Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 27 tra 2026 14:14.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

PAŽNJA PAŽNJA!
Sve teme o upisima,studomatima,bodovima,prebacivanjima,molbama i slično su radi bolje preglednosti prebačene u novi podforum Papirologija

Započni novu temu Odgovori  [ 397 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 20 lis 2008 18:09 
Aktivan

ok,reci mi amabilis hoces li ti onda kupit sve kopije dole,,i jel samo to sta si napisala sta trebamo imat od knjiga plus zakoni... jeli možda znaš koliko šta košta ako bi kupovala originale..ako ti nije problem napisat..čisto da usporedim
p.s.- di mogu nabavit te zakone (vanredno sam pa sam skroz neinformirana o svemu)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lis 2008 18:28 
김정일

ivy je napisao/la:
p.s.- di mogu nabavit te zakone (vanredno sam pa sam skroz neinformirana o svemu)

ovdje:

http://www.nasciturus.com/najnovije/obj ... akoni.html

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lis 2008 12:14 
Veteran

ivy je napisao/la:
ok,reci mi amabilis hoces li ti onda kupit sve kopije dole,,i jel samo to sta si napisala sta trebamo imat od knjiga plus zakoni... jeli možda znaš koliko šta košta ako bi kupovala originale..ako ti nije problem napisat..čisto da usporedim

ne znan,mislila sam većinu toga kupit preko puta..al inso mi je rekao za dobru kopirnicu kod koje mogu jeftinije proć(npr ako mi je inso dobro rekao mogu građansko iskopirati za 80 umisto da kupim kopirano za 120kn..) tako da ću i tamo vidit što mogu napravit..a cijene originalne baš i ne znan..samo sam čula da je ljude sve knjige iz kaznenog došlo oko 550 kn,ustavno 250..ne znan za ove ostale.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lis 2008 21:14 
김정일

ivy je napisao/la:
znaci ovi zakoni s nasciturusa su dovoljni i ne treba mi vise nista od zakona?? jer ljudi spominju neke knjižice...kopije razne...

Ništa više je jako relativan pojam. Tamo je sakupljena velika većina zakona koji trebaju studentima. Naravno, moguce je da su u zadnjih par mjeseci neki od tih zakona novelirani. Pa tada treba tražiti noviju verziju zakona.

Što se tiče "knjižica" , ukoliko imate viška para i fali vam stvari za popunit komodu,zašto ne
http://www.novi-informator.net/?p=izdanja/izdanje&c=53

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 stu 2008 21:51 
ona koja piše sa WC-a

POMOĆ please....od onih koji su položili ili kazneno ili financije...iman još misec dana do rokova i neman baš vrimena jer ujedno i radin,i ne živin u st-u....s druge su mi ostali KP,FINANCIJE I USTAV....počela san spremat kp,al me strah da neću stići,pa san počela radit opći dio po skripti od 168 str sa pravokutnika,i stvarno je dobra i ja ju nadopunjujem sa knjigoma ali me ipak trta da ne stignem do roka u 12-om mjesecu,opć i još posebni dio...a opet financije imaju manje literature,al je prezamorna(već san jednom probala,pa me nakon 10 dana uvatila muka od učenja)...i šta da sad radin....???šta mi je vjerojatnije da ću prije naučit,ako izdvojim 3 ure efektivnog učenja dnevno....uhhhhhhh,

...E da,ustav san trenutno isključila iz opcije,jer ne znan nikog ko će mi trenutno objasnit akte...!

...znam da me čekaju i jedan i drugi ispit,al svaki savjet je dobrodošao...thanks

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 sij 2009 17:45 
Aktivan

hm..okej...imam pitanje...zapravo treban savjet...
jel moguće položit zaostatke s prve godine, pa financije, eng, obiteljsko i statistiku položit u 9om misecu?
naime, nisam položila rim i teoriju još..a sad mi je prilika u 2om to riješit ako ne želim čekat 9i za polaganje 2. god...pa me zanima...u najgorem slučaju, jel moguće?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 sij 2009 17:59 
Aktivan

Inso je napisao/la:
sinjanka je napisao/la:
hm..okej...imam pitanje...zapravo treban savjet...
jel moguće položit zaostatke s prve godine, pa financije, eng, obiteljsko i statistiku položit u 9om misecu?
naime, nisam položila rim i teoriju još..a sad mi je prilika u 2om to riješit ako ne želim čekat 9i za polaganje 2. god...pa me zanima...u najgorem slučaju, jel moguće?

Može se... Treba se malo potrudit ali može se to riješit :mig:

ok...a sad me zanima, kod koga je teoriju najbolje izać?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 sij 2009 09:17 
Veteran

angry candy je napisao/la:
Mislim da svatko ima različite dojmove o profesorima, ali kad sam ja polagala, svi su se nadali da će ih ispitivati profesorica Harašić.

iako nisam bila kod nje,slažem se. :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2009 16:08 
Početnik

ja sam čula da je za upisat za parcijalno triba 30 ects bodova...pa sad ka da triba etcs 50bodova...pa sad ni ja više neznam.....ako neko zna nek napiše!!!...hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2009 17:17 
No life

sve ti je vec objasnjeno x puta. Mozes pogledat u vodicu za brucose, tamo je sve detaljno napisano.
Ukratko, ne mozes ni jedan ispit sa vise polagat dok ne polozis sve sa nize godine. Sve drugo je cista formalnost i ne bi se time trebala previse zamarat

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 srp 2009 17:07 
Aktivan

eo mene opet...sadm mi treba neko objasnit...upala sam na faks uz potporu ministarstva. i nisam dala rim i teroiju.dakle ponavljam evo sad 1 god...i sada ako ne uspijem dat kroz ovaj rok, jel gubim pravo studiranja?? il postoji neka nada da ostanem redovan student?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 srp 2009 17:44 
No life

sinjanka je napisao/la:
eo mene opet...sadm mi treba neko objasnit...upala sam na faks uz potporu ministarstva. i nisam dala rim i teroiju.dakle ponavljam evo sad 1 god...i sada ako ne uspijem dat kroz ovaj rok, jel gubim pravo studiranja?? il postoji neka nada da ostanem redovan student?

imas pravo dat i u 9 odnosno 10 mjesecu(ako u njemu bude dekanski rok)
ako i ne das to dvoje, vodis se jos jednu godinu bez placanja a tek onda prelazis na placanje...
bar ja tako mislim, ali nisam bio osobno u situaciji pa bolje da jos netko potvrdi

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 srp 2009 11:13 
No life

plavuša s harvarda je napisao/la:
JE LI MI IMAMO KAKVE PREDMETE ŠTO SU UVJET NA 2.GOD?

Svi predmeti su uvjet, jer ako ne polozis sve ne mozes izac nista sa vise godine.
Jedino recimo statistiku mozes kolokvirat bez rjesenje 1., financije i kazneno smjes izac na testove ali ti se nista ne prizna ako ne das sve sa prve do 1.2.
Na trecoj godini sam cuo da se G2 i MJP moze izac na predroku bez polozene predhodne ali za G2 treba polozeno G1, a za oba ti trebaju redoviti dolasci na predavanja/vjezbe

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 srp 2009 15:31 
김정일

kike je napisao/la:
moram spremit bar 1 "veliki" za 9 mj. za parc

enivej

g1 ili ust ili kaz

šta kažete, koja se 2 isplate učit sad za 9 mj.?

eci peci pec :ROFL

Ustav ...
bez konkurencije izmedu ovih tri

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 srp 2009 15:36 
Sega mega kul forumaš bez života

Ustav kao broj 1, definitivno.

A između KP i GP, hm...
Da ispit drži profesorica, savjetovala bi ti KP, ovako ne znam.

Jesi išla na vježbe iz GP, znaš li kako profesor ispituje?

jes, kužim cake i to, ali čula sam da mu prolaznost nije bajna u 9 mj

a kp, ako dobro rješiš test ni nema usmenog
da, ugl dvojba je gp ili kp

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 srp 2009 15:52 

Uf, ne znam...

Ja bi spremala ono u što sam upućenija.

ah kod kačera uvijek možeš ostat paf koliko si zapravo neupućen u njegov evil mind :cerek:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 srp 2009 17:34 
No life

ja sam za KP. G1 se za klase lakse prolazi između 1.10 i 1.6. nego između 16.6 - 30.9.
Kazneno je lakse sam sebe procjenit:
znas- znas, neznas- neces proc
Građansko moze svega bit. I ako, zasto ne izac svo troje a eto ucit samo dvoje. Prolaznost na G1 je oko 1.5% u jesen. Tako da je prakticki svejedno hoces li ga naucit ili ne.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 srp 2009 20:35 
김정일

kike je napisao/la:
Ustav kao broj 1, definitivno.

A između KP i GP, hm...
Da ispit drži profesorica, savjetovala bi ti KP, ovako ne znam.

Jesi išla na vježbe iz GP, znaš li kako profesor ispituje?

jes, kužim cake i to, ali čula sam da mu prolaznost nije bajna u 9 mj

a kp, ako dobro rješiš test ni nema usmenog
da, ugl dvojba je gp ili kp

NE znam koliko se toga promjenilo otkad sam ja otišao,al znam da je dosta mojih kolega uredno riješavalo ustav u devetom mjesecu.
Mislim da je za deveti mjesec moguće spremiti i ustav i KP.
To bi doduše zahtjevalo neimanje društvenog života preko ljeta, al može se

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 kol 2009 11:31 
Početnik

Može li netko reći kako je ovaj rok podijeljen? Je li 14. i 15. prvi dio roka, ili je drugi?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ruj 2009 11:42 
Početnik

14. i 15. su još uvik prvi dio roka

slika

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 ruj 2009 19:55 
No life

pokacha je napisao/la:
14. i 15. su još uvik prvi dio roka

slika

Šinkovic je rekao da je njemu 17 jos prvi dio roka. Nemam pojma ni kako ni zasto ...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 ruj 2009 00:07 
Početnik

Pozdrav!Redovni sam student,sada u 10.mj. trebala bih upisati 2.godinu.Međutim,s prve godine nisam položila teoriju prava i države ni sociologiju.Što mi savjetujete,koje predmete da upišem sa 2.godine uz teoriju i sociologiju?Ono što me posebno zanima me je kada najranije na 2.godini mogu polagati teoriju i sociologiju (REDOVNI sam student)???Ako sam bila seminarist na 1.godini iz teorije imam li kakve obveze u vezi toga na 2.godini?Stvarno molim nekog tko zna da mi odgovori,cila sam u panici!!!Hvala vam puno,dobri ljudi!Pozz :please:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 ruj 2009 10:14 
Veteran

Samo bez panike..hm..dakle,fali ti 22 boda,dakle upisuješ 38 bodova..preporučam obiteljsko,engleski,informatiku,financije..ustavno ne bi bilo pametno jer zahtjeva dosta predznanja iz teorije a koliko vidim to tek trebaš položiti.sad,kazneno ili građansko.mislin da bi bilo najpametnije građansko jer se veže uz rim,a to si položila.a opet,to je težak predmet..dakle,jedan od ta dva.to bi bilo ukupno 34 boda.eto..a teoriju ili sociologiju(ili oboje) možeš izaći već u 12.misecu..to što se tiče kolkvija ne znan jer nisam bila seminarist ni iz jednog od navedenih predmeta..ili nemoj upisivati obiteljsko a uzmi dva velika predmeta,građansko i kazneno.to bi bilo točno 38 bodova

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 ruj 2009 18:49 
Početnik

Hvala puno na odgovoru!Pozzz

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 ruj 2009 09:26 
Početnik

Kad počinju predavanja?! Ne mogu naći nigdje na stranici faksa?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 ruj 2009 22:10 
Aktivan

studentica prava je napisao/la:
Pozdrav!Redovni sam student,sada u 10.mj. trebala bih upisati 2.godinu.Međutim,s prve godine nisam položila teoriju prava i države ni sociologiju.Što mi savjetujete,koje predmete da upišem sa 2.godine uz teoriju i sociologiju?Ono što me posebno zanima me je kada najranije na 2.godini mogu polagati teoriju i sociologiju (REDOVNI sam student)???Ako sam bila seminarist na 1.godini iz teorije imam li kakve obveze u vezi toga na 2.godini?Stvarno molim nekog tko zna da mi odgovori,cila sam u panici!!!Hvala vam puno,dobri ljudi!Pozz :please:
po meni najbolja opcija ti je upisat "teže" predmete-npr. g1 i ustavno ili g1 i kazneno i ostalo eng.,inf.,zatim u 12. i najkasnije 2. dat ostatke s 1.,a s 2. obavezno na predavanja i vježbe...naravno uvijek postoji i linija manjeg otpora,ali ako imaš volje za učit-biraj teže-one s više bodova

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2009 10:27 
Aktivan

vjerojatno ću upisat drugu samo s 31 bodom..šta mi preporučate da uzmen?ako dan sve u drugi misec s prve jel mogu na kolokvije?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2009 19:00 
Aktivan

ponavljam prvu godinu.i sad sam samo rim usplila položit...i zanima me jel mogu sad upisat drugu godinu kao redoviti student ili moram prić na vanredno? neki mi kažu da imam bodove da upišem drugu sad kad sam rim položila ali neki i da moram na vanredno jer bi teoriju kao upisivala treći put? pa ko netko nešto zna, molim vas javite...
i hvala unaprijed

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2009 19:14 

Nema veze, sada si ostvarila uvjet i upisujes drugu godinu i taj predmet(rim ili teoriju)...osstaješ redovan i to je to :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 ruj 2009 14:03 
Aktivan

ineess je napisao/la:
Nema veze, sada si ostvarila uvjet i upisujes drugu godinu i taj predmet(rim ili teoriju)...osstaješ redovan i to je to :mrgreen:

hvala :happpppppy :happpppppy :cerek:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2009 19:11 
Početnik

I ja imam istu situaciju. Riješio sam rim, znači ostaje mi teorija. Je li sigurno da je mogu upisat treći put i slijedeću godinu nastavit kao redovni.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2009 20:43 
-Admin-

ivan87 je napisao/la:
I ja imam istu situaciju. Riješio sam rim, znači ostaje mi teorija. Je li sigurno da je mogu upisat treći put i slijedeću godinu nastavit kao redovni.

za najsigurnije i najpouzdanije informacije odi u referadu i pitaj.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2009 20:52 

ivan87 je napisao/la:

Meni je bilo tako i ostala sam redovni bez plaćanja...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2009 21:02 
Početnik

ines puno ti hvala.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2009 21:36 
-Admin-

to ti je rečeno i u prethodnim postovima na drugom topicu samo što nisi virova, zato san i rekla da je najbolje pitat referadu ako si u sumnji, oni će ti reći točno...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 ruj 2009 14:03 
Aktivan

ako upišen drugu god sa 31 bodom jel moram ić na predavanja iz svih predmeta s druge godine?al kao neman ih pravo polagat?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 ruj 2009 14:30 
-Admin-

arwen08 je napisao/la:
ako upišen drugu god sa 31 bodom jel moram ić na predavanja iz svih predmeta s druge godine?al kao neman ih pravo polagat?

ideš na predavanja samo iz onih predmeta koje si upisala s druge godine. kad iduće godine upišeš ostatak predmeta s druge, tad ćeš ići na njihova predavanja.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ruj 2009 11:46 
Forumaš

ekipa imam jedno pitanj , ostala mi je teorija sa prve i šta je po vašem mišljenju najbolje upisat s druge, odnosno ne upisat? hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ruj 2009 12:07 
Aktivan

Yo je napisao/la:
ekipa imam jedno pitanj , ostala mi je teorija sa prve i šta je po vašem mišljenju najbolje upisat s druge, odnosno ne upisat? hvala

isto pitanje...al od ovih kao većih predmeta???

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ruj 2009 12:47 
Aktivan

sinjanka je napisao/la:
Yo je napisao/la:

isto pitanje...al od ovih kao većih predmeta???
nemojte onda upisat kazneno ili ustavno

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 397 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: