Spin je napisao/la:
Povijest gradanskopravnih ugovora,prof.Sarac;jako ugodan predmet,uci se iz knjige Rimskog,profesorica ne tlaci nimalo.
Metafora je napisao/la:
Spin je napisao/la:
Povijest gradanskopravnih ugovora,prof.Sarac;jako ugodan predmet,uci se iz knjige Rimskog,profesorica ne tlaci nimalo.
Mene je baš zagnjavila.

Možda ju pere PMS ili valunzi ??? Ne znam, nije mi baš sjela sa onom spikom: "Kolegice, to mi morate znati...i ovo mi morate znati, a i ovo mi morate znati.... Pa položila sam Rimsko...

ne vidim svrhu u učenju istog predmeta dva puta.
Pitala me je kontrakte,vrste, da li su svi pravni poslovi kontrakti, koja svojstva moraju imati pravni poslovi da bi bili kontrakti, koji još kontrakti postoje, a da nemaju ta svojstva, vrste konsenzualnih kontrakta, što je evikcija, koje su prodavateljeve obveze za prodavanu stvar, koje su mane stvari.....
inter_vivos_ac_m_c je napisao/la:
za izborni u prof.dr.sc.....sarac :povijest GP ugovora u evropskom kontinentalnom pravu(ak vam stane na prijavnicu)dakle radi se o krizancu rimskog(ius obligationis) i GP (ugovorni dio)
ispit je full-scale tj nije "lako cemo"...
ergo, in concreto ad examinendi:
1.nabrojite vrste kontrakta(verbalis/literalis/realis/consensualis+ inominata ; + pacta...)
za svaku skupinu navedite primjere te onda o jednom vrlo, vrlo in concerto ac in vivo...
naravno, predhodna pitanja a la historijski kontekst i potonja o povezivanju/slicnostima sa pozitivnim pravom...
aut caesar-aut nihil!
SALVE