Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 27 tra 2026 11:20.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 811 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 05 lis 2011 17:48 
Početnik

p!ink je napisao/la:
ninaiprija je napisao/la:
Pozdrav!
Trebala bih upisati 2.godinu,pa imam nekoliko pitanja.
1. Koliko bodova treba ostvariti da bi se upisala parcijala?
2. Rečeno mi je da je uvjet 4 predmeta(koliko ja znam to podrazumijeva da se upišu 2 predmeta koja su ostala s prve s cijelom drugom),a pročitala sam da koliko predmeta nam ostane s prve toliko manje predmeta upisujemo s druge. Uglavnom koji klinac je s tim uvjetom?
3. Općenito mi objasnite termine ponavljač,parcijala,uvjet i bodove potrebne za svaki od tih?

1.pravo st ne priznaje parcijalu, sve ispod 42 je pad godine.
2.uvjet je 4 predmeta + dva seminara, tj 42 boda. upisivaš dva predmeta koja su ti ostala i 4 predmeta iz 2.godine, ne možeš cilu drugu upisat.
3.imaš to sve po forumu sto puta objašnjeno, malo se potrudi scrollat i pogledat druge teme, nije to tako teško

A onda mi molim te pojasni,kad sve znaš,kojom logikom se ostvare 42 boda?? (ispiti po 8 bodova:4*8=32 i seminari po 6 bodova:2*6=12,ako me matematika još dobro služi)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 lis 2011 18:18 
Forumaš

p!ink je napisao/la:
Pozdrav!
2. Rečeno mi je da je uvjet 4 predmeta(koliko ja znam to podrazumijeva da se upišu 2 predmeta koja su ostala s prve s cijelom drugom),a pročitala sam da koliko predmeta nam ostane s prve toliko manje predmeta upisujemo s druge. Uglavnom koji klinac je s tim uvjetom?
3. Općenito mi objasnite termine ponavljač,parcijala,uvjet i bodove potrebne za svaki od tih?

2.uvjet je 4 predmeta + dva seminara, tj 42 boda. upisivaš dva predmeta koja su ti ostala i 4 predmeta iz 2.godine, ne možeš cilu drugu upisat.
3.imaš to sve po forumu sto puta objašnjeno, malo se potrudi scrollat i pogledat druge teme, nije to tako teško

može se na višoj godini.isto tako što postoji tamo lista koliko ćeš platit kad imaš 50,51,52,53....60 bodova..

A onda mi molim te pojasni,kad sve znaš,kojom logikom se ostvare 42 boda?? (ispiti po 8 bodova:4*8=32 i seminari po 6 bodova:2*6=12,ako me matematika još dobro služi)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 lis 2011 18:41 
Aktivan

jel ovo shema sa 42 boda vrijedi i za "prve" bolonjce?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 lis 2011 19:23 
Sega mega kul forumaš

p!ink je napisao/la:
Pozdrav!

nemos nikako ostvarit 42, ali mozes 44 sa 4 predmeta i 2 seminara ,. ta brojka 42 je samo granica,koju ces ili dostic ili neces,.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 lis 2011 03:14 
Sega mega kul forumaš bez života

jel treba u index upisivati ponovo nepoložene predmete,na nove stranice? :D
i jel parcijala pola od 7350?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 lis 2011 06:32 
Aktivan

studentica000 je napisao/la:
jel treba u index upisivati ponovo nepoložene predmete,na nove stranice? :D
i jel parcijala pola od 7350?

i mene to ista zanima,dali dva kad prenesem ponovno pišem u indeks ili oni ostaju kako jesu već upisani......i još nešto? Koje predmete sa druge predlažete da upišem a imam 44 boda

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 lis 2011 09:04 
Sega mega kul forumaš

upisujete opet ono sta niste polozili , a placa se pola od 7000 tj 3500 + 350 kn upisnine ( to placa svatko )

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 lis 2011 09:09 
-Admin-

Ponovno ih prepisujete na stranicu sa novim ispitima koje upisujete.

Koje ces upisati je sasvim individualna stvar, al nemas sta puno faliti, svaki te ionako ceka kad tad. Eventualno ako prebacivas neki tezi sa prve, izbjegnes neki tezi sa druge, iako ti je najbitnije popuniti 60 bodova.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 lis 2011 12:16 
Aktivan

Josephine je napisao/la:
Ponovno ih prepisujete na stranicu sa novim ispitima koje upisujete.

Koje ces upisati je sasvim individualna stvar, al nemas sta puno faliti, svaki te ionako ceka kad tad. Eventualno ako prebacivas neki tezi sa prve, izbjegnes neki tezi sa druge, iako ti je najbitnije popuniti 60 bodova.

Hvala ti puno,hvaaala !! Dali treba u 44 boda i ukljućiti dva seminara sa druge godine ?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 lis 2011 12:26 

Seminari se broje.

Meni je ostao i jedan seminar sa druge,jel to ništa ne mjenja na stvari?upisujem 3 seminara i predmeta po bodovima za sljedeću god.?jel se se imati manje bodova od 60?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 lis 2011 12:54 
-Admin-

Moze, al po mome misljenju namistanje bodova treba biti vaznije od zaobilazenja tezih ispita ili slicnih kalkulacija, mislim zasto biste izgubili iti jedan bod, vas je i sami ste ga osvojili.

Primjer: upisete 30 bodova sa druge godine i 27 sa trece (a mogli ste 30), sveukupno je to 57 bodova. Ocistite drugu i ispolazete sve sa trece, sa cetvrte mozete upisati samo 27 boda, a mogli ste 30.
Plus za petu je sada uvjet samo 30 bodova.
Moj vam je savjet da iskoristite svaki svoj bod kako god znate.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 lis 2011 20:36 

Hvala.
i samo još nešto, jel pametnije bodove iskoristiti za predmete ili za seminare?
npr.ja mislim da ću imati 36 bodova u drugoj, i sad jel pametnije upisati 3 predmeta po 8 bodova,ili 2 predmeta po 8 bodova i i 2 seminara.
Jer ne znam kolika mi je vjerovatnost da položim to sve,s obzirom da od problematičnijih predmeta prebacujem samo g1.
:?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2011 10:58 
Aktivan

upisujem rim četvrti put (prvi put ponavljam drugu godinu što je znači redovno). jel upisujem zbog rima redovno il vanredno? :wtf

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2011 11:21 
Početnik

na drugoj sam godini s tim da mi je ostao 1 predmet s prve godine, ako sad ponavljam 2 godinu znaci da bi taj predmet upisivala po treci put, da li je to moguce ako sam redovan student???

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2011 11:22 
Aktivan

da, upisuješ treći put i ostaješ redovni student :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2011 11:37 
Početnik

ako sam redovan student bez placanja da li placam ponavljanje godine?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2011 11:51 
Aktivan

ne, možeš jednom ponavljat godinu i ostat bez plaćanja :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2011 11:58 
Početnik

:celebrate danas je moj dan ;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2011 13:24 
Forumaš

astra90 je napisao/la:
:celebrate danas je moj dan ;)

ovisi kad si upisala, ako si po novom režimu, onda moraš plaćat ponavljanje godine, a ako si za upis na faks tribala polagat razredbeni ispit (dakle, ako si po starom sistemu) onda ne placas

I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air. They fly so high. They reach the sky. And like my dreams. They fade and die. Fortunes allways hiding. Oh, I've looked everywhere. I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air.
UNITED!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2011 14:30 
Forumaš

prosle godine san upisala 3.godinu prvi put i to po starin bodovima, ove godine cu je morat ponavljat...jel onda ove godine upisujen predmete po novin bodovima ili?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2011 16:42 
Početnik

2009. sam upisao prvu godinu bez placanja(polagao prijemni ispit) i ostala mi je soc i tpd, prosle sam godine ponovno upisao ta 2 predmeta i sve sa druge osim g1 i kp. Soc i tpd nisam polozio i sada kada odem na upis po treci put upisujem ta dva predmeta, da li ostajem redovan student ili me prebacuju na izvanredno i u tom slucaju koliku bih skolarinu trebao platiti?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2011 19:40 
Aktivan

a trebao bi ostati redovni, za svaki slučaj provjeri u referadi :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2011 20:44 
Početnik

da te pitan jel zna ko??ja sad ponavljan prvu godinu..bila mi je ostala teorija,rim i hpp, tako da san upisala nesto s druge ..sad san rijesila samo hpp..osta mi je rim i teorija,,jel sad upisivan drugu jer dva prenosin predmeta..
jese moze izgubit pravo skolovanja??molin da neko odg..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2011 21:02 
Aktivan

Matea Simicic je napisao/la:
da te pitan jel zna ko??ja sad ponavljan prvu godinu..bila mi je ostala teorija,rim i hpp, tako da san upisala nesto s druge ..sad san rijesila samo hpp..osta mi je rim i teorija,,jel sad upisivan drugu jer dva prenosin predmeta..
jese moze izgubit pravo skolovanja??molin da neko odg..

S prve godine si skupila 44 boda, ja mislim da ćeš se vodit ka student druge godine, ali je nećeš upisati cilu nego 44 boda (jer si toliko očistila s prve).

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2011 21:10 
Aktivan

prebjeg sam iz zg i upisala ponovno trecu s tim da imam gp1 i statistiku kao razliku s druge, a s trece gp2, mjp, kpp, uz i gpp, sveukupno 56 bodova. platila sam punu cijenu, 7000 + 350 upisnina, pa jel postoje sansa da mi vrate nesto love kad nisam upisala svih 60 bodova? (trebala sam jos osnove europskog 2, al onda bi imala 62 boda, pa su mi u referadi rekli da cu to upisat kad budem cetvrtu upisivala)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2011 22:29 
Forumaš

osnove europskog su 4 boda, ako imas 56 onda bi to bilo tocno 60. I nema nikakve sanse da ti vrate lovu

I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air. They fly so high. They reach the sky. And like my dreams. They fade and die. Fortunes allways hiding. Oh, I've looked everywhere. I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air.
UNITED!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2011 10:10 

Vjerovatno su je upisali po novim bodovima, po njima su 2 eur. 6 bodova.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2011 12:09 
Početnik

da lei netko zna ako si prosle godine upisao seminar iz obiteljskog i nisi ga rijesio, da li se ove godine moze promijeniti i upisati seminar npr iz financija ?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2011 14:02 
Aktivan

ineess je napisao/la:
Vjerovatno su je upisali po novim bodovima, po njima su 2 eur. 6 bodova.

hvala na odgovoru!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2011 15:58 
Aktivan

ja sad stvarno više ništa ne kužim :wh
upravo sam čula da se 5-a može upisati bez obzira koliko ti je s 4-e ostalo ( neznam čega, bodova il ispita ).
jer misla sam da trebam upisat pad 4-e ( ostao mi 1 s treće ), a ako postoji mogućnost, naravno da bi upisala još i te izborne.
neznam ni koliko se plaća ni u jednom ni u drugom slučaju, jer je lani samo 4-a bila manje, prve 3 su bile 7000kn.
neznam zašto je problem staviti na stranicu faxa koliko se što plaća, kad se već ne javljaju u referadi, pa nisu svi iz st-a!! :rambo

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2011 17:08 
Početnik

evo ovako,zanima me jedna stvar. Na drugoj sam godini (izvanredni student),ali još nisam položila teoriju,pa me zanima da li gubim pravo školovanja ili upisujem ponavljanje 2. Eto ako netko nešto zna neka odgovori :please:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2011 17:11 
Sega mega kul forumaš

marilyn13 je napisao/la:
evo ovako,zanima me jedna stvar. Na drugoj sam godini (izvanredni student),ali još nisam položila teoriju,pa me zanima da li gubim pravo školovanja ili upisujem ponavljanje 2. Eto ako netko nešto zna neka odgovori :please:

izvanredni studenti ..dok placas studiras!! :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2011 17:54 
Početnik

maritim je napisao/la:
marilyn13 je napisao/la:

izvanredni studenti ..dok placas studiras!! :mrgreen:

ok,hvala.. A znas li mozda koliko placam u ovom slucaju?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lis 2011 16:09 
Početnik

OVAKO:

Mi koji smo upisani na fax recimo 2005/2006...

a sada smo ---izvanredni

te sada želimo upisati dio predemta s 2. godine i dio predmeta s 3 godine...

kako se kombiniraju bodovi?
----------------------------------

*Važi li za nas ovaj novi sustav bodovanja gdje su bodovi 'uglavnom 8 po predemtu' + seminari;
ili
važi stari sustav s kojim smo započeli studij, kao što se navodi ovdje:
viewtopic.php?f=22&t=2192

*Ukoliko se odnosi novi sustav, je li bodovnik sa službene stranice Pravnog fakulteta u Splitu VAŽEĆI?...
i jel se u tom slučaju podrazumjeva biranje i seminara za nas izvanredne studente?

(*) Koliko bodova treba za postići parcijalu po novom bodovanju?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lis 2011 17:58 
Aktivan

mene zanima ako sam položila 34 boda sa druge godine, dakle mogu upisat 34 boda sa treće godine i ponovno upisivam ovih 26 sa druge! e sad jel ja mogu upisat koje god ja hoće ispite sa treće godine, tj. jel bitno samo da njihov zbroj iznosi 34 boda?? ili kako! hvala.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lis 2011 18:09 
Početnik

msm91 je napisao/la:
mene zanima ako sam položila 34 boda sa druge godine, dakle mogu upisat 34 boda sa treće godine i ponovno upisivam ovih 26 sa druge! e sad jel ja mogu upisat koje god ja hoće ispite sa treće godine, tj. jel bitno samo da njihov zbroj iznosi 34 boda?? ili kako! hvala.

prvo na papir stavi predmete sa druge koje ponovo upisuješ, tek onda dodaji ove nove sa treće a da ne pređe 60 bodova ukupno.
od treće upisuješ koje hoćeš predmete, ali da ne pređe ukupno 60 bodova. (može manje koji bod)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 10:28 
Aktivan

Inferno je napisao/la:
OVAKO:

Mi koji smo upisani na fax recimo 2005/2006...

a sada smo ---izvanredni

te sada želimo upisati dio predemta s 2. godine i dio predmeta s 3 godine...

kako se kombiniraju bodovi?
----------------------------------

*Važi li za nas ovaj novi sustav bodovanja gdje su bodovi 'uglavnom 8 po predemtu' + seminari;
ili
važi stari sustav s kojim smo započeli studij, kao što se navodi ovdje:
viewtopic.php?f=22&t=2192

*Ukoliko se odnosi novi sustav, je li bodovnik sa službene stranice Pravnog fakulteta u Splitu VAŽEĆI?...
i jel se u tom slučaju podrazumjeva biranje i seminara za nas izvanredne studente?

(*) Koliko bodova treba za postići parcijalu po novom bodovanju?

u sl. smo situaciji
bila sam do referade kaže mi tip da sam po starom bodovanju i da sam min 30 bod možeš upisat 3. god (ne cijelu nego koliko ti fali do 60 bod)
ali...nisu mi jasne neke stvari
ok, znači 2. god upisujem bodove po starom ali 3. god hmmm
ako 3. god računam po starom... moram nać nekako koliko su iznosili stari bodovi jer toga nema na stranici faxa niti je objavljeno na oglasnoj ploči
ako 3. god računam po novom bodovanju fali mi 4 boda od seminara kojeg nemam kao izvanredni

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 14:56 
Početnik

Možete li mi pls reć do kad su upisi jel može idući tjedan
trebam ponavljat 3 god, kakvi su sad novi bodovi

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 15:00 
Početnik

Molim vas
Nije mi baš najjasnije sve oko upisa u višu godinu, da bi upisala 4. trebala bi upisati najviše 42 boda.
Ali problem je slijedeći:iz 3. godine su mi ostali Upravna znanost i oba europska koja su kada sam upisavala 3. godinu nosili Uz 7 bodova, a oba europska 8. Dakle 15 bodova i oko upisa ne bi bilo problema.
Ali sada vidim da po novom Uz nosi 8 bodova a oba europska 12, znači prenosim 20 bodova a iz 4. godine bih mogla upisati 40..?
Izvanredni sam student i radim izvan Splita, a na telefone u referadi baš se i ne javljaju ovih dana.. Ima li itko neko rješenje ili prijedlog kako i šta da napravim.. Ili ako sam nešto krivo shvatila oko upisa molim vas pojašnjenje :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 17:03 
Sega mega kul forumaš

miki-coco-tebi je napisao/la:
Možete li mi pls reć do kad su upisi jel može idući tjedan
trebam ponavljat 3 god, kakvi su sad novi bodovi

upisat se mozes kad oces,do kraja miseca...ne tresi se.
sta se tice novih bodova tribala bi njih u referadi pitat dal se vodis po novim bodovima jer koliko san imala cut ako si da neki predmet s trece ne ides po novin bodovima( a i ovisi kad si upisan na faks).
tako da prvo odi vidit jel ides po novin bodovima ,a ako ides nove bodove ces nac po semestrima na sluzbenim stranicama fakulteta.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 811 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: