Antonela11 je napisao/la:
Diplomirala sam prije 4 godine više i odlučila upisati visoku. Toliko malo priznaju da je tužno. Priznaju djelomično ustavno pravo a kad dođeš kod profesora to ne prolazi nego moraš sve nanovo polagati. Meni se je to dogodilo i s stat.inf. i metodologijom. Imam rješenje gdje mi piše da će mi cijeli ispit biti priznat nakon što položim metodologiju međutim na ispitu nije bilo tako nego sam morala polagati i pravnu inf.,.......
znas u cemu je stvar, na upravnome pravu se uci skoro sve kao i na pravnome studiju ali se ne ulazi u dubinu materije. Nije da recimo radite samo opci dio gradanskoga prava nego ga odradite cijeloga ali ne ulazite toliko u bit problema kod pojedinih instituta. To je za upravnoga pravnika sasvim dovoljno jer ce on i onako preuzeti odredene upravne poslove na kojima ce ta opca znanja koja je stekao na studiju koristiti da bi se specjalizirao za odredene poslove. Medutim, ako se zelis prebacivati nastaje ociti problem, nema nekog dijela gradiva kojeg si odradila na razini pravnoga studija tako da ti se ne moze priznati ispit djelomicno, a ne moze se priznati ni cjeli jer ipak ga nisi polozila na razini koja se zahtjeva za mag.jur. Tako te se dovodi u situaciju da na jednoj strani nije pravedno da si ti ucila za odredene ispite i da ti se taj rad ne priznaje ali isto tako ne bi bilo ni pravedno da ti se priznaje ispit jer bi to omalovazavalo rad onih koji su ga na pravnom studiju polagali i morali ga nauciti na jednoj visoj razini. Kompromisnog rjesenja nema jer bi opcije da
1)polazes samo detalje gradiva a ne ono opcenito sta si vec polagala ili
2) da polazes samo dio gradiva bez obzira sto si polozila vec cjelo gradivo uz nesto drugacije kriterije
bile same po sebi kontradiktorne.
Ostaje ti zapravo jedino opcija da cekas hoce li se uvest jos ove 2 godine diplomskog za upravno pravo i ako ti one po mom misljenju nece bit neka korist (opet ne smis zastupat stranke,postat odvjetnik,sudac ili javni biljeznik itd.)