položiti:
trgovačko upravno pravo,
pravo društava,
međunarodno privatno pravo,
upravno pravo

Molio bih sve koji su negdje dalje studirali pa se prebacili na splitski pravni fakultet da mi kažu svoja iskustva...
Što je potrebno od dokumenata, da li se mora polagati razlika ispita tj. da li se neki ispiti ne priznaju, cijena upisa, da li je bolje dolaziti samo na ispitne rokove ili se preseliti..
Hvala puno!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 srp 2012 10:49 
Početnik

pfo-student je napisao/la:
Bok!
Student sam pfo-integrirani diplomski studij, 4. godina i razmišljam o upisu na vaš fakultet. 4.g. sam i s 4 predmeta imam problem kako položiti:
trgovačko upravno pravo,
pravo društava,
međunarodno privatno pravo,
upravno pravo

Molio bih sve koji su negdje dalje studirali pa se prebacili na splitski pravni fakultet da mi kažu svoja iskustva...
Što je potrebno od dokumenata, da li se mora polagati razlika ispita tj. da li se neki ispiti ne priznaju, cijena upisa, da li je bolje dolaziti samo na ispitne rokove ili se preseliti..
Hvala puno!

Hm, za dokumente ti se više ne sjećam, ali slobodno pošalji mail u referadu ili ih nazovi - jako su susretljivi i pomoći će ti maksimalno, što je super.

Moraš položiti s 2.g metodologiju, statistiku i informatiku - ne znam kako je u OS koncipirano, ali sigurna sam da sam Split ima metodologiju. :/ A mislim da će ti se sve ostalo priznati. Pa sad, mislim da je čak bolje preseliti se u St čisto zato što puuuuno više informacija saznaš ovdje, ali sve ovisi o tebi kako ćeš i što ćeš. :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 kol 2012 22:10 
Početnik

Bok! Planiram se prebaciti iz Osijeka u ST. ako je to još moguče :) Ostao mi je Ustav, kpp,gp,mpp, društva i trgovačko ugovorno..pa me zanima kakvi su profesori iz tih predmeta?? Znam da se ne prolazi na lijepe oči nigdje,ali je činjenica da je mnogo ljudi s lakočom riješilo te ispite u relativno kratkom roku.. Hvala unaprijed na odgovoru! Koliko bi to potrajalo odprilike..ako učim naravno! :))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 kol 2012 19:58 
Forumaš

ivonna84 je napisao/la:
Bok! Planiram se prebaciti iz Osijeka u ST. ako je to još moguče :) Ostao mi je Ustav, kpp,gp,mpp, društva i trgovačko ugovorno..pa me zanima kakvi su profesori iz tih predmeta?? Znam da se ne prolazi na lijepe oči nigdje,ali je činjenica da je mnogo ljudi s lakočom riješilo te ispite u relativno kratkom roku.. Hvala unaprijed na odgovoru! Koliko bi to potrajalo odprilike..ako učim naravno! :))

Ne znam za tu činjenicu da je mnogo ljudi s lakoćom riješilo te ispite u relativno kratkom roku,zavisi šta podrazumijevaš pod mnogo ljudi,lakoća i relativno kratki rok.
Ja ću ti napisat koliko dugo sam ja spremala te ispite pa procjeni:
ustavno-misec dana,kpp-zavisi kod koga odgovaraš-misec-dva,društva i trgovačko-10 tak dana,mpp-misec ,a gp sam polagala neku godinu i po dana tako da ttu nisam objektivna.
Nemamo svi isti ritam ni kapacitet ali osim trgovačkog i društava,ne bih rekla da su ovo ispiti koji se polažu s lakoćom,neki zbog opširnosti gradiva a neki zbog dotičnog profesora.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 kol 2012 23:24 
Početnik

Hvala kolegice! Pa iskreno..kod nas se ljudi zezaju sa ustavom godinu dana,jer prof.ima svoje neke lude kriterije ocjenjivanja.. a društva i trgovačko da ne govorim..znaju studenti u Os. :) znači građansko da položim i da se prebacim..tako će to i biti. :))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 kol 2012 06:34 
Forumaš

Ne znam kakvo je građansko u Os kod nas je zeznuto dosta,to ti ne bi preporučila da polažeš u Splitu,što se ostalih tiče možeš malo tu vidit po forumu kakva su iskustva kolega pa procjeni .Sritno.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 kol 2012 20:07 
Početnik

molim vas da mi objasnite razliku izmedu splita i mostara.znan da dosta nasih profesora tamo predaje,pa me zanima koliko je to tamo lakse.jel se tamo dere samo po skriptama ili ubijaju ka i ode.kakvi su kriteriji.....itd.molim odgovor

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 kol 2012 12:32 
Početnik

Kod nas se građansko odgovara samo usmeno,za nas ne bolonjce...ali prof..traži detalje,,detalja iz svakog dijela i po principu znaš ne znaš...postavi pitanje i šuti,,,barem u mom slučaju..Hvala kolegice puno ste mi pomogli! A reci mi cijenu školarine? čula sam da je 7000kn ne znam je li to točno ili ne??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 kol 2012 13:11 
Forumaš

ivonna84 je napisao/la:
Kod nas se građansko odgovara samo usmeno,za nas ne bolonjce...ali prof..traži detalje,,detalja iz svakog dijela i po principu znaš ne znaš...postavi pitanje i šuti,,,barem u mom slučaju..Hvala kolegice puno ste mi pomogli! A reci mi cijenu školarine? čula sam da je 7000kn ne znam je li to točno ili ne??

Građansko je i kod nas usmeni ispit,postoje 2 profesora,Perkušić koji je ok(ne znam koliko traži ali svi bi tili kod njega pa pretpostavimo da je princip-naučiš i prođeš) i Kačer koji je već legenda našeg faksa..kod njega su pitanja ako umre krava čije je tele,tko je vlasnik pasa na mjesecu i slično..traži znanje,logičko zaključivanje i uz to ti triba jako puno sriće da te uhvati s tim svojim pitanjima ..problem je u njegovu načinu ispitivanja ,barem je tako velikoj većini studenata..imaš na forumu temu pa vidi..
školarina je 7350(350 je upisnina),plaća se odjednom,(ponavljanje je 1/2 tog iznosa,ako se šta nije minjalo ovisno jesi bolonjac ili nisi,tako bi tribalo bit).

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 kol 2012 22:11 
Početnik

Znači Perkušić je prof.koji je ok. a drugi vidim da je lud ko puška. :)) Bože Sačuvaj! ..Mene još zanima..upravno pravo i upravna znanost.. kako se to riješava,,teško ili? Hvala ti puno od srca! Sorry što sam ovako izravna imaš li možda facebook? :))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 kol 2012 11:19 
Forumaš

ivonna84 je napisao/la:
Znači Perkušić je prof.koji je ok. a drugi vidim da je lud ko puška. :)) Bože Sačuvaj! ..Mene još zanima..upravno pravo i upravna znanost.. kako se to riješava,,teško ili? Hvala ti puno od srca! Sorry što sam ovako izravna imaš li možda facebook? :))

Nema na čemu,imaš pp.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 kol 2012 14:28 
Aktivan

dragi kolege imam jednopitanje i hitno bi mi trebao vaš odgovor. izvanredni sam student u zagrebu,položila sam seminare i eng1 i eng2.prebacila bi se u split i naravno opet bila 1.god.pošto nisam u zgu nista dala. mogu li se u splitu upisat na redovne ako sam gori bila izvanredni.znam da do 30.9.moram dignit papire iz zga. hvala unaprijed :s

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 kol 2012 14:49 
Aktivan

ne vjerujem da možeš, al provjeri u referadi
mislim da za prebacivanje s izv na red treba neki određeni prosjek ili ispočetka s prijemnim, a nije slučaj ni jedno od toga

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 kol 2012 20:59 
Početnik

Pozdrav svima.. Planiram se prebacit iz Zagreba-redovno u Split-izvanredno. Naime, ne bih dolje živjela, nego samo išla na ispite... Budući da sam danas saznala za sve šta gubim ako postanem izvanredan student, zanima me ima li šanse biti redovni bez puno odlazaka na predavanja/seminare/vježbe? Koliko je to kod redovnih obavezno, izlaze li profesori u susret ili mi je izvanredno jedina opcija? Hvala na odgovoru..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2012 07:33 
Početnik

pozdrav, jos jedna koja se planira prebaciti:) pokusala sam nekoliko puta dobiti referadu i tajnistvo,ali nista, poslala sam mail na damir.ujevicATpravst.hr, ako ne odgovori stvarno se nadam da cu uspjeti dobiti nekoga u referadi...ili da saljem na neku drugu adresu? sad sam nasla na temi "referada" i tajnikATpravst.hr, poslat cu i tamo:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2012 14:23 
Forumaš

Referada radi od 9-12, možda zato ih nisi uspjela dobit. Utorkom i petkom rade popodne, ali nisam sigurat u točno koliko sati.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 ruj 2012 12:45 
Početnik

pozdrav svima! evo mene zanima jedna informacija glede prebacivanja na pravo u st; dal se mozes prebaciti ako izgubis u zg pravo studiranja! naime pao sam gp 2 osmi put evo danas! u referadi su mi rekli da moze, a tako mi je i g. Ujević( iz referade) rekao u mailu! no to je bilo u srpnju pa me zanima dali je sve ostalo tako!? unaprijed hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 ruj 2012 18:05 
Početnik

Pozdrav svima!
Vidim da se većinom ljudi prebacuju na 1. ili 2. godini pa molim neku dobru dušu ako zna da mi odgovori.. Planiram se prebaciti iz Zg u St. Imam uvjet za 4., ostao mi je GP2 (Vaš GP1) za položiti. S 4.god. sam odradila seminar u ljetnom semestru i sve vježbe. Zanima me sljedeće: koja ću godina biti u St? Postoji li neki seminar u zimskom semestru na koji se ne mora dolaziti?
Hvala!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 ruj 2012 19:00 
Početnik

pozdrav :)) studentica sam 4 godine u mostaru i zanima me dal postoji mogucnost prebacivanja u split na 5 godini ? ima tko da zna za nekog da je imao istu situaciju ? :7: :7:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 ruj 2012 21:47 
Početnik

pozdrav svima :cheers

vjerojatno se prebacujem iz Zagreba pa bi bila zahvalna ako bi mi netko mogao malo pripomoć oko toga kako, koja je procedura i tako to..
isto bi me zanimalo, ako ima netko u sličnoj situaciji, jel moguće kao izvanredna samo dolazit na ispite u Split ili je nužno da se selim??
unaprijed zahvaljujem! :grin:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 ruj 2012 13:42 
-Moderator-

Cersei Lannister je napisao/la:

vjerojatno se prebacujem iz Zagreba pa bi bila zahvalna ako bi mi netko mogao malo pripomoć oko toga kako, koja je procedura i tako to..
isto bi me zanimalo, ako ima netko u sličnoj situaciji, jel moguće kao izvanredna samo dolazit na ispite u Split ili je nužno da se selim??

Aaaaaa Cersei... :mrgreen:

Ako izgledaš ka Cersei, seliš se obavezno. :mig:

Ako ne, možeš dolaziti samo na ispite.

Inso, evo je Cersei, a ti ništa. :lol:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 ruj 2012 16:00 
Početnik

Grotius je napisao/la:

Aaaaaa Cersei... :mrgreen:

Ako izgledaš ka Cersei, seliš se obavezno. :mig:

Ako ne, možeš dolaziti samo na ispite.

Inso, evo je Cersei, a ti ništa. :lol:

HAHAHAHAHAHAHA....nažalost ne izgledam, al dobro, bar ne mijenjam mjesto stanovanja :D
hvala ti! :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 ruj 2012 16:51 
김정일

HAHAHAHAHAHAHA....nažalost ne izgledam,

:cry: :cry: :cry:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 ruj 2012 08:07 
Početnik

Planiram se ovaj mjesec prebaciti iz Zagreba u Split kao izvanredni student,ostala su mi 2 ispita sa 3 i cijela 4 god.Ako još ima neka cura koja planira u Split busom ili vlakom naka mi se javi na mail:snjezana78@net.hr

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ruj 2012 09:48 
Početnik

evo ja sam upravo zvala tetu u splitskoj referadi i rekla mi je slijedeće. (ja sam izvanredni u zg-u, apsolvent po starom programu, s 5 ispita do kraja)

mogu se prebacit u split, i dalje ostajem na starom programu.zasad je kod njih rok za nas stare 30.09.2013.dakle poslije tog datuma bi nas prebacili na bolonju.rekla je da se taj datum još možda i produži :grin:
s obzirom da sam izvanredni, ne moram dolazit na predavanja, nemam nikakve seminare, dakle moram se samo pojavit na ispitu.
što se tiče razlike u ispitima, rekla mi je da postoji razlika u informatici (to baš nisam sto posto skužila) i izbornim predmetima pa bi tu razliku morala položiti.moji izborni iz zagreba mi se ne bi priznali jer ih oni u splitu nemaju. :?

što se tiče papira, dođem na jedan dan u split i mogu to sve riješiti.
iz zagreba trebam donijeti ispisnicu (dobijem je na faksu, kod relkovića za 5 minuta-tako mi rekla žena sam pfzg na telefonu) s tim da za ispis iz zg-a trebam platiti 150 kn,donijeti svjedodžbu srednje škole, molbu koja se isprinta sa stranica faksa i naravno indeks.

u split trebam donijeti: ispisnicu-da, prvo se fino ispišete iz zg(pitam ja ženu u splitu-a šta ak me ne primite-veli ona da se to ne događa) ,domovnicu, rodni list, potvrdu o prebivalištu, završnu svjedodžbu srednje škole i svjedodžbe onih razreda gdje se vidi da sam imala latinski.
zahtjev za prebacivanje, 2 slike, 7400 kn uplatiti :sok: he????? :thumbsdown pa dosad sam plaćala 3600 kn.

i još putovanje do splita :(

sve u svemu, čini se izvedivo....sad još samo da donesem konačnu odluku dal idem ili ne

jel vi idete?ima nas više? :mig:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 525 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: