Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 28 tra 2026 21:17.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 636 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 27 pro 2011 13:49 
Forumaš

kolege moze pomoc? kupila san novu tomasevicevu knjigu iz opcih pojmova, i iman skriptu iz posebnog dijela...sta mi jos fali? i jel se moze odgovarat odvojeno posebni i opci dio?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 sij 2012 11:49 
-Admin-

Krapac, dio knjige koji se zove "Institucije"- ima u kopirnici.
Zakon...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 vel 2012 18:10 
Početnik

hvala :D

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 vel 2012 18:15 
Forumaš

sad mi nista nije jasno...odgodjen je ispit ali kolokvij nije? :wtf

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 vel 2012 19:58 
Forumaš

franka_22 je napisao/la:
ja san bila na kolokviju iz opceg dijela 14-tog....jedina sam odgovarala...pitanja su mi bila konsenzualnost,vremensko vazenje pravnih propisa i nacelo akuzatornosti...uglavnom provede te kroz cijelo gradivo...trazi da povezujes i da dajes neke svoje osobne stavove kao npr. o novome zkp-u....prosla sam.... :D

eto...neznam kako funkcionira kolokvij iz posebnog dijela....pretpostavljam da isputuje prof. caric....zanima me zna li netko na sta da obratim paznju i iz cega treba ucit....

ja san slusala taj dan ispit dok si odgovarala...hehe ja san isla jucer odgovarat i pala, iden sad opet sljedeci utorak... :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 vel 2012 10:35 
Početnik

čini mi se da će biti oba profesora na ova sva izvanredna roka.

ja sam trebala odgovarati u utorak, ali sam odgodila. taj dan je on ispitivao petogodišnji studij a carić je ispitivala trogodišnji.
meni je prof rekao da dođem 29og, tako da će tada sigurno biti on, ali vjerojatno i ona, pa će podijeliti studente. a isto mislim da će biti i za onaj zadnji rok, pa koga ko dopadne.

p.s. slušala sam ispite kod oboje, i stvarno su ok, samo pajčić ide malo više u detalje.

blondina, koja su ti bila pitanja?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 vel 2012 12:22 
-Admin-

Kolko sam skužila, Pajčić voli da se stvari objasne jednostavno, da budu svima razumljive. Nema ništa protiv toga da se objasni svojim riječima, samo traži razumijevanje rečenog jer se dosta toga povezuje...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 vel 2012 19:12 
Početnik

blondina,sican se...aj drzi se bit ce to ok....sta te pita? jel znas jel dovoljna knjiga od krapca institucije za posebni dio?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 vel 2012 19:21 
Forumaš

pita me mjesoviti postupak, konzenzualnost kod nas, i nacelo usmenosti...
nisan jos dosla do posebnog dijela, radila san samo onaj pregled predavanja iz posebnog dijela, krapca nisan, a nisan bas to nesto ni ucila posto samo na kolokvij izlazin...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 vel 2012 21:27 
Aktivan

judi ovako postavitću vam par sigurno glupih pitanja alipošto sam novi i totalno neupućen sve me zanima...
1.koliko knjiga ima stranica i ima li skipta dobra ka i ona što je bila i za kazneno pravo
2.sada kad u trećem mj počnu predavanja krenit ću na njih,ko ih drži pitam jer sam čuja da to ima kolokvij pa tako
3.koliko testova ima kolokvij i kakve su težine jeli nešto tipa kazneno pravo ili lakše mislim prolaznost
4.e sad jeli mi bolje na kolokvij ili cili ispit
5.koliko ima ispitivača kad je cili ispit,može li se izabrat kod kojeg odgovarat i ko je najbolji po vama
puno van fala na razumjevanju znam da sam malo dosadan ali kad ništa nezz bolje vas pitat nego da luta ka tukac :s
:noc:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 ožu 2012 09:57 
Forumaš

evo ovako,..barba u kopirnici mi je uz Krapca, pregled predavanja i Temeljnih pojmova dao i knjigu KAZNENO POSTUPOVNO PRAVO, 2010, oko 500 strana...
kako niko na topicu tu knjigu ne spominje, zanima me jel mi to triba ili ne? nije valjda da mi je to uvalija samo da vise platim, ali na kraju bolje i da je tako nego da jos i to moram ucit... (?)

please anyonee....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 ožu 2012 10:48 
-Admin-

Za opci dio nova knjiga prof. Tomasevica i ZKP
A za posebni dio određena poglavlja iz knjige prof. Krapca (Institucije), pregled predavanja (prof. Tomašević) i ZKP.

Prof. potvrdio.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 ožu 2012 11:12 
-Admin-

jarac je napisao/la:
judi ovako postavitću vam par sigurno glupih pitanja alipošto sam novi i totalno neupućen sve me zanima...
1.koliko knjiga ima stranica i ima li skipta dobra ka i ona što je bila i za kazneno pravo
2.sada kad u trećem mj počnu predavanja krenit ću na njih,ko ih drži pitam jer sam čuja da to ima kolokvij pa tako
3.koliko testova ima kolokvij i kakve su težine jeli nešto tipa kazneno pravo ili lakše mislim prolaznost
4.e sad jeli mi bolje na kolokvij ili cili ispit
5.koliko ima ispitivača kad je cili ispit,može li se izabrat kod kojeg odgovarat i ko je najbolji po vama
puno van fala na razumjevanju znam da sam malo dosadan ali kad ništa nezz bolje vas pitat nego da luta ka tukac :s
:noc:

1. ne znam ima li skripta, ali ako i ima, drži se knjige. imaš literaturu za opći i za posebni dio.
-za opći ima cca 230
-za posebni dio pregled predavanja od cca 85 + krapac:institucije još otprilike 250 strana
- zakon

O kolikviju ti piše više ne topicu, na prijašnjim stranicama.
Morat ćeš sam procijenit jel ti više odgovara kolokvij ili cili ispit.

Kad je cili ispit, ispituju profesori Carić i Pajčić. Za oboje moraš dobro znat, proć cilu knjigu i znat povezivat. Pitanja su kod oboje na kartice (5 pitanja).

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 ožu 2012 15:46 
Aktivan

može li se kpp odgovorati na konzultacijama i treba li se najaviti prije?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 ožu 2012 19:22 
Forumaš

xxxxx je napisao/la:
može li se kpp odgovorati na konzultacijama i treba li se najaviti prije?

Može kod profesorice Carić, mislim da su konzultacije utorkom ili sridom vidi na stranici faksa, prvi put dođeš pitat kad možeš odgovarat pa te ona zakaže za sljedeće konzultacije najčešće;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ožu 2012 10:35 
Forumaš

Dragi kolege, skripta iz posebnog dijela ;)

Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ožu 2012 15:45 
Forumaš

blondina je napisao/la:
mala maja je napisao/la:

jesu ovo i pregled predavanja i krapac? :)

da :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ožu 2012 11:43 
Početnik

mya je napisao/la:
Posebni dio čine:
Procesne radnje ( to je iz Krapca ---- 241.-486.str.)
Tijek postupka (to je iz Pavišića ----207-248., 316-476.)

(kad san jednom bila na konzultacijama asistentica mi je rekla da je Pavišić u biti zakon, tako da tu možemo ILI njegovu knjigu ILI zakon....)

....uglavnom, ja iman ove dvi knjige + pregled predavanja (koji sažeto prati te 2 knjige).....

....kako ste vi spremali posebni dio?...iz ove 2 knjige ispadne nekih 450 str. ....

HVALA..... :grin: :grin: :grin:

moj savjet - pregled predavanja i zakon
knjige čisto pročitati ali učiti po pregledu ali dosta se bazirati na zakon :grin:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ožu 2012 11:48 
Aktivan

meni će i ova skripta od 50 i nešto strana bit dovoljna.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ožu 2012 14:34 
Forumaš

ezekiel je napisao/la:
kad su konzultacije kod prof. Carić,jel se to šta minjalo?

Na službenoj stranici PF stoji: četvrtak; 12.20-13.55

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 tra 2012 23:11 
Aktivan

ninočka je napisao/la:
xxxxx je napisao/la:
meni će i ova skripta od 50 i nešto strana bit dovoljna.

Kad polažeš Kpp, zanima me oće li bit dovoljna skripta? :bow
A šta je sa općim dijelom, si to učio/la iz knjige? :cerek:

a mislim da ću tek na konzultacijama krajem svibnja. Opći dio sam učio iz knjige, a posebni ću po ovoj skripti. Nova je skripta pa ne znam koliko je dobra, ali bolje 60 str. nego 200 i nešto.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 tra 2012 10:40 
Aktivan

angry candy je napisao/la:
Posebni po knjižici prof. Tomaševića ima 86. stranica...

Samo napominjem, ako ćeš igrat na sigurno.

a gdje se može kupiti ta knjižica?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 tra 2012 09:55 
-Admin-

U kopirnicama preko puta faksa.

Ne znam cijenu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 tra 2012 10:21 
-Admin-

Probaj s ovim:

Fotokopirnica Moj Kod d.o.o.
Domovinskog rata 15
21 000 Split

Tel: 021 332 353

Iako, kraj faksa ti imaju 3 fotokopirnice. Pa ako nema ta prva (iako oni obično imaju sve), možda imaju ove druge. Ne znam kako se zovu te druge.
Naravno, treba ti izdanje iz 2011.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 tra 2012 20:43 
Forumaš

koliko treba vrimena za spremit opći dio?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 tra 2012 20:52 
-Admin-

Po nekoj mojoj procjeni 3 tjedna najmanje. Svakodnevnog učenja par sati. Sad, neko će ti reć da je cili ispit spremia za 2 tjedna, neko da mu je tribalo 3 miseca. Zavisi o tvojoj koncentraciji, jel ti leglo gradivo itd...

Knjiga je dobro i razumljivo napisana, ali dosta je podataka.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 svi 2012 16:23 
Forumaš

panko je napisao/la:
mala maja je napisao/la:

da li je ova skripta u potpunosti dovoljna za posebni dio ..unaprijed hvala! :thumbsup

Fale neki dijelovi, ali sve sitno (posebni postupci-to pogledaj u zakonu). Ostalo je dovoljno ;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 svi 2012 20:55 
Početnik

Ja se izvinjavan, znan da je postavljeno pitanje milijun puta, znači:
-za posebni dio je dovoljna ova nova skripta (Maja Vidan) od 61 stranice?
-postoji li nova knjiga u kopirnici kopirana, tj. ništa šta je trenutno na Nasciturusu za opći dio ne valja?
Fala :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lip 2012 08:28 
Aktivan

Znaci ovako.. Iz opceg dijela kpp-a imam knjigu prof. Tomasevica (2. izdanje iz 2011) i zkp. Treba li mi uz to i pregled predavanja - opci dio? Uz to moram nabavit i literaturu za posebni dio. Znaci koristit cu zkp, e sad da li da uz to uzmem jos Krapca ili pregled predavanja (za sto pretpostavljam da u kombinaciji samo sa zkp-om nije dovoljno), a vidim da postoji i neka novija skripta od 61 str. pa da li mozda tu skriptu, pregleed predavanja i zkp. Uglavnom ni sama neznam pa molim pomoc. Uz to jos jedno pitanje: ucim opci dio iz knjige, znaci ucim svaki podnaslov, svaku stranu, nema preskakanja?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lip 2012 10:33 
Aktivan

Za opci dio knjiga prof. Tomasevica i ZKP
A za posebni dio određena poglavlja iz knjige prof. Krapca (Institucije), pregled predavanja (prof. Tomašević) i ZKP.

Ja nisam učila po skriptama, jer sam procijenila da mi se ne isplati.
S tim da se na kraju nisam nešto oslanjala na Krapca, čisto sam ga pogledala kad mi je trebalo bolje objašnjenje nekih stvari.

Iz općeg dijela nema baš prekakanja...

Hvala.. :)
Onda cu tako.. Krapac i zkp su uskladeni? A sto se tice O.J. Simpsona i drugih stvari pisanih sitnijim slovima u odnosu na ostatak teksta, to ako sam dobro shvatila, nije potrebno uciti?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lip 2012 10:52 
-Admin-

OJ-a pročitaj samo.

Vidi, ako krećeš učit tek, uzmi knjigu, počni s čitanjem i podcrtavanjem. Uključi fusnote svakako. Objašnjavaju neke stvari i nisu tu bez razloga. Ne trebaju se sve učit, ali to ćeš već vidit kad budeš podcrtavala.

I da, može ti uletit pitanje iz onog povijesnog dijela, pa to nemoj preskakat.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lip 2012 13:11 
Aktivan

divine_god je napisao/la:
Za opci dio knjiga prof. Tomasevica i ZKP

Ja nisam učila po skriptama, jer sam procijenila da mi se ne isplati.
S tim da se na kraju nisam nešto oslanjala na Krapca, čisto sam ga pogledala kad mi je trebalo bolje objašnjenje nekih stvari.

Iz općeg dijela nema baš prekakanja...

Hvala.. :)
Onda cu tako.. Krapac i zkp su uskladeni? A sto se tice O.J. Simpsona i drugih stvari pisanih sitnijim slovima u odnosu na ostatak teksta, to ako sam dobro shvatila, nije potrebno uciti?

Ne trebaš učit od 44.-52.str i od 147.-159.! I od fusnota uči samo ono šta je u glavnom tekstu napisano kurzivom pa objašnjeno u fusnotama npr. diplomatski azil, salvus conductus, ..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lip 2012 15:37 
Aktivan

hvala vam... :thumbsup
onda je krajnje vrijeme da krenem... znači dreyfus, onda npr. herucina to učim? jer pisalo je u uvodnoj napomeni da ono što je manjim slovima napisano u odnosu na cijeli tekst samo pročitamo (ne mislim na fusnote nego na tekst koji je dio običnog teksta ali mu je malo manja veličina slova)... i sorryyy ako sam ugnjavila... ali kad počinjem učit sve informacije su dragocjene...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2012 11:59 
Početnik

može li se na ispitu odgovarati samo opći dio, pa posebni ostaviti za drugi rok ili je to moguće samo kod kolokvija?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 lip 2012 16:54 
Početnik

alrak@ je napisao/la:
može li se na ispitu odgovarati samo opći dio, pa posebni ostaviti za drugi rok ili je to moguće samo kod kolokvija?

Ako si kod Carićke na ispitu,onda možeš..s njom se sve možeš dogovoriti,bez ikakvih problema :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 srp 2012 08:06 
Aktivan

Evo opet mene... Molim vas može li mi itko napisati mail od profesorice Carić i nemojte mi reći imaš na stranici jer neeštoo mi ne valja... Tako da molim vas napišite ovdje... I jel itko saznao kad je prof Carić 10. ili 11. I možemo li se s njom dogovorit da odgovaramo samo opći dio??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 srp 2012 08:11 
-Admin-

Njoj ti je nešto s mailon, tako da očito ne vridi ovaj sa stranice faksa.
Probaj je nazvat na telefon...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 srp 2012 12:52 
Forumaš

divine_god je napisao/la:
Evo opet mene... Molim vas može li mi itko napisati mail od profesorice Carić i nemojte mi reći imaš na stranici jer neeštoo mi ne valja... Tako da molim vas napišite ovdje... I jel itko saznao kad je prof Carić 10. ili 11. I možemo li se s njom dogovorit da odgovaramo samo opći dio??

mozes se s njon dogovorit bez problema, a mislin da ti je ona 11.oga zato sta je danas jednoj kolegici rekla da dodje odgovarat posebni dio 11.7. u 9 ipo pa pretpostavljan da je ona al nisan 100% sigurna.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 srp 2012 13:21 
Početnik

mini_maus je napisao/la:
ima ova neka nova skripta iz posebnog dijela.je li iko ucija po njoj,je li to dobro? je li vise manje dovoljno?

Ja učim po njoj i meni je stvarno dobra..fale neki dijelovi,ali nista previse..jer skriptom je obuhvacena vecina,tako da ja izvan nje ucim samo postupak prema maloljetnicima i teoriju tzv. otrovnog stabla..ali pregledaj ranije postove,jer cura koja je sastavila ovu skriptu tocno je napisala sto fali..

slika

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 srp 2012 08:24 
Forumaš

Od materijala imam ovo pa neka mi netko kaže šta tribam minjat,nabavit novo i ostalo.
1. Opći dio: temeljni pojmovi, Tomašević 2009. - to je biće staro?
2. KPP Prva knjiga: Institucije, Krapac, studeni 2010
3. Posebni dio: Procesne radnje i tijek kp, pregled predavanja 2010./2011. Split 2011.

Šta tribam nabaviti? pliz netko.. :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 636 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: